icon

Dovolená ve Villachu s dětmi. Jde to i bez auta?

2veverka
Včera v 07:53

Ahojte, hledám nějaké fajn místo na prázdniny, kam bych s dětmi (17, 15 a 9) dojela vlakem a obešla se bez auta a všechni bychom se zabavili. Napadl mě Villach, kam se dá dojet přímým vlakem. Máte prosím někdo zkušenost - je to opravdu lokalita, kde se dá dělat dost věcí s dětmi (hory, kola, jezero) a jde to i bez auta? V Rakousku kolem jezer jsem byla už před spoustou let, mám pocit, že i hodně podražilo. Prosím, dejte mi echo, zda by to mohl být dobrý nápad nebo případně přihoďte jinou lokalitu. Moc děkuji.

maciceksta
Včera v 08:08

Nebyli jsme bez auta, takže moje rada nebude s přímou zkušeností. Ale doporučuju hledat ubytko s Erlebnis Card, s ní budete mít zdarma dopravu v regionu a když přikoupíš Kärnten Card, tak tam budete mít spoustu vyžití. (některá ubytka mají i tu KärntenCard v ceně). S kartou se pak dostanete na desítky atraktivit a už nic nezaplatíte - lanovky, okružní plavby lodí, Familywald u Ossiacher See a desítky dalších. Ale je asi lepší si propočítat jestli se ta karta bez auta vyplatí. Autem jsme toho stíhali denně víc, tím pádem se pak ta karta zaplatí třeba hned druhý den.

dulka333
Včera v 08:46

📌

2veverka
autor
Včera v 08:48
@maciceksta

Nebyli jsme bez auta, takže moje rada nebude s přímou zkušeností. Ale doporučuju hledat ubytko s Erlebnis Card, s ní budete mít zdarma dopravu v regionu a když přikoupíš Kärnten Card, tak tam budete mít spoustu vyžití. (některá ubytka mají i tu KärntenCard v ceně). S kartou se pak dostanete na desítky atraktivit a už nic nezaplatíte - lanovky, okružní plavby lodí, Familywald u Ossiacher See a desítky dalších. Ale je asi lepší si propočítat jestli se ta karta bez auta vyplatí. Autem jsme toho stíhali denně víc, tím pádem se pak ta karta zaplatí třeba hned druhý den.

@maciceksta Děkuji za tip. Pokud primárně hledám na Bookingu, ta Erlebnis Card by tam měla být zmíněna? Teď mi jde primárně o to, zda je Villach dobrou destinací, nebo zda v Rakousku hledat o kus dál.

babka
Včera v 09:09

Villach je pekna lokalita. Ale ja tam bez auta taky nikdy nebyla, takze netusim. Mas pravdu, ze kolem jezer to dost podrazilo, ale porad se da anjit ubytko za rozumnou cenu, kdyz ma clovek stesti. Ale Villach je fajn, mam to tam rada

drep
Včera ve 12:02

Villach prochozený nemám, ale já bych doporučila Saalbach-Hinterglemm. Samozřejmě s Joker Card, ty lanovky jsou pak neomezeně zadarmo. Jednak jsou tam fajn túry vší náročnosti a spojení veřejnou dopravou tam je taky super (a není to tak roztahaný, jako třeba Lungau, kde jsme byli rok předtím, bylo to skvělý, ale bez auta by nebylo). Nebo Zell am See-Kaprun, tam platí totéž co o Saalbachu, menší oblast, dobrá veřejná doprava.

maciceksta
Včera ve 12:49
@2veverka

@maciceksta Děkuji za tip. Pokud primárně hledám na Bookingu, ta Erlebnis Card by tam měla být zmíněna? Teď mi jde primárně o to, zda je Villach dobrou destinací, nebo zda v Rakousku hledat o kus dál.

@2veverka Na bookingu ty karty moc zmíněné nejsou... Ale ubytko s kartou se dobře dá najít přes portál konkrétní oblasti. Nám se oblast Villach líbila, příjde mi to super volba, když je tam přímý spoj... Navíc korutanský jezera jsou nejteplejší. Fakt to loni mělo i přes 28°C, což by pro děcka bylo super, že by si užily i vodu. Vlakem se rozhodně dostanete i do jiných alpských oblastí, kde je pak právě ta doprava s kartou zdarma a kde třeba bude víc atraktivit při sobě. Doporučuju si i projít stránky s S dětmi v báglu, tam je třeba i dost zmíněné o těch letních kartách atd. Zrovna dnes na svých stránkách zmiňuje: Pokud vás něco podobného láká, tak právě teď je nejvyšší čas zakoupit jízdenky na vlak - jejich cena s časem roste. A nemusíte se bát, pokud se vám změní plány (stejně jako nakonec mně a dětem - mega hnusná viróza). Jízdenky lze za drobný poplatek (3EUR) vrátit ještě den před odjezdem. Tohle ubytko je kousek od Villachu, i s kartami, ale možná už volno na léto nemají. https://ferienwohnung-bodensdorf.at/haus-unter-...