icon

Hotel Babylon v Liberci: Stojí za to investovat do dovolené?

petrane
15. led 2025

Ahoj holky,
přemýšlím nad tímto hotelem na letní dovolenou.Libi se mi hlavně každodenní vstupy do aquaparku a další vstupy,či k tomu mají.
Byl jste tam někdo? Doporučíte?
Není to úplně levná záležitost,tak bych ráda slyšela jen chválu😁 Jeli bysme s detma 3 a půl a 1 a půl.
Díky!

kupi
15. led 2025

Do Babylonu jsme jezdili několikrát do roka. Z první návštěvy jsme byli hodně nadšení. Je to tam určitě fajn, ale postupem času už nás to omrzelo, naposledy jsme tam byli před rokem a půl a další návštěvu v plánu zatím nemáme. Několikrát jsem tady četla stížnosti, že je tam šero a zima, to mi nikdy nepřišlo. Děti se tam vždy perfektně zabavily a mne se moc líbilo, že je vše pod jednou střechou a nemusí se nikam prebihat. Určitě doporučuji polopenzi, jídlo bylo vždy bez chybičky.

ondul
15. led 2025

Jsem z Liberce a mám za to, že atrakce v Babylonu si užijou spíš starší děti. Rozhodně tam něco pro mrňouse je, ale zcela naplno to využijou až tak 6+ děcka.

teate
15. led 2025

@petrane Je to fajn právě v zimě. V létě by nás ani nenapadla tam jet, to je lepší být v hotelu v “otevřeném” koupališti/bazénu. 🙂 Řekla bych, že věkově tak 5+ ideál. Možná i víc? Naše má skoro 5, plavat umí, ale stejně je tam dost věcí těžkých, třeba proti 10ti leté sestřenici. S prckem je to úplný mazec … 😆

moudivlacek
16. led 2025

Nevím, zda jsi tam již někdy byla, ale jak už tu zaznělo, je to tam jako v kobce (umělé světlo, prostě není to klasický bazén s výhledema z oken), v létě bych tam určitě nejela, to jsou na Liberecku pak jiné možnosti. S hotelem neporadím.

petrane
autor
16. led 2025

Dekuju noc holky! Zvolím nějakou jinou dovcu🙂

lemamama
16. led 2025

Za mě taky katastrofa, ta úroveň těch pokojů jak za krále klacka a jídlo ještě větší bída.

majaveja
16. led 2025

Tak já půjdu proti proudu, naše děti to tam milují a jezdíme každoročně. Poprvé jsme byli, když bylo prvnímu dítěti rok a půl a už tenkrát to bylo celkem fajn. Pak když bylo dětem zhruba 5 a 2, tak to začalo být úplně super a i Ježíškovi si psaly o pobyt v Babylonu. Je to obrovské, spousta aktivit, IQ park, Funpark, Lunapark, aquapark, zabaví se v pohodě celý den. Jezdivame na dvě noci, to je za mě tak akorát... V létě teda bylo hodne narváno, tomu se už vyhýbáme, ale když jsme zvolili všední dny mimo jakekoliv prázdniny, bývá to moc pohodové. A třeba Funpark má spoustu aktivit i pro ty nejmenší. Zatím jsme v ČR nenašli místo, kde by se děti zabavily více 🙂. A snídaně jsou hodně luxusní 🙂.

prejeta_zaba
16. led 2025

Určitě doporučuji v zimě. My jsme byli v listopadu a ocenili jsme v hnusném počasí přesně to, jak je hotel koncipovaný, vše pod jednou střechou. Tři dny mi teda bohatě stačily, víc už bych měla klaustrofobii 😆. Ty herničky a IQ park bych naopak doporučila pro úplně malé děti. 7leťák už byl tak na hraně. Aquapark je spíš pro ty starší, ale nás to tam nebavilo. 🤷‍♀️ Přijde mi, že kromě ponuré ozdoby a spousty tunelů tam nic není. IQ Landia pro starší, ale i mladší si tam najdou své koutky. Vyuzili jsme jen snídaně, ty byly luxusní. Takže s malými dětmi ano, ale ne na léto. 😉

volfikovi
16. led 2025

Byli jsme tam asi před dvěmi týdny se podívat...byli jsme tedy v IQ landii a pak mrkli do Babylonu ..no za mě už je to přežitek a je spousta jiných míst a pěkných ...Babylon byl úplně prázdný , krámky žádné vše prázdné a dlouhodobě zavřené .. v aquaparku jsme byli asi před dvěmi roky a nelíbilo se nám.. voda studená , vše takové umělé , nic pro nás .. jedině co děti bavilo byl lunapark .. takže za nás ne .

kupi
16. led 2025

@lemamama ty jo, jestli ti tohle přijde jako za krále klacka, tak máš asi extra nároky

mirin89
16. led 2025

@kupi no ono mozna zalezi, jaky pokoj chytnes, my byli loni v lete a pokoj vypadal takhle, ale bylo to jen na prespani, takze ten vzhled ani nevadil.... male bylo cerstve 6 a nemohla se nabazit hlavne funparku, tam ji to bavilo nejvic, aquapark pro nas zklamani, docela ponury, ostatni atrakce take super, ale v IQ parku a IQ landii litala od certa k dablu, takze dle me ji to nedalo to, co mohlo

moudivlacek
16. led 2025

@mirin89 celkem rozdíl teda 😲

adelinka89
16. led 2025

@lemamama jídlo bída??? Jídlo tam za nás bylo ze všeho nejlepší...Myslím teda hotelovou restauraci (snídaně a večeře)

mirin89
16. led 2025

@adelinka89 my mely take polopenzi a jidlo uzasne, spoustu veci na vyber a vse, co jsem ochutnala bylo vyborne