Koníčky, kroužky dětí – kolik, jak často?

jiri_wustenrot
4. říj 2017

Nejstarší syn chodí do skautu, mladší zkoušel atletiku, ale zatím se nejvíc „vyřádí“ v družině. Ale to nejlepší nás asi teprve čeká. Hlavně časově sladit koníčky čtyř kluků bude asi pěkná jízda. Zajímalo by mě, kolik kroužků a jak často je podle vás ideální? A kolik třeba vydáte za kroužky vašich dětí?

sofinkajulinka
4. říj 2017

Naše slečny chodí tančit Disco, mají tréninky třikrát do týdne. Pondělí, čtvrtek, pátek-balet,gymnastika. Každý trénink trvá dvě hodiny. Letos k tomu chtěly přidat ještě výtvarnou výchovu. Nakonec se rozhodly ,že zůstanou u tančení. Někdy je to náročné ,neboť před mistrovstvím musí trénovat i v soboty a neděle. V období soutěží jsme skoro každý víkend rozhozeni někde po republice. Kroužek je jak časově tak i finančně náročný,ale to si myslím ,že pokud tam rodič dítě dá ,tak s tím musí počítat. Nás třeba jeden kostým stojí 7 tisíc a to k tomu není započítané jakékoliv startovné na soutěžích a nebo doprava.

misa357
4. říj 2017

Ideální je tolik, kolik chteji a v klidu zvládají děti a kolik rodiče dokážou zkorigovat a poplatit bez větších potíží. Klidně 0 kroužků, když má děcko partu, se kterou tráví čas mimo domov.