Škoda Fabia jako rodinné auto. Máte zkušenost?

6. bře 2024

Ženy, čeká mě koupě auta, staré (Roomster) dosluhuje. Mám tři děti, jsem zvyklá na dostatečný prostor v kufru. Šla bych zase do Roomstera, ale ojetiny na trhu jsou dost staré. Já ale nutně potřebuju auto spolehlivé, tedy spíše novější, tak mě napadla ta Fabie, resp. mého technického poradce. Kdo máte, jak Vám vyhovuje? Jste spokojené - s čím ano, s čím méně? Vím, že rozhodnutí bude na mě, ale zajímají mě názory, zkušenosti. Předem moc díky!

krisstina93
6. bře 2024

Me přijde mala, má ji Mama a 3 autosedačky dozadu nenacpe, měla problém narvat i kočárek do kufru. Jestli chceš větší auto, tak je fajn Superb, toho mame my a pro 5 člennou rodinu je fajn, má obrovský kufr a nacpu dozadu všechny 3 deti.

lencaa11
6. bře 2024

Pro 3 děti malé auto a kufr malí

vendes
6. bře 2024

My Fabii combi máme. Na zadních sedačkách je méně prostoru, tři sedačky by asi vedle sebe nevešly. Kufr mi malý nepřijde. Vešly se nám věci na týden i se sourozeneckým kočárkem (2 dospělí a 2 děti).

patypresdevaty
6. bře 2024

Fabii máme jako druhé auto, mně vyhovuje, na běžné použití mi stačí a jelikož netahame milion krámu, vejdeme se do toho ve 4 i na letní týdenní dovolenou.
Obecně vzato je ale kufr malý a hlavně dozadu nedáš 3 autosedačky (ani 2 sedačky a člověka, ať jsou sebeuzsi a sebehubenejsi 🙂 )

teate
6. bře 2024

Tak se Škodou fabii jako rodinným autem - to je oxymorón ne? Kor se třema dětma. My jsme teda jinde, máme velké sedmimístné, kde vzadu jsou 3 isofixy a muž má Octavii v combi. Tam se vlezem, to bych řekla, že by Vám mohlo jít. 🙂

lufinka90
6. bře 2024

Tak jestli máte doteď Roomstera,tak tam se tři sedačky dozadu taky nevejdou.Tam sotva narvu dvě sedačky a mezi petiletaka 🙂předpokládám tedy,že jedno dítě jezdí vepředu?Fabii jsem taky měla,ale radši bych si už koupila octavku v kombiku.My máme Roomstera jako druhé auto a k němu Toyotu Corolla v kombiku a je to celkem dobrá kombinace,ale máme děti jen dvě a občas beru neteř ze školky.

petra993
6. bře 2024

Fabii kombi určitě.
Jsou nejlepší v benzínu..

https://www.ridimauto.cz/nejlepsi-rodinne-auto/

autor
6. bře 2024

Doplním - kočár už nevozím a jsme čtyřčlenná rodina. Nejstarší by mohl být vepředu. A ještě dotaz - vozíte třeba lyže, uvnitř? jakože sklopit jedno sedadlo dopředu? Všem děkuji

autor
6. bře 2024

@lufinka90 Ale vejdou. nemám už vajíčko, dva podsedáky a jedna kategorie 9 - 36 nebo jak to je. S ochranou hlavy

autor
6. bře 2024

@teate Chápu, ale jiná situace. Já jsem samoživitelka, víš? o 7 -místném si můžu leda tak snít...

pachtovarenata
6. bře 2024

A co třeba VW Touran? Ty po faceliftu už jsou relativně dobré a daji se sehnat za dobrý peníz. Kufr to má více než velký a případně se dají dát další sedačky a máš 7 místné auto 😊

pinkninja
6. bře 2024

Nevim, jak vás limituji finance, stari auta. Ale pokud auto využíváte i jinak než skola - prace - domu, volila bych Octavii. Rozhodne lepsi komfort, velikost… Same plus. A jezdi jich snad nejvic v ČR, i v Evropě jich je hodne, tj. je z ceho vybirat. Fabie mi velikostne prijde tak pro 2 seniory/mlade lidi na nakupy nebo obcas na blízkou chatu… Ať dobre vyberete.

pinkninja
6. bře 2024

Jinak Octavia ma normalne sklopnou část prostredniho sedadla přímo na lyze. U Fabie netusim…

patypresdevaty
6. bře 2024

To chce možná napsat rovnou, že tam jezdíš jen ty + 3 děti, tedy jedno může být vepředu. Za mě tím pádem v pohodě, Fabií ve 4 normálně jezdíme, i na dovolenou, a stačí nám. Jasně že větší auto bys měla pohodlnější, ale cenově to bude jinde.
Já mám svou slaboučkou maličkou Fabii ráda 🙂

daasqua
6. bře 2024

Máme Škoda Fabia Combi (rok 2018). V kufru docela místo je, kočárek a tašky/kufry. Vedle toho máme nahoře box, takže toho můžeme vézt opravdu hodně (na chalupy apod). Vzadu máme sedačku pro věk cca 4-12 (prostě ten předstupeň před podsedakem) a protisměrnou 1-4. Mezi tím jen úzký prostor na bundy a malé batohy. Všude je celkem málo místa na nohy, jsme s manželem vysocí, takže jen tak tak, ještě se to dá.

krisstina93
6. bře 2024

Jo tak pokud jezdíš jen ty a 3 deti a netahas kočárek, tak by to slo, to se vecpete asi prakticky do jakéhokoliv auta, ale kdybys vezla ještě dalšího dospělého, tak je to bez šance se tam poskladat.

autor
6. bře 2024

@patypresdevaty máš pravdu, měla jsem to napsat rovnou, mě to prostě nějak nedošlo.

janule0123
6. bře 2024

Co se týká prostoru, rekla bych čím starší tím lepší 🤣 pro 4 ok i na dovolenou… hodně okolo me využívalo jako rodinne auto … teď co zrušili dlouhou verzi tak je to tak na kabelku 😎a menší nákup … samozřejmě jak píšou holky lepší octavka nebo Superb třeba taky 🤣ale počítám ze te napadla Fabie, protože nějaký finanční limity … zajdi do bazaru a koukni na místo .. narvala jsem tam kočárek a kupu dalších tašek …pokud vybiras vebstarcih modelech ok.. do nové Fabie nebo do scaly, pripdne kamiga fakt ne … tam je ten kufr malý … ale celkem prostorný pro pasažéry

autor
6. bře 2024

Možná pouvažuju nad Octávkou, dá se najít za rozumný peníze....

dandaa
6. bře 2024

Lepší je Octavie nebo Sharan. Fabie je opravdu malá. Záleží jaký máš rozpočet.

autor
6. bře 2024

@pachtovarenata Hele, koukám na ten Touran. není on hodně dlouhý? Já kvůli parkování, není to úplně moje parketa. 😉 Jinak kufr parádní, prostorný, pěkné auto. Finančně tak na hraně, řekla bych.

pinkninja
6. bře 2024

Nevim presne, ale troufám si říci, ze s Octavii na tom budou podobne. Je to jiny typ auta…Troufám si říci, ze Octavia bude malicko delší.

adelisss
6. bře 2024

Fabia combi se pro 4 lidí (1 dospělý + 3 děti, některé na podsedácích) za mě určitě dá. Máme Fabii combi několik let, 3 vlastní děti sice nemáme, ale už jsme jeli s tímto autem s několika podsedáky. Vzadu klidně 2 podsedáky a 1 dospělý.

sahrazad1
6. bře 2024

Fabia combi určitě jde . Ale poradím jinak - podívej se , jaké servisy kterých značek mas poblíž sebe - abys nejezdila daleko . Náhradní díly jsou jinak přibližně stejně drahé . Octavia jde taky . Nebo VW Caddy , tam je místa , navíc vyšší posed .

michaela666
6. bře 2024

Za mě určitě VW Touran, teď už nám bohužel dosloužil a bylo to skvělé rodinné auto. Když bylo potřeba, v kufru vyndáš 2 sedačky a máš 7 místné auto. Do kufru jsem se zvládli na prodloužený víkend sbalit 2 rodiny, včetně psa, stanů, nápojů,.
Kdybychom chtěli další rodinné auto, jdeme do něj znovu.

ninive211
6. bře 2024

My máme Octavii combi 3.generace a ten kufr je bomba! Předtím jsem ani nevím jak přežili 6 let s Focusem, v době, kdy jsme měli kočár (pravda, spíš jen skladný sporťák), do Chorvatska jdne něki auto nazvané k prasknutí a museli i něco nechat doma, takže teď je to úúplně něčem jiném 🙂 Je teda dlouhá jak kráva, ale to je prostě daň za velký kufr. Fábka kombík má kufr o malinko menší a je myslím i méně místa vzadu na nohy (měli naši, taťka je malej s krátkým nohama,ale když si vedle něj měl sednout manžel,tak ten vzadu to měl dost nepohodlný). Pokud jsi sama ženská +3děti a nepotřebuješ 3 plnohodnotný sedačky, tak bude v klidu stačit (ale znám jen starší modely Fabii, holky píšou, že ty novější jsou malé)

ninive211
6. bře 2024

@pinkninja Sranda, našim předloni odešla ta stará fábka combi a koupili si Hyundai. Podotýkám i20, bez velkýho kufru. Źe prý na co velkej kufr pro ně 2, že to úplně stačí. No, zapomněli, źe taky občas chtějí jezdit s vnučkama na dovolenou, no loni jsme jeli s nima, my s našima dětma a oni s 3 dětma od ségry a musím teda smeknout, že to vůbec zvládli nějak pobalit, do toho polovičního kufru oproti Oktávce. My jim vezli 3 skládací kolobězky a ještě jsme měli v kufru fóra 😀

dandaa
6. bře 2024

@pinkninja Octavie je výrazně větší než Fabie, především prostor uprostřed a kufr . Stačí se podívat na objem .

pinkninja
6. bře 2024

@dandaa Nejasně jsem se vyjadrila. Srovnávala jsem VW Touran a Škodu Octavii 🤦🏻‍♀️
Fabie, byt combi, na tom bude s kufrem, uložnymi prostory i vnitřním prostorem vyrazne hur než obe vyse uvedena auta…

pinkninja
6. bře 2024

@ninive211 Je fakt, ze kazdy jsme zvykly na jiny prostor a mame jiné potřeby. Ale já mám rada více prostoru a dokážu ho zaplnit…👌🏻😂