Rostoucí autosedačka. Existuje některá, kterou by měl co nejdéle?

nagojka
4. led 2022

Ahoj maminky...Rozhodla jsem se synkovi poridit uz normalni autosedačku ale je mu teprve ,5 měsíců a má kolem 7kg...existuje nějaká taková fakt dobrá kterou by měl od teď co nejdýl ?všude koukám že převážně sedačky do 36kg jsou až od 9kg...ještě se nám tedy vejde do vajíčka ale máme vajíčko z trojkombinace a už sem mu z toho musela vyndat tu vložku novorozeneckou a to vajičko je opravdu jen kus plastu potažené látkou takže bezpečnost nula a ja sem z toho teď špatná že jsem nekoupila něco lepšího..a teď už se mi nechce kupovat lepší vajíčko a za půl roku zase sedačku..Tak když mi tu poradíte a dáte tip budu vám vděčná...Děkuju...

veroniquecz
4. led 2022

Vajíčko užije ještě minimálně 10 měsíců, je malinkej, navíc nic bezpečnějšího než vajíčko není. Pak bych volila protismer do 25 kg.

mdch91
4. led 2022

Klippan kiss do 18 kg nebo lepsi vajicko. Pro nesedici dite nic jinyho neexistuje

inulik8
4. led 2022

@nagojka já bych šla do této, máme ji od 7 měsíců bez té novorozenecké vložky, tak s ní by mu to mělo být v pohodě (Britax Römer Dualfix i-Size)

journals
4. led 2022

Koupit lepsi vajicko. To je to, kdyz chce nekdo usetrit, tak koupi trojkombinaci, ale v pulroce kupuje novou sedacku a v roce dalsi sportak 🙈
Urcite kouknete po vetsim a kvalitnim vajicku. Sedacky z trojkombinaci obecne nestoji za nic

pe_tu_ss_ka
4. led 2022

Koupit lepší vejce. Největší klippan dinofix, a dá se sehnat v set s klippan triofix levněji. A nebo výše zmínění klippan Kiss 2 plus. Jinak co nejdéle protismer a dokud nesedí tak žádná sedačka není vhodná, protože nutí dítě do pasivního sedu. Tak buď jen vejce nebo klippan Kiss 2 plus, ten je do 18kg a má zabudované vejce.

nagojka
autor
4. led 2022

@journals ja ale usetrit vubec nechtela navic sem ten kocar nekupovala ja... Ale vlastne jo mate pravdu...kupovat dalsi vajicko kdyz sem ho dostala s kocarem sem nechtela to je fakt...

nikivm
4. led 2022

@nagojka já mám autosedačku od 0-36 kg. Otočnou o 360. Byla teda dražší, ale je skvěle polohovatelná, se třema vložkama, ve kterých je opravdu stabilní i hlavička. Malá v ní jezdí od 6 měsíců a jsme spokojené obě. Nemůžu si vynachválit otočný systém, který mi ulehčuje zapínání a usazování. A že toho najezdím fakt hodně

purplerain
4. led 2022

Pro nesedici dítě určitě vajíčko. Takový Klippan Dinofix je veliké vajíčko a výdrží dlouho. Případně maxi cosi pebble, tu mohu doporučit za sebe. Dceři vydržela do 18ti měsíců a to není zrovna prcek. V té době měla měla cca 90 cm a 12 kg a hlavičku už zároveň s horním okrajem vajíčka. Pokud máte možnost, kupte vajíčko z druhé ruky (ideálně od někoho známého, abyste věděla, že nebylo bourane). Pokud máte fb, doporučuji skupinu Děti proti směru.

aspie83
4. led 2022

@nagojka pro nesedící dítě určitě vajíčko 😉 nejlépe Klippan Dinofix, do kterého se starší vešel ještě skoro ve dvou letech, a to není žádný prcek, nebo Klippan Kiss 2, kde je i vajíčko a je do 18 kg, takže by mohla teoreticky vydržet třeba do 4 let (tedy podle proporcí samozřejmě 😉)

jolana24
4. led 2022

Pro nesedící dítě jen vajíčko. Velký je třeba Klippan Dinofix (dcera v něm jezdila skoro do 2 let). Jediný vhodný sedačky pro nesedící děti jsou Klippan Kiss 2 plus nebo Besafe izi B-twist. Jinak vůbec nekoukej na sedačky 0-36, je to jeden velkej nesmysl. Jedna sedačka nikdy nebude sedět novorozenci a zároveň i 10-letýmu dítěti, prostě jsou o dost míň kvalitní než 0-18. Navíc většina sedaček 0(9)-36 je menší a do 36 kg nevydrží ani náhodou a taky u většiny sedaček je životnost pouze 6 let.

jancabr
4. led 2022

I Britax má vajíčko do 13 kg. Sehnala jsem bazarové v super stavu za 450

vendes
5. led 2022

Doporučím FB skupinu Děti proti směru. Jinak dobré vajíčko vydrží i do 16 měsíců, my dceru z vajíčka dávali, když jsme ho potřebovali pro novorozence.

andelka
5. led 2022

5 měsíčnímu bych pořídila větší vajíčko. Do 1 roku minimálně by mělo vydržet snad každé. I když my máme Joie Stages, kupovali jsme ji po vajíčku, ale je v podstatě od 0-25, má vložku pro drobné děti, takže ta možná by mohla i být. Syn v ní je od 15 měsíců (kdyby nebyl covid a všechno zavřené , koupili bychom ji dřív, vajíčko už měl opravdu tak tak ale stejně se nikam nejezdilo), teď ve 3 letech už po směru, ale je obousměrná. My už jsme tu vložku vůbec nepoužili. Měla by být do 25kg a 125cm, takže akorát to vyjde na cca 5-6 let používání.