Jsou vůbec nějaká pravidla podle čeho vybírat odšťavňovač?

klara_datart
11. srp 2014

Vybírejte především podle toho, co chcete odšťavňovat. Na jablka, hrušky, pomeranče, řepu a obecně tvrdší plodiny s dostatkem tekutiny stačí kvalitní odstředivkový odšťavňovač. Na měkké plody jako jsou švestky, jahody, maliny, či na bylinky nebo listový salát je nutno použít pomaloběžný odšťavňovač.

Následně věnujte pozornost výkonu odšťavňovače. Slabší modely se rády zahřívají, což nesvědčí jak stroji, tak šťávě. Neméně důležitá je velikost vstupního otvoru, čím větší tím méně musíte ovoce a zeleninu dělit což je mimořádně neoblíbená činnost. Vhodnější jsou také spotřebiče s velkým zásobníkem šťávy i odpadní dužniny, leč pro někoho kdo dělá menší porce, nemusí být tento parametr klíčovým.

Otestovali jsme pro vás jeden z nejlépe hodnocených pomaloběžných šnekových odšťavňovačů na trhu a vše natočili na video:
http://www.datart.cz/Odstavnovac-plodu-Kuvings-...

Odstředivkové odšťavňovače jsou řádově levnější a pro běžné odšťavňování plně stačí. Na DATART.cz má mezi zákazníky dlouhodobě pětihvězdičkové hodnocení CATLER JE 4010, který vám rozhodně můžeme doporučit:
http://www.datart.cz/Odstavnovac-plodu-Catler-J...

Jaký odšťavňovač byste volili vy?

klara_datart
autor
18. srp 2014

Děkuji za vaše všechny příspěvky a těším se zase brzy na shledanou v příštích Dnech s DATARTem, nebo rovnou na některé z našich prodejen nebo eshopu www.datart.cz kde jsme vám stále se vším připraveni poradit 😉