Jaký batoh jste pořídili na rodinné výlety?

agne
12. kvě 2015

Protože se blíží čas dovolených ráda bych pořídila turistický baťoh na jednodenní výlety pro rodinu (do lesa na houby, do Zoo, apod.).
Máte doporučení na typ se kterým jste spokojeni - zejména na objem (tak aby se tam vešla pet láhev/termoska, svačina, bunda/mikina, pláštěnka/deštník, případně foťák), tak co se týče hmotnosti a polstrování?
Taška na kočárek se mi zdá pro tyto účely už nepraktická a hlavně na zádech se hmotnost lépe rozloží než při popruhu přes rameno...
Takže jeden z rodičů ponese batoh a druhý rodič potáhne nejspíš dítko 😀...
Co nosíte na takové tůry a výšlapy 😎 ?
Díky za inspiraci.

frantiska85
12. kvě 2015

LOAP bolt.

zo_ja
12. kvě 2015

Normální batohy, která máme z předdětné doby, já miluju TrekSport - jsou užší a vyšší, tzn. mnohem lepší těžiště než Gemma ap. Ale zajdi do Sportu a vyzkoušej, poradí Ti. Asi tak 35 l +- 5 by se hodilo.

blanka.k
12. kvě 2015

@agne jak píše @zo_ja , chce to vyzkoušet.... já jsem prcek (a v době nákupu batohu i štíhlá 😀 ) a mám klasický batoh 20l, je to takové minimum (při těžkých batozích dostávám večer migrénu), pití mám v bočních kapsách v 0,75l (když nejdeme někam na tůru, kde nic není), tak dopouštím vodu na veř.WC atd 😀 teďmám Jack Wolfskin a co mi chybí je zapínání přes prsa (neb mám 70J a ocenila bych to) a vnitřní kapsa v té hlavní "komoře" (na peněženku/doklady). Co oceňuju je vypolstrování a že fakt drží.... nějaké "neznačkové" co jsem měla předtím se začaly docela brzy trhat , když byly hodně naplněné atd. Takže i dítěti jsem pořídila radši Boll a teď mám v plánu Deuter.

cabalkova
12. kvě 2015

@agne Za nas urcite Deuter, ma podle me nejlepsi vetrani zad a takove vychytavky jako integrovanou plastenku a vytahovaci vyztuhu ze zad, ktera se da pouzit na vyletech jako sedatko. Plus je dvoukomorovy, takze spodni cast snadno otevres, muzes v ni mit treba nahradni obleceni, a nemusis kvuli tomu prehrabat cely batoh. Mrkni na Deuter 30 l, maji ruzne typy.

agne
autor
13. kvě 2015

Holky díky moc, právě po Deuteru taky pokoukávám 😵 ...
Jako malá jsem toužila po Gemmě, ale krosně na vícedenní puťáky, jenže to je momentálně u ledu... 😔
Takže objem 25 - 30 litrů by měl stačit 🙂 .
Potřebuju unisex barvu, aby jej případně mohl táhnout i manžel 😀 .

zorizeli
20. kvě 2023

Já se přidávám s pozitivní zkušeností s batohy Nikidom Roller UP na výlety i do školy. Koupila jsem 10ti letému synovi do školy zejména kvůli zádům a pohodlí a začali jsme využívat také na rodinné výlety. Batoh má spoustu přihrádek, takže si tam malý může dát vše, co potřebuje, nosí ho na zádech anebo případně veze za sebou nebo před sebou. Má gumový kolečka, takže zvládne i horší terén, materiál je taky kvalitní, netrhá se a neničí. Ideální jak do školy, tak na cestování a výlety.