Kompenzace za zpožděný let, máte zkušenost?

zabkazabkovicnaja
19. zář 2016

Ahoj všem, nemáte prosím někdo zkušenosti s kompenzací za zpožděný let? Slyšela jsem, že je to možné.. Při cestě z dovolené jsme čekali s malou 6 hodin na letišti a byl to horor. Navíc bylo krásně, tak kvůli počasí letadlo zpoždění mít nemohlo... a důvod nám nikdo neřekl..

siiia
20. zář 2016

Ahojky, my se vrátili v pátek ze zakynthosu a také jsme čekali na letišti 3 hodiny a na nic nárok nemáme... ptala jsem se na to a záleží jaký let jste měli... byl to charterový let nebo pravidelná linka? jelikož ty letadla, co vozí na dovolené jen v určitém období (např. duben-září) tak tam se nic neproplácí.... proplatí to pouze u pravidelných linek....

puutalo
20. zář 2016

V roce 2007 nám neodletělo letadlo, v místě přestupu byla bouřka. Měli jsme v cílovém místě domluvený odvoz z letiště a samozřejmě jsme měli skoro vybité baterky v mobilech. Po 9 hodinách čekání na Ruzyni nám našli nový spoj, ale na přestupním místě nám ten přípojný let uletěl a my museli do druhého dne počkat na jiný let. Ztratily se nám všechny kufry a postupně se vracely rozbité. To nám vykompenzovali novými kufry. Na cílové místo jsme přiletěli s víc než denním zpožděním. Kompenzaci jsme nedostali, protože jsme nakonec přiletěli a tím souhlasili s podmínkami, za kterých se tam nakonec dostaneme. Letenky byly přes Student Agency.
Stejnou odpověď jsem od Student Agency dostala po 4 letech znovu, tentokrát jsem jela domů linkovým busem, který přijel po několika hodinách bez jediné informace, namísto klasického autobusu s toaletou, kávou a zábavou na "palubě" přijel mikrobus, kufry se naházely na zadní pětisedadlo a takto jsme jeli domů 550 km. Tím, že jsem nastoupila do mikrobusu, jsem s přepravními podmínkami souhlasila, i když byly odlišné. Ani slevu nedali.