Letadlem s 14m ditětem

dznet
10. pro 2018

Prosím maminky, které teď někdy letěli s malým dítětem o rady a tipy. Poprvé letíme s 14 m synem přes vánoce do Dubaje. S lfy dubai. Syn je na UM. Potřebovala bych vědět, zda :
-na palubu mohu vzít dávkovač s odmerenym mlekem nebo krabici neotevrenou s UM?
-vodu balenou musím brát nebo mi v letadle vodu převari a zbytek doplním balenou vodou?

-sušenky takové ty dětské masové v sáčku.. Když vezmu celý tento sáček na palubu nevadí to? A to samé krupky? Rohlíky..? Nakrájené ovoce? A vše musí být nerozbalenr nebo nevadí když krupky a sušenky budou už rozbalení?
-pití v lahví pro syna, je ok? Normální lahvička s brčkem..

Budu v vděčná za jakékoliv rady a tipy. Hlavně co sebou mohu a nemohu na palubu.
-

lida9
10. pro 2018

vsechno jsem mela v uzaviracim sacku, jen to vytahli a proslo to nejakym jinym scenerem, na prazskem letisti to nikdo nijak vic neresil... snad te muzou pozadat abys ochutnala, ale to u nas nechteli🙂 vodu jsem brala kojeneckou, nechala nadobu s vodou a mlikem max prihrat... jejich vodu urcite nebrat ani po prevareni🙂 hezkou dovcu

dznet
autor
10. pro 2018

@lida9 jako i sušenky a krupky jsi předandala z originálu do uzavíratelné ho sáčku? A vodu kojeneckou jako celou láhev originál do příručaku nebo už orelitou v lahvičce? V termosce? A na dovolené jste používali jakou vidu? Doktor říkal že můžu koupit balenou a normálně ji dávat.

baskabar
10. pro 2018

@dznet už máme s malou dosť nalietané. Dubaj síce nie, ale okrem Európy aj USA... a pravidlo je v podstate také, že si môžete zobrať ľubovoľné množstvo jedla a pitia pre dieťa. Samozrejme úmerne dĺžke letu 😉 vodu sme mali aj v detskej fľaštičke, aj ďalšiu fľašu balenej vody. Bola už predtým otvorená, takže to nemusí byť originálne balenie. Takisto jedlo môže byť vo svojom originálnom balení, alebo si ho môžete kamkoľvek přendat. My sme mali nejaké jedlo rozbalené, nejaké nerozbalené, křupky a piškoty sme mali v plastovej dóze... Pri security všetko jedlo a pitie vyložíte a oni ho dajú do takého stroja na preskúmanie (do jedla nezasahujú, ten prístroj nejak rozoznáva tie tekutiny).

Hlavným cieľom celého pesronálu na letiskách je, aby ste sa vy a vaše dieťa cítili čo najlepšie, najpohodlnejšie a cestovalo sa vám čo najjednoduchšie. Sú si vedomí toho, že ak by malo vaše dieťa diskomfort, tak bude plakať. A tým bude obťažovať ďalších 200-300 ľudí v lietadle. A oni si nechcú naštvať klientov, žejo 😄

Jedinú nepríjemnú pani sme stretli v Brne na letisku. Videla, že naša mala už jakž-takž chodí sama, tak ju nútila, že musí prejsť sama cez ten rám. Mala šílene plakala, nechcela ísť, ona ju ťahala (to celej situácii výrazne “pomohlo”). Ja som sa na to nemohla pozerať. Nechcela ani za tatínkem, ktorý už rámom prešiel. Nakoniec som ju nechala pred rámom, ja som prešla a ona po chvíľke a s veľkým plačom za mnou doťapkala. To bolo fakt hrozné. Všade inde na svete som s ňou (aj keď mala už takmer 2 roky a bola fakt veľká) prechádzala rámom tak, že som ju držala na rukách a nebol žiadny problém.

Prajem pohodový let 😉

lida9
11. pro 2018

@dznet ja mela jen par piskotu, presnidavku, kousky ovoce, lahev s um, 0.5l vodu ... vsechno jsem to nacpala do velkeho uzaviratelneho sacku. A 2l vodu zvlast, ta se tam do toho sacku nevesla, ale nechali mi i tu pronest do letadla... podle me je jedno jestli mas ty krupky original zabalene nebo presypane... na dovolene jsme koupili balenou vodu v obchode i pres to, ze jsme meli all inclusive a voda byla k dispozici v hotelu, ale nejak jsem tomu neverila... podivej se na stranky letecke spolecnosti, urcite tam bude popsane jak je to s detskou vyzivou... jinak litat s kocarem je parada, vsude mate prednost, zadne fronty🙂)

dznet
autor
17. pro 2018

Moc dekuju. A mám ještě dotaz. Řešily jste někdy na dovolené rýmu a odsávání vysavačem? Nebo let s rýmou?

lida9
17. pro 2018

nastesti ne, ale odsavacku na vysavac jsme meli sebou... da se s ni vycucnout i rucne bez vysavace...

lucianek123
28. pro 2018

Ahoj holky, tak nás to za 14 dní taky čeká a už teď mám z toho hlavu v pejru a nervy na pochodu 🤪 Malému bude 17 měsíců (korigo 15)v době letu a neposedí ani vteřinu... Letíme 7 hodin a kousek do Ománu, tak snad nás nebude proklínat celé letadlo 😒 Řešily jste někdy některá, že jste dítěti trochu dopomohly ho lehce přiblbnout, přispat? Myslím tím Kinedril nebo něco... 🤔 A aby toho nebylo málo, tak v noci začala rýma, kašel, naštěstí průdušky čisté, tak ho musím do 14 dní vykurýrovat... A objednala jsem teď tu odsávačku na hleny na baterky, vysavač sebou tahat fakt nebudu 😂