Jak přehledně a úsporně zabalit s dětmi?

leneee
13. bře 2018

Maminky, otazka za srdicko-dejte mi tip na nejake cestovni vychytavky-nebavi mne mit tisic tasek (tu s oblecenim,v ni hafo igelitek, tasticku s kosmetikou,k tomu tasku na hracky,pro rodice,tu s lekarnou,tu do auta,na kocar,...). Jak usporne balite na dovcu s dvema malyma detma prosim ? Kor kdyz jeste potrebuji pliny,nocnik atd... 😉

olga_
13. bře 2018

@leneee Já jsem se osobně inspirovala při balení na měsíční pobyt v zahraničí s rodinou zde a za mě nejpohodovější balení a vybalování. A to tuto činnost absolutně nesnáším.

https://www.terapiedomova.cz/ped-dovolenou

konidana
13. bře 2018

odkaz výše je super. Nám se osvědčilo naprosto minimalizovat hračky. Na měsíc v létě venku pro malé stačila každému jedna lopatka a dva kelímky (nebo malý kyblík). Dcerka plyšáček(max dva), kluk dvě autíčka(i na ven na písek). Balón. pro trochu větší (asi tak od 5, 7 let) už nebereme bábovky ani autíčka, lopatky ale třeba frisbí nebo badminton. Toť z hraček vše 🙂 Děti si venku vyhrají s čímkoli (přírodniny a cokoliv co najdou)

hermelinah
13. bře 2018

Já balím do prúhledných plastových úložných boxú - kdekoliv jedem, tak jedem autem až k hotelu a tak místo tašek vynesu 1-2 krabice. Super je, nejen při balení, že kouknu a vidím co mám a co nemám🙂)

kladpol
13. bře 2018

@leneee Asi bych se rozhodovala podle toho kam bych jela a kolik bych měla mít max zavazadel. kdyby tři tak bych třeba každému sbalila kufřík a je to, pak by byl přehled, ale jinak bych si jeden větší kufr rozdělila na tři díly a do něj to naskládala, hračky bych omezila, pokud jedete někam kde je možnost se zabavit jinak, třeba procházky a tak.

olusenka
13. bře 2018

@olga_ vřelé díky za tuto stránku, tedy za odkaz. To si rozhodně zaslouží odměnu.

kolapav
14. bře 2018

Já balím do ruliček, tak se mi toho do kufru vleze nejvíce.😉

petrinda
14. bře 2018

Cestujeme hodně často za rodinou na Slovensko + nějaká dovolená, takže cca 6-8x ročně, na prodloužený víkend až na týden. Balím vždy celou rodinu, nyní ještě 2 malé děti. Ze začátku mi hodně pomohlo naspat si seznam, který jsem průběžně doplňovala, abych na nic nezapoměla. Předsejen první cesta s kojencem byl zážitek 🙂 Měla jsem kategorie jako jídlo, spaní, koupání, oblečení, na cestu... Nyní již seznam nepoužívám, mám to již v hlavě.
Hodně mi také pomáhá, že balím vždy do stejných tašek - takže si pak i pamatuji, co kde mám. Nejdřív mi vadilo, že máme opravdu hodně tašek, ale lépe se to naskládá do auta a i snadněji přenáší - není to velikej těžkej kufr, a i lépe se v tom orientuje. Mám slušnou zásobu takových textilních (nebo z netkané textílie) tašek, něco jako kdysi dávali na dny Marianne, a podobných. Krom toho kufr, dvě menší cestovní tašky, na oblečení a speciální pevná taška na jídlo pro děti.
Snad trochu pomůžu 🙂

zuzineckah
14. bře 2018

hadry roluju, ponožky dávám do bot, hračky minimum v baťůžkách. Jinak se přizpůsobuji dle toho, kolik zavazadel je možné mít. Letecky je to náročnější, auto snese víc 🙂 Obvykle se vejdeme s manželem do jednoho kufru, děti (2 menší) taky do jednoho, puberťačka si balí svůj (velikost kabinového zavazadla). Neberu s sebou nic co nemusím, resp. co se dá pořídit na místě (plenky, hračky do vody a pod.). Takže v kufrech krom hadrů je jen taška s kosmetikou a v našem ještě s léky👍 Taška na kočár mi v takových případech slouží jako kabelka, takže do ní dávám vše potřebné (krom carachů pro nejmladší taky peněženky, telefony, doklady atd). Jinak mám v kufru vždycky přibalenou malou crossbody, kdybych potřebovala.

leneee
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
leneee
autor
14. bře 2018

Dekuji vsem za tipy. Ja balim tak,ze se snazim vecpat veci pro mne a manzela do jedne tasky, deti do druhe.Vse mam rozdelene v tastickach/pytlicich nebo igelitkach na obleceni na ven,na doma,na spani atd. Ted mne zaujalo toto-viz obrazek,odpadly by ty igelitky,ktere mne asi stvou nejvic.

leneee
autor
14. bře 2018

Rolovani veci take praktikuji,minimalizaci hracek taky,ale porad mame k taskam s oblecenim i batuzek do auta s jidlem,hrackami a prepravku s jidlem a nezbytnostmi (plenky,ubrousky,svacinky,kapesnicky,...) na dovcu.

leneee
autor
14. bře 2018

@hermelinah boxy jsou zajimavy tip-jak velke pouzivate?

leneee
autor
14. bře 2018

@olga_ dekuji,clanek znam 🙂 ja osobne mam svuj system,nikdy jsem nic nezapomnela,jen mne proste vzdycky desi ta kupa tasek a mnozstvi veci ktere tahame. A je jedno zda jedem na tyden nebo na vikend 🙂))

leneee
autor
14. bře 2018

@zuzineckah mame to podobne 🙂 ale i tak dekuji za prispevek.

zuzineckah
14. bře 2018

@leneee Jediný způsob jak se toho všeho zbavit je nechat děti doma 😂😂

leneee
autor
14. bře 2018

@zuzineckah ja se bojim ze i tak bychom tahli jen o tu tasku s oblecenim a batuzek s hrackami min 😉

zuzineckah
14. bře 2018

@leneee tak to já zas ne. To mám zmáklý z doby aktivního cestování. To si my dva vystačíme s jedním standardním kufrem a mojí kabelkou 👍 Kolikrát se mi vešli i společenské šaty a troje boty 👍 pravda, občas jsme to přepískli s váhou na letišti, ale vždycky lepší než tahat 3 zavazadla 😎

mandre
14. bře 2018

Litame pouze s příručními zavazadly, tzn. že každý člen rodiny má 1 příruční a do toho se mu musí vše vejít...zvolili jsme kombinaci(pro 2+2) 2 příruční kufříky na kolečkách, jeden kufrobatoh na záda a jeden turistický batoh (ten pak používáme na místě na výlety atd.)...takže na letišti my dospěláci máme každý příruční batoh na zádech. A pak jedna ruka jedno dítě a druhá ruka příručák na kolečkách. Nemusíme odbavovat žádná zavazadla, jdeme přes salonek rovnou do gatu.
Auto si půjčujeme na letišti po příletu na celou dovolenou.
Pokud jedeme autem tady poblíž ČR, tak to je podobné, každý má své zavazadlo + např. taška s jídlem, odrážedlo, kolo, a každé dítě malý batůžek s hračkami, psaním, omalovánkami.

hermelinah
14. bře 2018

@leneee Většinou beru 60litrove, přivedl mě na tu myšlenku kamarád, který má box úplně obrovský v aute a v něm má skoro celou skříň😀