icon

Dovolená v Thajsku, kam byste jely? Co byste doporučily?

kopruz
21. zář 2015

Ahoj děvčata, v lednu jedeme s manželem na "pozdní svatební.cestu" a taky by jsme tam chtěli i začít snažení. Máme letenky do Bangkoku kde budeme 3 dny a pak přelet na Krabi. Koupili jsme zatím jednosměrnou letenku, protože zatím nevíme jak dál. Chtěla bych vás požádat, vy co jste tam byly v posledních letech co by jste nám doppručily a kam by jste jely? Kde se vám líbilo a kde naopak ne? Co jsem našla diskuze tak jsou hlavně z roku 2009-2010 a za tu dobu.se tam asi nějaké věci změnilx a tak bych ráda nějaké čerstvější. Omlovám se za překlepy,.ale.píšu z mobilu a trochu zlobí. 🙂 Děkuji

Strana
z3
whiteswan
21. zář 2015

@cernalu Ja a muz jsme zvraceli, kamarad mel 3 dny prujem a druhemu kamaradovi bylo jen spatne od bricha. Jediny z nas mel jine jidlo (vegeterian). Na kluky to prislo na hlavnim ostrove pri odjezdu do pristavu, odkud jede lod na Koh Samui. Takze jim bylo zle na lodi a v autobuse. Me uz bylo fajn, tak jsem pro ne musela vse obstaravat a dokonce jsem nechala uplout lod, kt. jsme meli jet, aby se dali aspon trochu dohromady. Uff.. Ted uz se tomu jen smejem. 🙂

kopruz
autor
21. zář 2015

@cernalu jen na 16dní. Tak nevím jestli Phuket dáme, to už by toho asi bylo moc

kopruz
autor
21. zář 2015

No muím říct, že když to tady čtu tak jsem trochu otrávená :( Jestli spíš nemáme letět z BGK do Kambodže. Je potřeba tam mít visa a očkování?

whiteswan
21. zář 2015

@kopruz Ockovani zakladni - zloutenka + brisni tyfus. Viza stoji 20 USD na osobu, s sebou pasovou fotografii na vizum. Nemela jsem a chteli ode me 5USD za okopirovani fotky z pasu. Zkombinovala bych bangkok - kambodza (siem reap) - nejaky ostrov v Thajsku nebo plaz( za me letecky na Koh Samui s vyletem na Ko Tao). Cca 3 dny - 4dny - zbytek dnu.. A pry super je sever Thajska Chiang mai..

kopruz
autor
21. zář 2015

@simuska85 Můžu se tě zeptat ještě na sever. My bychom možná jeli Ayutthaya, Kanchanaburi a Chang mai. byla jsi na všech místech a doporučila by jsi to? Pak by jsme se vrátili zpět do BGK s letěli na Krabi (už máme letenku)

hejtmy
22. zář 2015

@kopruz pokud je to Vaše první cesta do Asie tak budetě spokojeni....ver mi. Pořád to pro vás bude totální rozdíl od Evropy a budete se kochat tou krásou. Neboj se. Verim ze i krabi vás okouzlí. ...a kord pokud letíte na svatební dovcu.... 🙂

kajsav
22. zář 2015

Moje zkušenost je z roku 2010, kdy jsme byli v Thajsku 3 týdny. Vzali jsme to na sever do Kanchanaburi, kde jsme navštívili národní parky, plovoucí trhy, most přes řeku Kwai atd. hlavně jsme byli na sloní farmě a jezdili na slonech, Kanchanaburi mohu vřele doporučit, klidný vesnický život a "pravé" Thajsko. Vrátili jsme se pak do Bangkoku a přeletěli do Krabi, které není nic moc, je to prostě už klasické rušné město s McDonaldama, nějak nás to neuchvátilo. Naše cesta pokračovala na Phi Phi, kde jsme měli strávit asi 5 dní, nakonec jsme pobyt zde ještě zkrátili, je tam sice nádherně, ale tak neskutečně přelidněno, že už bych se tam nevrátila. Nejlepší pro nás byl nádherný a malý ostrůvek KohLipe, to byl teprve ten pravý ráj, klid a pohoda. 😉 Na zpáteční cestě jsme strávili asi 3 dny v Bangkoku a to byl závěr naší cesty. Občas tady vidím napsaný Phuket a z toho mi naskakuje vyrážka, to je asi to nejhorší z Thajska. Když jsem to říkala kolegyním, tak nad tím mávly rukou, všechny do jedné tam jely a nadšené nepřijely. 😀

Jinak očkování jsme měli žloutenku a břišní tyfus. Procestovali jsem tam toho dost, jedli všechno a všude, hojně také na ulicích a vůbec nic nám za celé tři týdny nebylo. 😉 Jinak nás Thajsko celkově uchvátilo, lidé jsou milí, úslužní, velká pohoda bez stresu 🙂

stastnalenka
22. zář 2015

Ahoj, my byli v Thajsku v roce 2013 a pro mě to byla zatím nejúžasnější dovolená. Nevím, jestli jsme měli štěstí, ale nás nepotkaly žádné zdravotní problémy, potkávali jsme samé pohodové lidi a dokonce jsme neměli ani švába na pokoji 🙂 Procestovali jsme 4 ostrovy (Phi Phi, Jum, Lanta a Lipe) + Bangkok. Kdyby ses chtěla podívat, tak podrobnosti najdeš tady v mém amatérském cestopise (http://greca.cz/thajsko2013.html). Jinak moje sestra tam byla loni a hrozně si chválila právě ten sever (Chang Mai). Promyslete to, ale určitě neskejsněte na jednom místě, byla by to škoda.

elizabetamb
22. zář 2015

@sztastnalenka: Moc pekně napsáno, dodnes lituju, že sem něco takového nepsala i já, protože ty zásadní informace už pomalu zapomínám 🙂 Mimochodem, po příletu do Bangkoku jsme bydleli ve stejném hotelu jako vy při odjezdu domů 🙂

jasmina44
22. zář 2015

@kopruz Ahoj, záleží, co od toho očekáváš, my tam byli s manželem taky na svatební cestě před 2 lety, jsme pozitivní lidi, kterým se všude líbí a hledá všude jen to pěkné. Byli jsme na dva týdny, protože nám nedali v práci víc dovolené, první dva dny jsme byli v Bangkoku, myslím, že úplně stačí, pak jsme přelítli do Phuketu, z něho jsme jeli na Phi phi, tam se mi líbilo nejvíc, ale záleží, kde si vybereš místo na ubytování, my měli krásné chatrče na soukromé pláži, tam jsme nakonec zustali i o dva dny déle, dále lodí na Ko Lantu, kde jsme cestovali na skutru a pak směr Bangkok, kde jsme stihli jejich oslavu noveho roku, kdybych měla vystihnout i negativní věci: drahé ovoce, ubytování, kdo očekává zem bez postihu lidí, tak bude zklamán, turismus, ale můj celkový dojem je, že to byla moje nejhezčí dovolená 🙂

kopruz
autor
22. zář 2015

@stastnalenka Tak tuhle dovolenou chci taky !!! 🙂 Hned jsem odhodila všechny rozpaky a už se tam zase těším. 🙂 Moc hezký.

kopruz
autor
22. zář 2015

@jasmina44 Měli jste zamluvené ubytování dopředu? Na Phi Phi?

jasmina44
22. zář 2015

@kopruz Neměli, chtěla jsem poprvé zažít dovolenou na blint , vše se domlouvalo až ten den na lodi nebo tak 🙂 jediné, co jsme měli dopředu byla první noc v Bangkoku, protože jsme přiletěli po 22 hod a já byla ráda, že někde hned ulehneme po dlouhé cestě ( bazén na střeše, skvělá záležistost k aklimatizaci počasí, první hodinu jsem nemohla moc dýchat 🙂)

kopruz
autor
22. zář 2015

@jasmina44 Stejný hotel v BGk máme taky zamluvený, ale zůstaneme tam 2 noci. Myslíš, že máme jen jednu a na tu druhou hledat jiný a nebo je ten hotel v poho? Já jsem na něj našla dobrý reference a taky byl za solidní peníz.

kopruz
autor
22. zář 2015

@jasmina44 Můžu se zeptat v jakém období jste tam byli? Trochu mám strach jestli v sezoně nebude s úbytkem problém. Je mi jasné podle toho jak tady všichni píšete, že asi ne a až přijedeme tak to budu říkat taky 🙂 Chtěla bych aby to bylo super. 🙂

kopruz
autor
22. zář 2015

@jasmina44 Už to čtu, byli jste tam přes Vánoce 🙂

kajsav
22. zář 2015

@kopruz Na malých ostrovech třeba jako je Koh Lipe ubytování na blint neseženeš, tak pozor na to a profláklé destinace jako je Phi Phi bych se v hlavní sezóně taky bála. Měli jsme všechno zajištěné dopředu, jistota je jistota. 😉

vitoriova
22. zář 2015

Thajsko super, miluju ho.Mě se líbilo všude, Lanta, Krabi, Bagkok, ostrovy...Phi Phi hezky, ale davy turistu, nic pro mě...doporučuji Emerald Cave, jeskyní musíte proplavat v absolutní tmě a vyplavete na nádherné pláži, to byl zážitek.Jela bych zase hned, hodně mi to chybí....ta atmosféra.

kopruz
autor
22. zář 2015
stastnalenka
22. zář 2015

Hlavně si to nenech otrávit, zvlášť lidma, kteří tam nikdy nebyli a z doslechu si převzali pouze ty špatné informace, ale o těch hezkých už nic neříkají. Střevní problémy chytneš i v jídelně v Čechách 😉 Jeďte si to užít...všude může být krásně!!!

jasmina44
22. zář 2015

@kopruz To nejsem já s tím hotelem a Vánocemi, to sem psala asi jiná holčina 🙂 já už ani nevím jak se ten hotel jmenoval v tom Bangkoku, ale spali jsme tam pak i poslední den před odletem, když už jsme znali cestu, my jsme se dopravovali MHD a tam je to docela složité, mapy neodpovídají, večer je tam jak v hrobě něco najít 🙂 jinak nedoporučuju snídane na hotelu, oni tam maji americký styl, parek, vajicko, tak jsme byla zklamaná, že jsem myslela, že nám podají něco jejich, tak pak jsme si vždy pořizovali něco sami
byli jsme tam přelom březen/duben

kopruz
autor
22. zář 2015

@stastnalenka Můžu se zeptat jestli by jsi to dneska udělala stejně a nebo by jste něco změnili? Líbí se mi jak jsi to popsala a asi by jsme se jeli taky podívat na Ko Pu a Koh Lipe, proto se ptám. Děkuji
Na Phi Phi asi pojedeme jen na výlet, ale předpokládám, že spostu těch výletů můžeme udělat i z Ko Lanta...tam by jsme asi zakotvili a jezdili od tama na výlety. Co myslíš?

kkacca
22. zář 2015

@kopruz ahoj, už máte ubytko na Ko Lantě?chceme taky z Lanty výletovat🙂

kopruz
autor
22. zář 2015

@kkacca Ještě ne, pořád u toho sedím a hledám. Nevím jestli to zamluvit a nebo nechat až na místě. jsem hroznááááá 🙂 A vy už máte na Krabi? 🙂 Proč jste se rozhodli pro Krabi? Teda jestli Ti nevadí mi to napsat. 🙂

kopruz
autor
22. zář 2015

@kkacca My jsme taky chtěli původně zůstat na Krabi, ale pak po těch diskuzích už asi ne 🙂

jinjin
22. zář 2015

Ahoj. My v r. 2010 byli na Koh Lanta. Maximalne spokojeni, nadherna priroda, vyziti moc, jidlo vyborne od mistnich i vyber z "privezenych kuchyni", ceny smesne. Jsou tam cesi - potapeci http://www.octopus-divers.com Pomuzou i jen s ubytkem 😉

kkacca
22. zář 2015

@kopruz já pořád něco nookuju a rušim přes booking :D na Krabi mám vybráno, zatím jsem nic jinýho neviděla, co by mě nějak oslovilo a bylo to za normální cenu.... z Krabi chceme taky výletopvat a místo je na to výlety dobrý, jinak my jedeme ještě s kamarádkou, která už byla v Thajsku x krát i naKrabi, tak spoléhám na ní....

kopruz
autor
22. zář 2015

@kkacca Tak to máte dobrý. A dáš mi odkaz na bydlení na Krabi? Děkuji. Já už jsem taky pár ubytování zrušila, vím o čem mluvíš. 🙂

kopruz
autor
22. zář 2015

@kkacca zapomněla jsem na "prosím"

kkacca
22. zář 2015

@kopruz jasně a nefunguješ na FB? že bysme si to třeba poslala a napsaly tam, at to tady nespamuju? kdyžtak mi hod do zprávy jméno a já ti písnu a pošlu, co jsem vybrali🙂

Strana
z3