Kde jezdíte na dovolenou v České republice?

lejkas
11. dub 2025

Holky prosím kam rádi jezdíte na dovolenou v ČR? Máte nějaké oblíbené místa? Děkuji

simkrk
11. dub 2025

Ono hodně záleží jak si tu dovolenou představujete, chcete.. 😊 Pak se lépe radi.. 😊
Jestli poznávacky zamku, hradu, nejaky rozhledny... Nebo třeba hory-turistika, nebo pak třeba cyklovylety... Nebo pohoda, flakani, wellnes,at se je kam jit projít 😁🤷
Můžu doporučit Janské lázně nebo i Lednici, Valtice atd... Ale prostě je to jiný kraj a jiné vyžití 😊

swan42
11. dub 2025

@lejkas my radi objevujeme. A je spousta mist, kde jsme v CR jeste nebyli, takze mame sakra co delat do duchodu... ale kam se vracime jsou takovy ty tradicni nejkrasnejsi mista jako Adrspach, Sumava, Jizerky, Litomysl, Olomouc, Beskydy, Sazava, Cesky stredohori, Kokořínsko, Plzen...
Asi bud konkrétnější 😅

alpakovo
11. dub 2025

@lejkas a chceš akční dovolenou nebo odpočinkovou?? Hory nebo radši rovinku? Každý rok jezdíme jinam, poznáváme Česko,ale tipy ráda dám 😉

lejkas
autor
11. dub 2025

@alpakovo máme rádi turistiku, takže hory jsou ideální 😉

evculinda
11. dub 2025

@lejkas v létě hory vyhledáváme, nejlepší Dolní Morava wellness hotel Vista, Špindlerův Mlýn Orea Hotel resort, ale i Velké Karlovice, Rožnov pod Radhoštěm, Velké Losiny

drep
11. dub 2025

Krásná Lípa, Jetřichovice, Boží dar, České Středohoří, Jánské Lázně, Kokořínsko, Moravský Kras

marketa1218
11. dub 2025

Harrachov ❤️. Ten nám hodně přirostl k srdci, rádi se vrátíme i ke stejným majitelům penzionku. Baby friendly, žádný wellnes tedy, ale turistika, výlety. Moc se nám tam líbilo.

zmrzlinka
11. dub 2025

Lipno nad Vltavou.Hodne vyžití pro děti .

betelgeuzz
11. dub 2025

My pokaždé někam jinam a poznáváme. Holky si vyberou oblast a najdou i něco, co chtějí vidět, že se o tom učili.

mafulin
11. dub 2025

Český ráj, české Švýcarsko, Adršpach, Šumava, Podyjí, Beskydy, bílé Karpaty, Jizerské hory, Krkonoše.. myslím, že tady toho máme hodně. Byli jsme ve všech národních parcích, vyšli jsme si nejvyšší vrcholy v ČR a teď odjíždíme CHKO.

alpakovo
11. dub 2025

@lejkas tak jak píše @evculinda ,jsem z Valašska a tady jsou hory hold top 😁 ve Velkých Karlovicích si vybereš jak hotel,tak chalupu či jen chatu. Vyžití je tu plno a pokud nemáte problém z dojezdem, můžete mrknout i na Slovensko. Rožnov má taky dost možností, chata či chalupa je k pronájmu v každé dědině, je tu i dost kempů.

andelka
12. dub 2025

Už jsme byli v jižních Čechách ( Jindřichův Hradec, Slavonice, Telč..), východních Čechách ( Orlické hory, Nové Město nad Metují, Rychnov nad Kněžnou..), Těšínských Beskydech ( Jablunkov a okolí) a letos bude okolí Uherského Hradiště, Velehrad, Buchlovice..
Jako dítě jsem jezdila na Sázavu, okolí Ledče a Zruče nebo na Valašsko ( Roznov pod Radhoštem, Valmez, Štramberk, Nový Jičín.,)

ilona87
13. dub 2025

Snažíme se pokaždé jinam, většinou Šumava....
Letos týden Šumava, týden Jetřichovice + prodloužený víkend ve Sloupu v Čechách.
Vyhledavam penziony s polopenzí, na místě, kde se v okolo dá někam jít - nechci drepet v autě. Po snídani vyrazime a vracíme se na večeři.

zlatik1
13. dub 2025

@lejkas já jsme z jižních Čech( přímo Třeboňsko) .. takže cyklo máme doma .. vyrostla jsme tu a případně každé léto na Šumavě, případně mám sjeté ty naše velké známé řeky.. s rodinou jezdíme každý rok jinam .. Šumava ( kolem Modravy, Lipno celé ) Novohradské hory, Jetřichovice, Zlín a okolí, Pálava ,Pustevny a okolí, Jizerky ( ty letos, již za týden) co ještě nezaznělo jsou Žďárské vrchy .. moc se nám tam líbilo .. klidně dám typ i na ubytování ,kolem Jimramova .. Jáchymov a Lázně

martina1317
13. dub 2025

Lipno je super, i dolni morava, jizni cechy na kole - trebon, vysocina trebic a hotel zamek valec dalesicky pivovar…

sfet
13. dub 2025

Co znám já, tak Jeseníky konkrétně Kouty nad Desnou, blízko ke Červenohorské sedlo a odtud je hafo výletu. Pak Beskydy oblast Velké Karlovice, Rožnov pod Radhoštěm. Šumava - moje ❤️ milovaná. Zadov, Stachy, Modrava, Kvilda. Pak taky Kašperské Hory celkem, ale Zadov je moje láska. A pak taky České Švýcarsko. Oblast Jetřichovice toho nabízí nepřeberné množství. A Jizerské Hory jsou prý taky super, jen tam přímo zkušenost nemám.

20190418
14. dub 2025

Šumava a Jizerky jsou srdcovka, ale v létě je to docela masakr, takže to bych vyrazila do méně profláklých míst...Lužické hory, Bílé Karpaty nebo Krušné hory kolem Moldavy nebo kdekoliv mimo Boží dar - Klínovec.

anezzik
14. dub 2025

Šumava, Krkonoše, Český ráj a České Švýcarsko - máme rádi hory a turistiku takže vybíráme většinou hory.

apokalismus
14. dub 2025

Já miluju Krkonoše, teď jsme byli dvakrát ve Špindlu, ale i Harrachov se mi líbí, Rokytnice,jezdili jsme pod kozakov do apartmánu na Otakarovu farmu, teď se chystáme na dva dny k Janským lázním. Loni jsme byli v Jeseníkách a tam mě to taky učarovalo...byli jsme v penzionu Bobrovník a taky u Rejvízu to bylo krásné... Ale to máš těžký, protože všude je krásně 😉