Kinedryl - na spaní ne na nevolnost
Holky, za dva týdny letím s dvou a čtvrt letou holčičkou k moři. Let cca dvě hodiny. Jenže nad ránem, budeme vzhůru bůhví od kolika, holka určitě bude mít oči navrch hlavy a jsi si na beton jistá, že neusne. Já bych ale potřebovala, aby v letadle a pak v autobusu do letoviska aspoň podřimovala, tak jsem se rozhodla dát jí na letišti kinedryl, i když na nevolnosti vůbec netrpí. Teď ale koukám, že se má tableta nekousat a prostě spolknout, v tom dcery věku samozřejmě jen 1/4, ale stejně, to ona prostě nedá. Nepolkne nic nerozžvýkané. Když jí to dám do pusinky a nabídnu pití, vyplivne to a napije se až pak. Nemáte někdo tip, jak na to, nebo nějakou jinou alternativu na utlumení?
@klea81 Mám to stejně, léky až v akutním případě...
@klea81 to bych zas neprehanela,to by clovek nemohl nikdy vubec nic...a taky ke otszkou z ceho ty jatra byly znicene,že...
@marcicek84 já myslím, že nikdy žádné léky je ideální stav ;o) zejména pokud někdo sráží 37,5 tak je to vyloženě zbytečné a zatěžující pro celý organismus
@klea81 Jo, to jako opravdu. Nevím, proč bych měla nechat dítě řvát bolestí a nenechat ji vyspat, když se jednalo o tři případy za rok a řekla mi to doktorka. A teplotu nesrážíte? No, v pořádku. Teplota se ani srážet nemá, má se srážet horečka, čili do 38 stupňů nedělám nic. Ale to už je ta debata trošku někde jinde, nemyslíte?
@klea81 - ok, tak jo, tak až budeš mít vážnou nemoc, doufám, že ti tvůj postoj vydrží a všechny léky odmítneš 😉 tvůj přístup je jak ze středověku, ano nic se nemá přeháněť, ale léky nejsou jen na teplotu, ale i na bolest, nevidím přínos v tom nic nedád dítěti co ti prořve noc, že ho bolí břicho z virózy jen proto, že nemá teplotu nad 38...myslím, že by se na vše mělo jít s citem a jak škodí hodně prášků, tak také škodí přístup, nemůžu nic dát na úlevu protože mám z toho špatný pocit ...
@barumat - ano debata se stáči jinde, máš svou hlavu tak musíš pocitově 😎
@marcicek84 Díky za pochopení 😊

@marcicek84 Já bych to i dělala, čas cesty je to první, co řeším, ať jedeme na nákup nebo na dovolenou. Ale tady to bylo komplikovanější tím, že to platí můj táta, a jedeme třetí dospělí plus dvouleťák. Konstelace úplně na prd, protože většina hotelů nabízí dvoulůžák, takže by táta platil za dceru plnou sazbu, nebo jednolůžák s přistýlkou, kterej by byl s přirážkou, vícelůžák by zase nebyla dovolená, tři lidi a dítě v jednom pokoji. Byli jsme teda dost limitovaní výběrem apartmánu/studia, a abychom se nezruinovali, a současně neriskovali střevní potíže, zbylo nám tam jen Bulharsko a doslova hrstka hotelů a zájezdů. Věřte mi, že než jsem to vůbec vybrala, málem jsem zešedivěla 🙈