Dovolená. Doporučíte v jižních Čechách?

vecerinka
9. čer 2020

Prosím o doporučení letní dovolené v jižních čechách. Máme 2 děti. 4 a 6 let. Plánujeme jezdit na kolech. Předem děkuji.

jaja01k
9. čer 2020

@vecerinka My jezdíme rádi do Chlumu u Třeboně. Spousta rovinatých cyklostezek i hezké koupání. Nebývá tam tolik narváno jako například v Třeboni. Ubytování je fajn třeba penzion Medenice, je to na samotě v lese, velký areál, kde mohou děti bezpečně pobíhat. Nebo penzion Aleš přímo ve Chlumu.

vecerinka
autor
9. čer 2020

@jaja01k díky. Určitě se podívám.

popelka1984
9. čer 2020

Třeboň, Chlum u Třeboně a okolí, je tam spousta kempů (chajdy i stany), ubytování v soukromí. Koupání přímo v Chlumu nebo o pár kilometrů dál je Suchdol nad Lužnicí a Tušť a tam je několik krásných pískoven. Pár kilometrů dál od Chluma je vlakové nádraží, turisti tam často dojedou na kole, pak sjedou vlakem do Třeboně aby nemuseli po hlavní a tam je spousta využití a akcí.

popelka1984
9. čer 2020

Nebo Nové Hrady, tam je nádherně, jen trochu kopečky. Hodně zajímavostí v přírodě (Terčino údolí, vodopád, zámek atd..

prezdivka
11. čer 2020

Nové Hrady - jezdím tam od dětství na chalupu, vřele doporučuju (značené cyklostezky, výlety i pěšky, návštěva lázní v Rakousku, zoo Dvorec, železniční muzeum Borovany...).Chlum je taky fajn, kamarádka tam pronajímá domek.