Dovolená v Egyptě, ano či ne?
Ahoj maminky,
snad mě neukamenujete za můj dotaz 🙂
Ale už mapujeme kam by jsme mohli vyrazit na dovolenou. A poměr cena výkon je nejlepší Egypt, ALE je to bezpečné? Vyrazili by jste tam se svými dětmi? Já tam byla mnohokrát, ale moje poslední návštěva tam byla v roce 2012. Vždy jsem byla nadmíru spokojená a Egypt patřil k nejoblíbenějším místům, které jsem navštívila.
V poslední době se všude dějou hrozný věci a já si nejsem jistá zda by taková dovolená byla bezpečná?
Dobrý den zrovna toto téma taky řešíme. Máme doma 8leteho a 12leteho kluka. Obešla jsem 3 cestovky a ptala se na jejich. Názor, nevím jestli je to náhoda, ale všechny mi odpověděli skoro stejně. Egypt je stále nejprodávanější pro rodiny s dětmi. Letoviska jsou hodně hlídané polici a vojsky. Ministerstvo zahraničí to hodně hlídá a kdyby byl problém tak zakáže vycestovat. Ba naopak ostatní země se tak nehlidaji jako tyto. Kdyby tam se něco stalo byl by to velký průšvih. Takže za mě určitě pojedeme a moc se těšíme. Všude se něco děje to by jste nemohla vycestovat skoro nikam. Záleží vždy na vašem rozhodnutí a nedivím se Vám. Byla jsem na tom úplně stejně
@hrachovcova - no mě tedy informace o tom, že někde to třeba hlídat policií a vojsky rozhodně neuklidnila, z toho je partné, jaká ta bezpečnostní situace je, v cestovce vám nikdo pravde neřekne, chějí prodat, je jim jedno komu, hlavně, že bude provize...
Ja bych jela s klidem, pokud bych resila bezpecbostni situaci, tak bych nemohla podle informaci z bulvaru a zpravodajstvi nikam. Jediny co ja osobne nemusim, je uzavreny resort a obava z faraonove pomsty😄
taky bych info o tom, že letoviska hlídá armáda, nebrala jako uklidnění, a raději bych jela tam, kde armáda a policie turisty hlídat nemusí. To je totiž ten důvod.Takže za mne Egypt asi ne - i když zase podle informací jiných prý fajn. Ale říkám si, že pokud už bych tam jela, tak určitě ne k moři, ale tak na poznávačku. K moři můžu jet kamkoliv, kde extremismus v takové formě nehrozí.
@anelamates ale hotely nejsou hlidane armadou..jen normalne u vjezdu do hotelu najaty zamestnanec ostrahy..
Prostě to mám takhle. Egypt není úplně nejbezpečnější destinace, bohužel. Takže kdybych měla jet s dětmi někam, tak si vyberu něco klidnějšího v Evropě a nebudu zbytečně pokoušet osud. Jak říkám, do toho rizika bych šla jenom v případě poznávacího zájezdu, jinak asi ne. I když je mi jasné, že v současné situaci může dojít k nějakému útoku kdekoliv. Ale přece jen to riziko není takové.
@anelamates ja vam rozumim, kazdy se musi ridit svou intuici a podle toho se rozhodnout. Ja jen opravovala tu informaci o tom, ze hotely hlida armada, protoze to tak neni.
Ahoj, byl někdo v této době v Egyptě? Mám neplánovaně dovolenou příští týden, tak přemýšlím, že vypadnu. Já sama, moře a knížky :D Nikdy jsem to sice nepodnikla, takhle k moři, ale je Egypt vhodné místo pro takovou dovolenou?

holky na toto téma přidávám článek:
https://www.modrykonik.cz/blog/katerinamaresova/article/dovolena-v-egypte-ano-ci-ne-g0h5ok/