Zabavení a uspání 9 měsíčního dítka během letu. Poraďte
Maminky,letíme na dovolenou,let by měl trvat asi 5 hodin,od doby kdy jsme dovču objednávaly se s dcery stalo torpédo,krom samostatné chůze zvládá vše,nejraději chodit za ruce,trochu se proto teď děsím té délky letu a toho jak ji tam zabavím,je dosti i hlučná jak není pojejím,udržet ji v klidu v sedě nebo na klíně bude nejspíš nemožné,a jak ji vlastně uspím?,nedávno by to šlo na rukách,ale ona je teď jak batole žádné miminko,napadlo mně v šátku nebo ergo nosítku ale zase toho moc nenachodíme po letadle a vsedě nesune,nemáte nějaký tip,jak přežít vezdravý let s divokých dítkem??Moc díky za jakýkoliv tip 😵
nemyslim, ze je potreba se stresovat predem - nas skoro dvoulety klucina uz letel asi 5x a pokazde naprosto v pohode. I kdyz doma je jak pytel blech, v letadle je na co koukat. Je fajn, kdyz budes treba maly ukazovat a povidat, co se deje okolo. Ja mam s sebou vzdycky i jeho oblibene knizky, plysaka, se kterym delame vsechno, co musi absolvovat i syn - takze Bamse se taky musi pripoutat a sedet atd :D Taky je fajn mit nejake male pochutiny, co ma mala rada - treba krupkama se na chvili zabavi a muzes ji nalakat na sezeni tim🙂 A jinak, z prvniho letu jsem mela fakt vichr, malej nespal v te dobe jinak nez v jedoucim kocaru... ale ZAZRAK!!! v letadle ho to vzdycky udrnca a spi mi v naruci, treba i dve hodiny!!! Tak drzim palce, aby se mala taky projevila jako rozena cestovatelka - hodne stesti a peknou dovolenou!
My létáme docela často a moje děti jsou obě velmi živé. Když je možnost, beru si volnou sedačku vedle sebe, aby měly prostor a když už to s nimi nejde vydržet, holt je vypustím do uličky běhat. Většina cestujících nikdy nic nenamítá a i letušky se občas snaží je zabavit. Chce to zajímavé hračky a nějaké dobrůtky, aby se zabavily i tím.
nase lita od mala a nikdy s ni nebyl problem, i kdyz je dost ziva. Vemte knizky, lizatka, co co ji bavi, ukazujte letadlo, obcas se projdete a taky hodne zalezi na case letu...v noci fakt vetsinou usnou
@saminomimino teda 5h letu tak to přeju pevné nervy 🙂 třeba překvapí a bude to v pohodě
My lítáme celkem často ale max 2-3 h let a je to náročné s torpédem batoletem, vždy máme sice zásobu dobrot, pití, knih, hraček i hraček nehraček tak to na chvíli zabaví, jinak malá pobíhá v uličce, laškuje se spolucestujícíma, no jsou to většinou náročné chvilky, ptotože v letadle je vše nové, spousta podnětů tak když už to není spící miminko tak chce vše prozkoumat...
my litame od synovych 6mesicu. ale litame delsi lety. bezne nas cesta vyjde na 19-23h 😖 ja teda mam od dr. vzdy v zaloze diazepam.syn je divoch,ma podezreni na ADHD. pri 11h letu jako 6ti mesicni kojenec nespal. cucel a cucel. nosila jsem ho v nositku a on byl spokojeny. spolucestujici na nej delali ''opicky'' a on byl spokojeny 😉 narocnejsi to bylo pro me,nez pro nej.ale ze zkusenosti ti poradim, kazdou cca hodinu dej ''novou'' hracku. treba se kterou si dkouho nehrala,pujc si od nekoho. to u nas vzdycky zabralo.
uzijte si dovcu
@mamkamarketa díky za tip,ale ona u jedné hračky vydrží max 5 min,myslím že ji ani nebudou bavit,zajímavé bude letadlo 😀
takže jste uspávali v nosítku??Muž bude malou asi dávat do erga.jinak myslím že neusne jen se bude muset projít po letadle
@saminomimino ...osobní zkušenost nemám a měla bych z toho stejnou hrůzu jako ty 😅 ..co nějaké homeo na zklidnění, na spánek? je to přírodní, prckovi to neublíží a možná by to ten účel splnilo 😉 .
a naopak tě třeba překvapí a místo hraček ji bude zajímat vše v okolí 😉 .
každopádně držím palce ať to zmáknete na 1* 🙂 !
@ined77 díky,no vto tajně doufám že ji zaujme let samotný letadlo a cestující,ona je děsně zvědavá tak na to sázím,syn letěl v 15 měs a bylo to úžasné dokonce i s tchánem usnuly a volných sedadlech na 2 hoďky let byl cca 4,takž dnes se toho s ním nebojím ale u malé to bude kantáre 😀
@saminomimino 🙂 ...tak to byl šikulka 😉 .
třeba malá překvapí a prochrupe to celé 😀 .
@ined77 tak o tom jediné pochybuji ona jak je zvědavá tak se spaním bude problém,to bude muset odpadnout 😀
@saminomimino ..no právě naopak, že toho nového bude tolik, že ji to uondá 😀 .i když třeba u nás by to si neklaplo...čím víc rozruchu, tím menší pravděpodobnost spánku 😀 .
@saminomimino no ten 11h let sme se stridali a nosili ho v nositku.chodili sme tam a zpatky. byl v klidu,pokud se chodilo. jakmile byly turbulence a museli sme sedet,byl rev 😅 jeho brali i ty televize tam a spousta duchodcu si let kratilo delanim opicek na tomase,to taky pomohlo 😀
no ono i tech 5 minut pomuze,treba kdyz se vzlitava 😉
krasnou dovcu 😵
@saminomimino Nejspíš máš strach , aby moc neplakala a cestující na tebe nedělali obličeje , že co si to za matku co nedokáže zkrotit své dítě. Neboj, vydrží to každy, v letadle je stejně hluk, tak případný řev není až tak znát, (kecám 🙂 ) jestli letíte přes den tak lidi vydrží a v noci ti usne. Náš malý , letěli jsme do USA, 7 hod tam přes den, to jsme chodili po letadle nahoru a dolů uličkou, nikdo neměl problém , zastavili jsme se kde chtěl, pak jídlo, Ipad, na uspání, šup do Meitaie, v noci usnul sám nám na klíně.Dalo se to vydržet, hlavně se zkus nestresovat, dej si víno, bude i dítě spokojenejší když se nebudeš stresovat jak to bude probíhat. My teď letíme zas do USA, teď mu je 20 měsíců, bude asi náročnější, přežije se..nějak 🙂
@lynks díky za podporu,já s vínkem moc nemůžu v mém stavu to bych to asi letělo ven,já jsem v klidu spíš muž bude jančit,tak díky a my vyrážíme
@saminomimino no ja teda smekam.. Ja se hroutim z cesty metrem, do centra a zpet, aby maly nerval, vydrzel v kocarku atd.. Jako jet s kojencem, tehotna nekam 5hod letadlem..no jo, jsem totalni posera a babovka.
Jedine me jeste napadlo pustit pohadky treba v mobilu, ale nevim, jestli uz na ne vydrzi koukat. Teda lizatka, diazpam a snad ani ten kinedril ne, ne?
Ahoj holky,
já bych chtěla letět v létě, to bude Leničce tak 14-15 měsíců, ale mám strach, aby ju nebolely při vzletu nebo přistání ouška ☹ já s tím totiž trpím jako JOB! teda jen, když přistáváme, ale strašně mně v nich píchá - no je to děsný. A to bych fakt nerada 😖
tak mi let zvládly na jedničku,ani ouška nebolely,v pohodě a to malé při cestě zpět nebylo dobře zoubky průjem zvracení ale krásně spinkala usínala na rukách,zlatíčko celých 5 hodin

my letěli přes dvě hodiny s rok a čtvrt starou dcerou a nechci strašit ale byl to očistec 😖 . Doktorka nám doporučila lehce utlumit Kinedrilem - tak to nezafungovalo vůbec, byla ještě živější. Naštěstí vedle nás bylo ještě v uličce jedno volné místo tak tam pořád rajtovala. Děs. A cesta zpátky naštěstí vycházela na její spaní takže jsem jí uspala v kočáru a pak přenesla do letadla a spala mi na klíně. Takže vlastně nevím jak poradit - možná na vás ten Kinedril zabere - i když nevím jestli je vhodný už pro 9měsíční. Pevné nervy!