Dovolená v Egyptě s dětmi, máte praktické rady?
Zdravim vsecky. Mam na vas,co mate zkusenosti,prosbu.Nejspis se letos-poprve,chystame na dovolenou do Egypta. Nikdy jsme tam nebyli,poletime s detmi-4 a7 let. Mate prakticke rady,na co myslet,co urcite nezapommenout,proste informace,co se nam budou hodit. Poletime v polovine srpna. Co se tyce opal.kremu-pro fecka urcite aasi 50 faktor ze? U sebe nevim presne,zda 30,opaluju se dobre,zaklad z leta mam.Diky moc!
@tublatanka a ještě prosím - léky ve formě sirupu - do Řecka jsme je měli normálně v kufru a ne příručáku - jen už si nepamatuju - musí být ještě neotevřené? Nebo mohou být již načaté. děkuji.
@tublatanka když jsme letěli do Řecka, dětem byly dva a 5,5 a problém to nebyl. Když jsem se ptala letecké spol., tak by to být problém neměl...ale nikdy člověk asi neví. Ještě mě napadlo, zda si budu moci na palubu přenést antibakteriální gel...30 ml..
@pajaaaa mám starší a malé dítě,ale to pití si raději kupte,i tak se vám bude hodit,než se dostanete na hotel.měla jsem načase léky i kapky,pití stalo půl litru 45kc
@tublatanka a kapky jste měla ještě neotevřené nebo už použité?
@tublatanka aha - myslela jste načaté asi což? 😉
@tublatanka to je tak drahé i v tom duty free? Já už fakt nepamatuju zda jsme tam pití kupovali...ale hodit se určitě bude
No je to dosT,v letadle tam také mají děs ceny,když se teď v letadle již i káva platí ..ano načate,mobil mi píše něco jiného než chci..pěknou dovolenou
@pajaaaa měla jsem otevřené..někdo mívá i přeloženo na co jsou.
@tublatanka a můžu se ještě zeptat, zda nevíš - vyměnila jsem dolary - ale moc jednodolarovek mi teda nedali... :-/ v jedné směnárně jsem se ptala a nerozměňují......tak zda má cenu to zkoušet v jiné směnárně...nebo bance...( bez poplatku ..)
@pajaaaa parfém a drogošku mám normálně z domu, to nemusí být original balené, ani to nikdo po mě nikdy nechtěl, tak je to jenom o objemu.
gel by neměl být problém, když je v takovém balení.
nám víc měnili peníze v bance na drobné než směnárny, ale řekli jsme při výměně že chceme i nějaké drobné
Jinak se mi podařilo nakonec sehnat dost jednodolarovek - tedy rozměnit. Příště budu moudřejší a nevyměním hned všechny prašule najednou. Ale vždy je to o ochotě lidí 😉
Tak hlavně si to užijte, krásnou dovolenou a pak napište, jak se vám líbilo.. 🙂 😉
Určitě dám vědět 🙂 Ještě mě napadlo, když budu v nějakém jejich obchodě platit dolarama, tak mi to asi vrátí v těch jejich librách že?
@evab. Jojo presne tohle mi pani ve smenarne taky rekla.v nekterych jsem se ale setkala s fakt hnusnym odmitnutim a ani ze objednavku nedelaji. Ale v te,kde vyhoveli(kontaktovala jsem vice pobocek v teto smenarne)ochotni a v kazde by rozmenili. Taky vysvetlili,ze maji urcity pocet na tyden,jinak objednat.talze to nakonec dopadlo dobre 🙂
A moc vam vsem dekuji za rady,postrehy,nazory. Syn si vyrobil kalendar a uz odpocitava. Snad se nam dovolena dari k nasi spokojenosti. Ja se s deckama tesim na blbnuti ve vode,muz na koraly a podmorsky svet. Jinak davate hodne na recenze hotelu? Vim ze je to hodne individualni,kazdy ma svuj pohled a kazdy jinou predstavu a ocekavani.ja taky cetla,s cim jsem se -na vice mistech v egypte-setkala s velkym sklamanim -odliv more. Tam kam jedeme je to vhodne pro deti,(dale od brehu pro potapece a snorchlovani) v recku byli na decka dost velke vlny -ale asi standart na recko (kreta), takze decka se i nekdy baly a nechtely tam vlezt-hlavne ten maly.ten si vystacil u brehu s kyblikama...tak sem zvedava jak to tam s tim morem bude.jinak samozdrejme bazen
@pajaaaa já už po zkušenostech na recenze moc nedávám, brali jsme hotel takhle na Maledivách přímo pan z ck mi říkal jak tam byl pan spokojenej a jídlo fakt super, to nemůžu říct, ale prostě nikde se nedalo plavat, všude plýtký, a jediná část pláže kde se dalo koupat, jedinej wc na ostrově jak pro restauraci dohromady ještě k tomu i ženský s chlapama a sloužilo i pro pláž.
to samý egypt, drahej hotel, a prostě paní z ck nám tvrdila jak je tam krásný moře a krásný bylo, ale jenom po kotníky, plavat se tam nedalo, takže jedině bazén, a když jsem jí po návratu volala, tak prej tam byla jenom na obědě, tak jsem nepochopila proč tvrdila jak tam všechno prošla.
a jídlo třeba taky žádnej hit podle našeho oblíbenýho hotelu.
ale co jsem se bavila s lidma co jsme spolu trávili 14 dní, náhodou jsme se tam seznámili a oni tam byli i rok předtím a prostě mi řekli že se to nedá srovnat, že ze 100% hotel spadl tak na 15%, že se změnil majitel, a že prostě to hodně upadlo, že je to jinej hotel.
ono se fakt každýmu líbí něco jinýho , my jsme byli třeba na mauriciu a byli jsme tam strašně spokojení, hotel 7* a byla tam i kámoška a te se nic nelíbilo, pořád něco remcala. takže jsem nepochopila co se jí nelíbilo.
ono fakt každýmu se líbí něco jinýho, takže na recenze už moc nedávám.
@pajaaaa ono je to s mořem těžký, jak kde, když jsme bydleli ve staré hurghadě, tak tam jsi to ani nepoznala, v seagull, a když jsme pak byli v nové části tak tam bylo i jinak barevné moře, a taky to tak nešlo nijak poznat byl to hotel sunrise select garden beach, pak jsme jezdili jenom do něj, byli jsme i vedle něho ubytování v mamlouk, je to jeden řetězec, takže je to jedno.
a pak práve steigenberger a to je taky nová hurghada a prostě tam když byl odliv tak jsi měla po kotníky vody, jinak po kolena.
a třeba ve shrejku tam jsi musela chodit na molo jinak jsi se mohla šourat po břichu. 😀 😀 😀 😀
@jennifer od 1.6 jsou nové podmínky se servisem,hlavně na palubě..dostanete zdarma 2deci bud vody,falešné coly a fanty...zbytek je placen,nás s pitím např,pustili,ale počítala jsem že ne,kupovala jsem také na letišti
@tublatanka ono to obcerstveni dle novych pravidel je tak,ze do 4000 km mas jen nejake obcerstveni formou piti,nad 4000 km i s jidlem. V podstate tak mi to i potvrdila letecka spolecnost. Kdyz sme leteli do Recka,ale to bylo pred dvemi lety,jsme jeste jidlo dostali.A celkem uslo. Dnes pri letu do Tecka dostanes jen piti. Ale mluvim o charterovych letech.

@tublatanka a jak máte staré děti? Ono dle informací z okolí i z přepravní společností to do 6-ti let nebývá problém. Prý...A kolik jste pití kupovala na letišti? Ať hned po příletu nepadáme žízní...