Jak dopředu plánujete zimní dovolenou?
Plánujeme s partnerem zimní dovču, nejlépe po Vánocích - jen já a partner, lyže, něco na sever, asi krkonoše, něco lepšího, penzion... Je to všechno pořád otevřený s prací a hlídáním dětí.. Kdy je pro vás nejzažší termín dovolenou plánovat? Abychom to nepodcenili a někde se ubytovali. Sousedka mě dneska vyděsila, že sme prý na to měli myslet už koncem léta, že český hory jsou hned vyprodaný. 😕 Co jsem se koukala, tak se mi nezdá...
Vyprodané jsou hlavně na Silvestra a v období prázdnin. Pokud chcete někam i přes Silvestr tak bych se nebála minimálně ten penzion zarezervovat - zrušit se to dá kdyby to nevyšlo, ale zase ne den předem. Ono se dá něco sehnat i na "blint", ale potom je otázka aby to nebyla spíš nějaká ubytovna než roztomilý horský penzion. 😉 To ostatní většinou zařizuji tak měsíc dopředu.
My mame zaplaceno od září (jedeme v únoru). Problém je, že dobre ubytování u sjezdovek je často rezervovane už v srpnu apartmány a penziony i driv, spousta lidi bookuje rok předem😄
rozhodně už od léta, pak to bývá dos t plné.
@apple11 - tak se zimní dovolenou zkušenost nemám, ale letní plánujeme a objednáváme už tak v březnu...jezdíme jen po Čechách, obvykle červen, nebo začátek července a v tom březnu je to tak akorát, abychom si opravdu mohli vybrat to, co se nám líbí....pak už bývá hodně věcí obsazených....takže kdybychom jezdili po Vánocích, tak počítám, že tak koncem léta už bychom to zamlouvali....
@apple11 uprimne v sobotu jsem obesilala par penzionu na jarni prazdniny a temer vsude uz maji plno 😉 asi to chce driv, my ted jdeme resit i letni dovolenou
já většinou začínám řešit zimní dovolenou už v září, ať je z čeho vybírat
holky, malý bude mít v lednu 4 roky, letos ho chceme na lyže postavit poprvé. je to nase jedine ditko..
doposud jsme resili tak, ze naší 3-4hlidali a my s manželem jeli do rakouska sami lyzovat...letos uz jej chceme vzit sebou...a nevime jak to vyresit...samotnym na svah se nam moc nechce..tak koumame, zda nechat rakousko 3dny sami a pak s nim nekam na 3 dny..anebo objednat apartman vetsi nekde a jet i s nasima a nejak se prostřídat...uf... babo rad 🙂
Holky a máte některá zkušenosti s Černou horou v Jánkách? 🙂 Jsou tam jednoduché sjezdovky i pro děti, co rychlost lanovek, úprava sjezdovek atp. ? Teď jsem tam našla docela hezký penzion tak by mě to zajímalo 🙂
já bych určitě doporučovala jizerky, jezdíme tam témeř každý rok a jednoduše to tam milujeme 🙂

my už máme zálohu zaplacenou, na jarní prázdniny, od srpna