icon

Patron dětí - sbírka na houpací sedátko pro Lukáška trpícího autismem

terka228
19. říj 2018

Najdou se dobré duše, které by přispěly 100,- Kč na bezpečné houpací sedátko pro mého syna Lukáška trpícího autismem ? Přečtěte si jeho příběh.....Kdo mě trošku zná, ví, že pro něj dělám co nejvíc, platím speciální nácviky, dojíždíme do školy , na logopedii , speciální tábory, atd.... Houpací sedátko je již nad mé finanční možnosti. A tak jsem požádala Patron dětí o sbírku pro Lukáška. Přispět se dá opravdu pouhou 100-korunou. Jeho příběh najdete zde https://patrondeti.cz/pribeh/houpacka-pro-autis...

chumlee71
26. říj 2018

Další stovka navíc 😁

editah222
26. říj 2018

Nějakou tu kačku jsem poslala. Snad se vybere dostatek.

Jen jsem celkem překvapena na co všechno tato organizace hledá dárce. Chápu, že jsou rodiny co na tom jsou finančně zle a ne vždy to jde snadno řešit, ale hledat sponzory holčičce na dres nebo skoro dosplělému (17let) na kroužek mi přijde jako úlet :(

zelenaesmolda
26. říj 2018

@editah222 me teda jako ulet prislo vybirat 60 tisic na rovnatka,to jsou ze zlata s brilianty?

editah222
26. říj 2018

@zelenaesmolda asi budou nějaká speciální, ale tam je to bohužel možné :( Kolegyně měla rovnátka za 140tisíc, ale to byla nějaká jakože neviditelná či co. A už je to nějaký ten rok zpátky.

zelenaesmolda
26. říj 2018

@editah222 ale tak to je pak nadstandard,kdyby mela normalni "viditelne" tak rozhodne za ne neda tolik penez

editah222
26. říj 2018

@zelenaesmolda nevím, nejsem doktor. Třeba je v tom započítáná i všechna následná péče a nové gumičky nebo zámky a nevím co ještě.

zelenaesmolda
26. říj 2018

@editah222 tak zamecky se nemeni pokud je nerozbije a zbytek se neplati,plati se jenom rovnatka.teda aspon to tak bylo kdyz jsem je mela ja

terka228
autor
26. říj 2018

Holky, omlouvám se, mám dnes trable s Lukáškem....Byli jsme ambulantně na klizma, protože dlouho nebyl na velké...proto tu dnes moc nejsem...…
No, pohlo se to aspoň kousek....Já jsem optimista, určitě se to dosbírá !!! Ještě budu znovu sdílet i na FB, jen asi až večer, až se situace doma uklidní....
Moc tu všem děkuji za podporu !!! 15800,- je nádherných !!!❤❤❤

zelenaesmolda
26. říj 2018

@terka228 klizma to je klystyr?

pitrisek87
26. říj 2018

@terka228 Tak ať je Lukáškovi lépe a nemusíte před víkendem řešit žádné problémy ;)

zelenaesmolda
26. říj 2018

@pitrisek87 problemy nejsou dobre nikdy,to mas jako v te reklame na ty tablety na prujem :D

terka228
autor
26. říj 2018

@zelenaesmolda Jj, už 14 dnů nebyl kakat :(...Teď odpočívá, chudinek....máme s tím problémy od mala, ale bohužel teď se to nějak stupňuje. Takže se snažíme s paní doktorkou o nějakou prevenci. Teď ještě musím vymyslet velikou odměnu za kakání, abych odbourala ten strach jeho...😒

zelenaesmolda
26. říj 2018

@terka228 to je jak moje mamka,ta kdyz uz neco vypudi tak to je pomalu zazrak :D
dva tydny to je u ni celkem normalni,ma dobre spalovani 🙂

terka228
autor
26. říj 2018

@zelenaesmolda Tak na Lukyho je moc, měl bolení bříška, že už včera byl doma a dnes už jen skučel....teď spinká, tak snad už bude lépe...

zelenaesmolda
26. říj 2018

@terka228 snad jo.jen tak pro zajimavost,co vam na to doktorka poradila?

terka228
autor
26. říj 2018

@zelenaesmolda Mám dávat Laktulózu, 2kávové lžičky 2x denně a Forlax 1 sáček 2x denně ještě 4 dny, pak snižovat dávku Laktulózy.

pitrisek87
26. říj 2018

@zelenaesmolda To je fakt, jen o víkendu se to resi jeste hur :(

@terka228 A nepomáhá mu třeba zařadit pravidelně dostatek ovoce a zeleniny, vlákninu... Je mi jasny, ze tohle jste zkoušeli asi jako první. A on se nemůže nebo nechce vykakat? Dcera mi jednu dobu dělala to, ze zadržovala kakani a pak ji to nešlo. Tak jsme zavedli odměnu za kakani a dostávala na pití švestkovou stavu a svestkove kapsičky na svačinku a brzo byl klid... Jo a ještě laktobacily do jogurtu, nechtěla mi polknout tabletku, tak jsem ji to sypala do jídla.
Každopádně ať má Luky brzo klid...

zelenaesmolda
26. říj 2018

@pitrisek87 to s tim zadrzovanim delalo i mimco v rodine kde jsem delala aupair,proste ji to jednou bolelo a pak se bala tak to zadrzovala

zelenaesmolda
26. říj 2018

Tak krasne to pribyvalo a uz par hodin ani koruna...

terka228
autor
26. říj 2018

@pitrisek87
@zelenaesmolda
Právě, my s tím měli problém už od malinka...Pak jsem mu zavedla odměnu ( čoko bonbón) , kterou měl je po kakání. Nikdy jindy bonbó nedostal a měl to i nakartičkované na záchodě, aby to měl furt na očích.....to zafungovalo..a Luky začal chodit na záchod. Nojo, ale teď už čoko bonbón nezafunguje, chce to zas vymyslet odměnu, kterou jindy nedostane, a kterou moc chce....tak to je můj úkol 🙂 Možná klobása by mohla fungovat, klobásy fakt miluje 😀 Takže to nakartičkuji a zavedu, jindy jí nedostane. Jako, vím, že je to psychické, takže to musíme nějak odbourat. Hodně autistů s tím má potíže, no... Ale já to rozhodně pořeším... 🙂

zelenaesmolda
26. říj 2018

@terka228 tak to je dobre klobasa jako odmena :D

terka228
autor
26. říj 2018

@zelenaesmolda Když ji fakt miluje, no

zelenaesmolda
26. říj 2018

@terka228 a jakou ma nejradsi? 🙂

terka228
autor
26. říj 2018

@zelenaesmolda No, u nás na poliklinice prodávají v bufíku tzn. domácí, a ty mu chutnaj nejvíc 🙂 Jinak byl posedlý ředitelskou klobásou z Kauflandu, ale ty už tam nemohu sehnat...

zelenaesmolda
26. říj 2018

@terka228 stydet by se mela pojistovna,ze na tyhle pomucky neprispiva kdyz si vsichni platime zdravotni pojistku

terka228
autor
26. říj 2018

@zelenaesmolda právě...oni to neberou jako pomůcku....vem si, že třeba vzp by mi neproplatila ani pobyt s dítětem nad 6 let v nemocnici.Tak jsem přešla k průmyslový, ta to proplácí. Jako, jak by se tam s Lukym asi domluvili, když je nemluvící d ment. postižením? Jak by mu vše vysvětlily??? Vždyť ho musím doprovázet všude ! Co by tam s ním bylo, kdyby se něčeho bál a nikdo by mu nic neuměl vysvětlit a já bych tam nebyla? Jako třeba zrovna já bych fakt neměla na to, dát denně za pobyt 500,-
Jenže s tím stejně nic nenaděláš....

zelenaesmolda
26. říj 2018

@terka228 tak to je naprd...

pitrisek87
26. říj 2018

@terka228 Tak ta klobása je dobrá odměna :D U nás je zavedená zase odměna za injekci - nějaký malý dárek jako samolepky, omalovanky atd. a za odběr krve větší dárek ( nějaká hračka) akorát to teda leze do peněz... Ale zase dcera aspoň tak nehysterci ;)
Hlavně aby to u vás zabralo brzo. Držím pěsti 🙂

zelenaesmolda
26. říj 2018

@pitrisek87 tak za odbery krve dostavam odmeny i ja,vetsinou treba nejaky dortik :D
bo ja to fakt nedavam.moje dcera ocividne po me nebude protoze jsme ted byli na ockovani a ona ani nepipla...

zelenaesmolda
26. říj 2018

@editah222 zkuste ozivovat diskuzi devcata 🙂 slo to tak krasne a nejak se to zaseklo...

Strana