Dovolená v Egyptě, ano či ne?
Ahoj maminky,
snad mě neukamenujete za můj dotaz 🙂
Ale už mapujeme kam by jsme mohli vyrazit na dovolenou. A poměr cena výkon je nejlepší Egypt, ALE je to bezpečné? Vyrazili by jste tam se svými dětmi? Já tam byla mnohokrát, ale moje poslední návštěva tam byla v roce 2012. Vždy jsem byla nadmíru spokojená a Egypt patřil k nejoblíbenějším místům, které jsem navštívila.
V poslední době se všude dějou hrozný věci a já si nejsem jistá zda by taková dovolená byla bezpečná?
@hanulka91 ja tady v egypte bydlim, primo v hurghade..pokud bys mela nejake otazky..klidne se ozvi..mam 19 mesicni dceru
Loni v říjnu jsme byli s dětmi v Hurghadě a i přes moje velké obavy ohledně bezpečnosti musím říct,že je to tam hlídané víc než u nás.V Praze je letiště průchodák,sice chodí ozbrojení policajti pořád tam a zpátky,ale dovnitř se dostane každý.V Egyptě neexistuje,musíte se prokázat pasem a letenkou,pak teprve vás pustí do haly,samozřejmě i kontroly jsou přísnější než u nás.Po zkušenosti bych se vůbec nebála.Letos jsme vybrali Djerbu a taky v tom nevidím problém.Stát se může všude něco a abych dávala za dovolenou v Bulharsku jednou tolik,jenom protože se tam ještě nic nestalo,to si myslím,že je zbytečný.😉
Musím souhlasit s @michaelacikankova ohledně bezpečnosti, akorát jsme se v pondělí vrátili z Hurghady a rozhodně nelitujeme, že jsme jeli. Právě naopak... V sezóně bysme jeli spíše po Evropě, ale chtěli jsme stihnout moře, než bude druhé dítě a než nebudu moct cestovat. A nejbližší teplé moře je Egypt.
Holky nebyly jste některá v hotelu Serenity Fun City v oblasti Makadi Bay . Uvítám jakékoliv recenze. ..
@tekame
@michaelacikankova
no jo holky, po bitvě každý generál, ale úroveň bezpečnostního rizika a zdravotní rizika jsou pro malé děti pro mě takové, že se jedná o risk a hazard tam cestovat. To, že se někde někdo cíti relativně bezpečně neznamená, že tam to riziko někde nečíhá, v těchno zemích není nikdy nic jistého, vždyť už i v Evropě to s tou bezpečností je taky takové pofiderní...
Určitě to je věc názoru,mám známou v cestovce a sama říkala,že v dnešní době je riziko skoro všude,naopak,že tam,kde by se to nejmíň čekalo a není to hlídaný,tak můžou zaútočit.Já jsem názoru,že prostě jsme v takové době a jsou dvě možnosti,bud sedět doma a nikam nechodit,nejezdit nebo se s tím naučit žít.Je to strašný,ale je to tak.Kolegyně byla loni(právě kvůli obavám z terorismu)v Itálii a za 4 dny přijela úplně vyřízená,že pár kilometrů od nich bylo zemětřesení.Čechy jsou určitě taky krásný,ale pro nás po zdravotní stránce je moře nenahraditelný.
Ne... to bych radeji jela do bulharska nebo jenom nekdo po cechach...
@michaelacikankova az na to,ze to zdravotnictvi v Egypte na lepsi urovni nez v Evrope nikdy nebude...a co myspis slovem hlidane,v Egypte plaze nikdo nehluda,utok po mori zvela mozny,ta ostraha u hotelu toho taky moc nezmuze,kdyby chteli unesou autobus natotata...Bezpecnostni prohlidky i v letadlech odflaknuty,lidi prenrsou i petky,zapalovace,pro me to moc bezpecne nevypada
@janulkav my jsme byli predloni v hotelu Serenity Makadi Beach (coz bude nekde pobliz toho, co jsi psala) a byli jsme maximalne spokojeni.
@mammoth007 klobouk dolů před Vašimi plány s přihlédnutím k věku Vašich dětí,fandím Vám!Take se chystáme letos do Egypta,nemáte tip na nějaký dobrý resort za rozumnou cenu?Rádi bychom bazén se slanou vodou a klidovou zonu.Meli jsme to takto minulý rok v Tunisu a byli jsme moc spokojeni.
@marcicek84 myslím si,že zdravotnictví v takovém Bulharsku na tom taky není nejlépe,co se týká kontrol na letišti,tak v Hurghadě jsme museli sundat i boty a dětem nenechali ani originál pití v lahvi.Než jsme dojeli do hotelu,tak nás asi 5xkontrolovali.Osobně jsem se dost bála právě bezpečnosti,ale když jsem to viděla na vlastní oči,tak musím uznat,že dělají maximum.V Praze je letiště,jak průchodák.Je to každého věc a osobní pocit pro jakou destinaci se rozhodne.Ale rozhodně si nemyslím,že v Evropě je bezpečněji.
@le_ky Byli jsme od Eximu V Caribbean Worldu,tam nejsou korály a je tam hodně pozvolný vstup a písečný dno.Všude v těch okolních hotelech jsou mola a laguny a to jsme nechtěli.Bazén se slanou vodou tam nemají,ale myslím,že těch resortů je tolik,že se určitě dá vybrat.Letos jsme vybrali právě Djerbu-Penelope magic,tak jsem zvědavá,jak budeme spokojený.
My jsme loni byli právě v Caribbeneanu na Djerbe,byli jsme moc spokojený,i když je pravdou,že nemáme s čím porovnávat,ale myslíme si že jsme nasadili laťku dost vysoko.Na te Djerbe je fajn,že není problém se pohybovat po ostrově,v Egyptě to prý nedoporučují. Byli jsme na dvou výletech od cestovky a jednou sami a ten sólo jsme si strašně moc vychutnali.Prochazeli jsme se tím hl.mestem a pořád se divili 🙂 Taxi tam stojí par korun,takže se podíváte kam chcete.
Koukala jsem na fotky na Penelope a resort vypadá moc hezky,přeji Vám,ať jste spokojený 😉
@le_ky v tom Egyptě se asi moc nedá po tom ostrově,ale na výletě jsme byli na lodi s tím proskleným dnem a opravdu nádhera.Děti teda byly trochu zklamaný,že neviděly spongeboba😀,ale ty korály a podmořský život je něco neskutečnýho.Hodně lidí říká,že Marsa Alam je o něco lepší než Hurghada,tak možná někdy taky zkusíme.Taky Vám přeji at vyberete něco pěkného a užijete si to😉
PS:ten Caribbean je rozdělen na dvě části,jedna je nově zrekonstruovaná,včetně bazénu,ale mají tam přístup i lidi z té druhé části,kromě jídelny.
@michaela_hermanice děkuji moc , letím v červnu . Už bych nejraději začala balit 🙂
@michaelacikankova - no Egypt a Bulharsko se ani nedá srovnat co se zdravotnictví týče, Evropa je Evropa...ten pocit bezpečí je relativní, oni dělají kontroly pro relativní pocit bezpečí turistů, aby tam někoho natáhli, tomu odpovídají i ceny, protože ceny vs. služby jsou určitě levnější než v Evropě, proč by to jinak prodávali za takové levné ceny, kdyby si mohli dovolit zdražit.... Bezpečnější to je pořád v Evropě, i po těch různých výbuších je.
@marcicek84 já jsem dlouho v Bulharsku nebyla,ale kolegyně z práce roky jezdila v létě do Bulharska a na jaře do Egypta.Na Bulharsko nedala dopustit,předloni jí tam dostal manžel žlučníkový záchvat a musel do nemocnice,prý něco tak hroznýho nezažila,raději si zaplatila soukromou kliniku a odletěli dřív domů.Řekla,že z tohoto důvodu už jí tam nikdy nikdo nedostane i po těch letech,tak jezdí jenom do Egypta,kde už párkrát byla u doktora a nestěžuje si.Jak jsem napsala je to každého věc.Já osobně nedám dopustit na Krétu,ale samozřejmě to je o jiných cenách.
@hanulka91 Nečetla jsem diskuzi, tak přidám jen můj názor.
Egypt miluju, byli jsme tam několikát. Naštěstí jsme tam navštívili hodně památek a pyramidy, protože teď bych tam nejela ani za zlatý prase. Možná jsem až přehnaná, ale já mám fakt strach z teroristů. Když vidím co se děje...
No, takže za mě ne. To bych radši do chorvatska.
Pročetla jsem prvních pár příspěvků s letadlem od 10 let atd... Znám mnoho lidí co cestují s dětma pod 10 let ... nejmladší cestovatelka o které vím neměla tuším víc než půl roku. Toho bych se nebála. Spíše bych se bála situace v Egyptě do které my nevidíme. U nás je také krásně. Já bych se poohlédla po něčem v ČR. Děti mají možnost cestovat se sestrou dělá v CK. Zítra odlétá do Maroka na služební cestu. Očekává miminko 5 měsíc. Lítá dost často leckde a zatím nikde neměla problém. Hodně štěstí při finálním rozhodnutí
Holky a jak je to prosím s vízem , budeme si ho vyřizovat samy na letišti . Cenu vím v dolarech , platí se také tak nebo v českých ? Abych když tak vyměnila více
@janulkav my jsme si vízum platily rovnou u cestovky k ceně zájezdu,ale je to o trochu dražší,je to kolem 800Kč.
Já byla v Egyptě dvakrát ještě bezdětná. Moře tam je fakt nádherné. Jednou Taba a podruhé Hurgada.
Jinak ostatní nic moc. Chápu, že pro spoustu lidí hrají roli peníze. Já bych tam s dítěte nejela. Hlavně co se týče zdrav péče.
Loni jsme byli na Mallorce dceři bylo 1,5r teprve začínala chodit aparáda.
@michaelacikankova - no ale Evropa není jenom Bulharsko 😀
@marcicek84 já samozřejmě vím,které státy jsou v Evropě a které ne.Bulharsko byl příklad a komentuji pouze to s čím mám zkušenost nebo od koho vím jeho vlastní zkušenosti.Svůj názor jsem napsala a tím diskusi na toto téma s Vámi uzavírám.😉
Tak přidám moji relativně čerstvou zkušenost. V Egyptě sme byli letos v únoru - v Marsa Alam. Kontroly na letištích byly důkladné a neměla jsem pocit nějakého ohrožení. Starší dcera měla tři a třičtvrtě roku a mladší syn 16 měsíců. Každému jsem nordinovala ráno panáka hylaku a průjem nedostal nikdo🙂 My se s manželem potápíme, takže ty korálové útesy hned u hotelu jsme si užili, bylo tam sympatické dive centrum🙂
Jinak v říjnu jsme byli v Turecku (to měl syn rok) a taky proběhlo vše v pohodě. Že se nemá lítat s dětmi do 10 let je teda srandovní představa🙂 Syn má rok a půl a letěl s námi k moři už 4x, poprvé v 5 měsících (do Spoj. arabských Emirátů). Dcera bude mít teď 4 a má za sebou už 7 letů k moři a pohoda. Nikdy mi děcka v letadle nebrečely. Většinu cesty oba vždy prospali a zvládli to bezvadně. Cestování s dětmi není žádná věda🙂
@lucykal - já si také myslím, že veškeré snahy ušetřit peníze jsou hazardem pro děti, které rodiče berou do nevhodných destinací...
Mallorku můžu taky doporučit...
Ještě bez dětí jsme projeli s manželem kde co. Naše poslední "svobodná" cesta byla do Maroka. S malými dětmi bych nejela pouze z jednoho důvodu a to je zdravotní péče. V Maroku mě v 5.měsíci chytl zub a nebylo místa, kde by mi jej opravili. Delegátka mi řekla rovnou, at k místním zubařům nechodím, tak jsem tam týden lezla bolestí po zdi. Nesdílím názor, že létat s dětmi se má až od 10 let. Dětem byl rok a necelé tři, když jsme letěli do SAE a byly zlaté....jediná vada na letu byla paní před námi, která nemohla pochopit, že její sklopená sedačka a na mém klíně spolu s mým dítětem se opravdu 7 hodin letu vydržet nedá....takže cestovnání rozhodně není o věku, ale o lidech🙂 Letos nás čeká 9 hodin letu se skorko dvouleťákem a tříleťačkou, obavy z toho nemám.
@le_ky to asi moc neporadim ☹ to je spis na nekoho, kdo jezdi vic "turisticky". My jsme byli v klasickym resortu jen jednou, kdyz jsem byla tehule a chtela jsem all inclusive a to uz bude tri roky. Tim, ze tam mame rodinu, jsme pul dovolene doma a na pul si vsichni spolecne vetsinou pronajmeme vilku u, more na marine na vychodnim pobrezi. Je to vic soukromy a nemusim tolik hlidat tu nasi "skolku" 🙂

@novina Ahoj, zatím ne :D a ještě pořád nevíme.