Dovolená v Řecku - stačí občanské průkazy?

bohdalov
15. únor 2019

V létě letíme na rodinnou dovolenou na Krétu. Stačí dětem občanské průkazy? Dětem je 9,7 a 5 let. Kolik doporučíte EUR na výměnu? Podělte se prosím o další zkušenosti. Letíme poprvé k moři. Děkuji 🙂. Jitka

lv
16. únor 2019

Stačí. Eura - těžko říct, jestli máte all inklusiv, tak moc ne, platit můžete kartou, nebo vybrat tam z bankomatu..100 na den?

jana2381
16. únor 2019

Tak my loni leteli 2 dospeli a 1 dite (3 roky) , bez jidla (neco malo jidla jsme brali s sebou). Meli jsme 400 eur, nakoupili darky, jezdili jsme tam busem + 3 navstevy nejakych atrakci pro deti (dinopark....) a stacilo. Ale varili jsme si sami (maso jsme kupovali tam). Pokud planujete chodit do restauraci, aquaparku, jet na vylet lodi.. tak to urcite stacit nebude. Nejsme narocni, ale i tak jsme si to uzili.

elencze
16. únor 2019

Občanka stačí, z některých ostrovů se jezdí na výlety do Turecka, tam by byl zapotřebí pas, ale myslím, že není nutné si koupit zrovna tenhle výlet. Eura záleží, jestli máte pobyt se stravou nebo bez, upřímně já bych nevařila a koupila si jen snídaně, vracení se do hotelu přesně na večeři nás omezovalo. Člověk si koupí výborný gyros nebo souvlaki, případně ochutná mořské potvory, a dovolená je přece o zážitcích. A v Řecku je toho tolik co vidět, že by mi bylo líto času u plotny. Určitě si udělejte výlet na lodi, pokud jsou děti poprvé u moře. A jak píše Iv, skoro všude zaplatíte karotu, jen u výběru z bankomatu počítejte s vyšším poplatkem, v závislosti na vaší bance.