Zkosená sedadla pod autosedačkou

manuse
20. čer 2016

Ahoj, právě jsme přešli z vajíčka na větší autosedačku, kterou zatím poutáme proti směru jízdy. A hned jsme objevili problém - v naší Felicii nejsou zadní sedadla rovná (to nejsou asi v žádném autě), ale hodně zkosená, takže i když je autosedačka polohovatelná a máme ji co nejvíce v leže, tak v ní malý sedí téměř v předklonu. Máte někdo podobný problém jako my? A dá se to vůbec nějak řešit?

metallico_mondo
20. čer 2016

My teda máme poutanou ve směru jízdy ale kdybychom ji otočily taky by jezdil skoro v sedě. Některá auta mají ten sklon hold větší a ani možmost polohování výrobků bihužel většinou nestačí.

blanitta
20. čer 2016

Tak mi v nasi felicii meli sedačku normálně po směru jízdy a bylo to ok ;)

manuse
autor
20. čer 2016

Právě po směru je to více než ok, ale proti směru je problém. Synovi ještě nebyl rok, tak kvůli bezpečnosti chceme aby jezdil v protisměru.

blanitta
20. čer 2016

No my nikdy takto v té větší sedačce děti nedávaly...

metallico_mondo
20. čer 2016

@manuse jak to popisujes tak uz je vic bezpečné po smeru

heduska82
20. čer 2016

@manuse muzu se zeptat, co mate za sedacku?

achjonetusim
20. čer 2016

@manuse Co dát mezi autosedačku a sedadlo nějakej klín aby plochu vyrovnal? Jinak proti směu je bezpečnější, viz článek i s videem: http://www.petsvestek.cz/2015/07/detske-autosed...

manuse
autor
20. čer 2016

@achjonetusim Ten klín je dobrý nápad, kdoví, jestli by to třeba s tím co je do postýlky fungovalo. Jinak naštěstí do půl roku budeme kupovat Fabii, takže tam už snad takový problém nebude.

manuse
autor
20. čer 2016

@heduska82 sedačku máme zn. Cam, ale zkoušeli jsme to i s jinými od známých (Maxi Cosi a ještě nějakou) a bylo to úplně stejně. Jako malý tam není vyložene v předklonu, to jsem trochu zveličila 🙂 je prostě v normálním sedu jako velké děti a v tom je právě problém.

heduska82
20. čer 2016

@manuse ja myslela primo typ

jija
20. čer 2016

@manuse řekla bych že je to problém u drtivé většiny aut, dcerka na tom podobně v Octavii, nakonec jsme otočili po směru jízdy a kamarádka to vyřešila právě tím, že tam vsunula klín. Nejrozumnější to asi bylo v našem Opelu Zafira, kde jsou sedadla skoro rovně ale pořád mírně zkosená, v lepší sklon sedadla u Fabie bych nevěřila