Pomoc samoživitelům v Brně s dárky na Vánoce
Ahoj holky, jak se blíží vánoce, chtěla bych nějak pomoci nějaké mamince/tatínkovi, samoživitelce/li. Jenže na internetu je to už teď samej podvodník a ti, co to opravdu potřebují si o pomoc většinou neřeknou. Je tu někdo, kdo zná někoho - ideálně Brno Líšeň, kdo by pomoc, třeba s koupením nějaké drobnosti pro dítko pod stromeček, potřeboval. Když vidím, co vše mají moje děti, přijde mi strašné, že jsou děti co nemají nic. Protože je těch podvodníků hodně, chtěla bych někoho právě z Brna, abych předala osobně.
Díky za tipy
U nás funguje vyloženě facebookova skupina Maminky v nouzi, kde po řádném ověření, se jim různými způsoby pomáhá. Zkus se podívat, zda neco takového nefunguje i u vás 🙂 Nebo pak Tesco, každý rok, má ve vánočním období - strom splněných přání. Různé organizace se zapojují a přihlašují děti, seniory, apod. Každý pak má na stromečku svou baňku s přáním. Baňku si vezmeš, koupíš danou věc, a předáš na informacích 🙂
Naše rodina přispívá do "Krabice od bot".
My také Krabice od bot. Kromě dárků pro děti je tam k výběru i dárek pro maminku či tatínka.
Díky za tipy, krabici od bot znám, taky už jsme dělali, teď bych ale chtěla nějakou jednu konkrétní osobu, ale jak říkám, ti co potřebují, si většinou sami neřeknou, tak zkouším, jestli tu o někom někdo neví.
@bt85 kazdorocne posilam peníze pro děti z dětských domovů pod záštitou pani Ludmily Zachove z neziskovky ANO,ANO. Loni jsem zaslala peníze pro přání, které děti mely a dale vybirala a zaslala oblečení dedeckovi, který se stará o sva 4 vnoučata. Ten bude chtit určitě i peníze pro děti na obědy nebo na skolu, oblečení,tak jestli chces,tak až přijde katalog, můžu ti to poslat do sz a můžeš si vybrat ditko, které podporis. Nebo korektně tohodle dědu. Pani si můžeš i vygooglovat,stala se i ženou roku, spolupracujeme s ni ve firmě, kolegyně se s ní osobně párkrát setkaly, takže žádný podvod.
@bt85 kazdorocne posilam peníze pro děti z dětských domovů pod záštitou pani Ludmily Zachove z neziskovky ANO,ANO. Loni jsem zaslala peníze pro přání, které děti mely a dale vybirala a zaslala oblečení dedeckovi, který se stará o sva 4 vnoučata. Ten bude chtit určitě i peníze pro děti na obědy nebo na skolu, oblečení,tak jestli chces,tak až přijde katalog, můžu ti to poslat do sz a můžeš si vybrat ditko, které podporis. Nebo korektně tohodle dědu. Pani si můžeš i vygooglovat,stala se i ženou roku, spolupracujeme s ni ve firmě, kolegyně se s ní osobně párkrát setkaly, takže žádný podvod.
@squezy Díky, klidně pak pošli, kouknu na to

Chápu ty obavy, také jsem se už spálila, proto pomáhám už jen prověřeným rodinám. Využívám k tomu buď FANDIMAT, projekt Milý Ježíšku a rodinné centrum u nás ve městě, jehož sociální pracovnice úzce spolupracují s místními sociálně slabými rodinami a zprostředkovávají pro ně nákup vánočních dárků skrze projekt Dárky po Labi. Doporučuji tedy mrknout, zda i v Brně něco takového není.