Hezky den,
moc prosim o tipy na dovolenou v Evrope, letecky.
S muzem jsme ani jeden nikdy neleteli, detem bude pristi rok v lete skoro 7let, 5 let a 20 mesicu.
Lakalo by nas vyrazit poprve k mori, letecky, all inclusive, hotel na plazi a nejake bazeny u nej take.
Moc bych ocenila tipy na konkretni hotely, kde jste byli a jak spokojeni.
Premyslime nad Reckem, ale ve finale tim, ze jsme nebyli nikde, to neni nutna podminka 🙂
Dekuji 🙏
@berculka koukla bych Řecko, byli jsme na konci června na 4 dni na Krétě, Silver Beach Hotel & Apartments, AI, 2+2, krásný apart hotel, vpředu bazén, vzadu moře, hned u pokoje. Byli jsme spokojení. Letenky jsem koupila za hubičku u Wizzairu, letěli jsme teda z Vídně, takže jsme si udělali hezký stopover v Mikulově 🙂 Hotel vyšel na ty 4 dny necelých 30k. Moře krásně teplé, akorát ty šutry nic moc... Ale na pláži byl písek, děcka si tam hezky vyhráli
@malanoha co je na cestování v covid době horší? My jsme byli na třech leteckých dovolených, z poslední jsme se vrátili teď v sobotu a nějak jsem nic nezaznamenala. Dokonce ani testy a očkování nikoho nezajímali... Spíš mi přijde, že lidé mají naprosto nelogický strach, necestují, neví, ale bojí se...
@berculka Mně se třeba nejvíc líbilo v Chorvatsku, krásné moře, to pobřeží je většinou členité, je tam hodně ostrovů, takže tam nejsou velké vlny (teda tak to bylo místech, kde jsme byli, ale jsou i místa, kde to bude víc otevřenější.) Co jsme chtěli jet letos, tak Chorvatsko letecky bylo 35/za osobu, to se nám úplně platit nechtělo tak jsme nakonec jeli busem. Zájezd jsme vybírali na poslední chvíli, nejsme očkovaní, tak jsme chtěli zelenou zemi, a to dopředu nenaplánuješ.
V Turecku jsme byli v 4* hotelu, kuchyně super, hotel pěkný, ale nejezdila bych tam v červenci, to je to tam dost rozpálené. Z moře jsem byla zklamaná, nepřišlo mi moc čisté, pláž písčito kamenitá, větší vlny. Bázen u hotelu byl dobrý, voda v něm měla snad 27, takže to na koupání pro děti super, ale na plavání je to teplé. My jsme tam byli září. Animační programy pro děti i dospělé.
Řecko mělo hezčí moře i pláž ve srovnání s Tureckem, kuchyň skvělá, hotel 4*, ale byli jsme ubytování v nějaký díře cca 4-5 km od města, to mě trochu prudilo. Dovolená v termínu přelom srpna/září. Animační program pro děti i dospělé.
Známá byla v Černé Hoře, líbilo se jí tam písčité pobřeží s pozvolným vstupem, ale jídlo měli skromnější, nebyl tam takový výběr jako ve 4 * s all inclusive.
Když chci all inclusive, tak si vybírám 4*, aby měl hotel úroveň.
Když jedu k moři, chci trávit čas u moře, tedy je pro mě rozhodující, vzdálenost k moři a čistota moře. Bazén pro mě není priorita, kdybych chtěla být u bazénu, zajedu si v ČR do nějakého aquaparku. (I když jsem četla u některých zájezdů v Bulharsku, že dělají svoz k moři, když byl hotel daleko od moře, ale nikdy jsem to nezažila.)
Pro konkrétní hotel je dobré si přečíst recenze daného hotelu.
Trochu to komplikuje covid, protože z některých zemí je horší návrat, když nejsi očkovaná a je otázka, co přijde za 3/4. ¨
Chceš jet striktně v sezóně červenec a srpen nebo může být i červen a září.
Je to těžký, někdo Chorvatko miluje, jiný na něj nadává, někdo miluje Bulharsko, někdo na něj nadává. Někdo miluje Řecko, někdo nadává.
@zuzineckah My jsme cestovali v létě, museli jsme na testy, vyplnit formuláře pro ČR a Chorvatskou vládu. Kontrola testů byla fraška, mávla jsi celníkovi papírem před nosem a po příjezdu do ČR jsme museli na testy do 5 dní. Pro mě to není překážka k cestování, ale opruzující úkon. Někdo je z toho tak vystrašený, že sedí na zadku doma. Testy/očkování to je prostě loterie, nevíme, co vlády vymyslí a jestli nepůjdeš do karantény, pravidla se holt mění pružně.
Jinak souhlasím, že kdo cestovat chce, tak cestuje.
@levandule_k jj, přesně tak to je. A souhlasím, že je to opruz. Nicméně cestování je jediná věc, kvůli které jsem ochotna tyto šaškárny podstoupit. Na karanténu i testy po příletu ale totálně prdím, přiznám upřímně. A rozhodně nejsem jediná. Hlavně teď, když vím, jaké kšefty s tím běží... V sobotu na Ruzyni jsem paní co "kontrolovala" testy otrčila qr kód z červnové dovolené v Řecku (test jsem měla, testovali jsme se v Zadaru, ale měla jsem chuť na trochu rebelství😎, protože mě to divadlo sere) a hádej co... Vůbec nic. Nemá šanci rozpoznat na co hledí, když se z letadla vyvalí 150 lidí... Trapas nad trapas.
@nazka příjezdový formulář je hotov za 5 minut. Testy jsou voser, ale i ty se dají zařídit operativně. Pro někoho to ovšem může být problém zjevně...
@zuzineckah Vždycky to není taková sranda...loni do Sardinie musely být (mimo jiné) formuláře s konkrétním místem pobytu odevzdané nejpozději 48 hodin před příjezdem do země. Komunikovali jsme před odjezdem i s ambasádou a ani tam nám nebyli schopni dát přesne informace, jak je to s aktuálními opatřeními, takze to bylo opravdu sázka do loterie "uvidíte na místě". A to jsme si fakt nedovedli představit pobyt na pláži v rouskach apod. Ale riskli jsme a zrovna se trefili do období, kdy to vyšlo bez nich 😎 Letošní cestování k moři dopadlo o něco hůř...informace letecké společnosti a nařízení ministerstva byly tak moc chaotické, že ačkoli jsme před odjezdem měli prostudováno úplně vše (včetně opětovné komunikace s ambasádou), na letišti ve Vídni se stejně rozhodli nepustit nás do letadla a co bylo úplně nejlepší, řekli nám to až u brány, 15min před odletem letadla - úžasná zkušenost s třemi dětmi a to ani nemluvím o tom, že jsme měli už vše zaplaceno a peníze nám doteď nikdo nevrátil...takže asi takhle snadné je cestování v době Covidu 😆 ale nás to neodradí
Sem se pripichnu, taky bych v létě ráda někam k moři a také máme 3 děti. Někým zmíněné Lignano v Itálii je super, ale s prvkem tak dlouhou cestu autem nedáme, resp. on nedá.
Já ještě preferuji písečnou pláž. Omrknu zde zmíněný Nessebar. Jen mi je líto, že v Bulharsku nejsou palmy 😀
@nazka V lete jsme jeli do Chorvatska. Jeden den nebylo potreba vubec nic. Ani tam, ani zpet. Ze dne na den testy, ocko, prijezdove formuláře. A za dalsi tri dny to stejne i na cestu zpět, takze testovani v Chorvatsku. A za dalsi dva dny karantena a formular po prijezdu do Cech. To se nekomu zda v pohode?
@angelinie a důvod, že vás nepustili do letadla? My jsme letěli v červenci z Vídně a úplně bez problémů... Jinak slušná story, asi jste měli prostě smůlu a vychytali debily. Protože my jsme neměli žádný problém. Nikde... Vymetli jsme letiště v Praze, Vídni, Chanii, Splitu, Zadaru a Budapešti...
@malanoha jedna věc jsou avizovaná opatření a druhá věc to, co reálně kontrolují. Což nebylo téměř nikde nic. Pokud jste narazili na důslednou kontrolu, tak jste spíš výjimka.
@zuzineckah Je to hodně složité k vysvětlení, pokud chcete, klidně se tu rozepisu, ale nevím, jestli by to někoho zajímalo 😎 každopádně zdaleka jsme nebyli jediní, kdo tam tak dopadnul...šlo o to, že jsme neměli testy na Covid, které jsme správně potřebovat neměli, ale letecká společnost byla jiného názoru. A tim, že nám to řekli až u gate, neměli jsme možnost si je ani dodělat na letišti...vtipné no
@zuzineckah kontroluje, nekontroluje, to je snad fuk a nic to nemeni na tom, ze je,,nutne,, ty opatreni dodrzet, kdyz chci nekam jet.
@zuzineckah pro koho je to problém, ať nejezdí. Pro nás to fakt neznamenalo vůbec nic, kvůli čemu bych musela být zpruzela 🤦♀️😂
@malanoha tak jasně. Klidně si dál flusej do roušky a likviduj imunitu jen proto, že ti to přikáže někdo, kdo na tom vydělává 😉 Už si se někdy zamyslela nad tím, že kdyby ta opatření byla tak nutná, tak by byla všude kontrolována mnohem pečlivěji protože jinak bychom byli všichni hrobníkovi na lopatě? 😉 Někdo tady dělá z lidí idioty, děkuji, ale tohoto se fakt účastnit nechci.
@nazka já jsem dokonce i ráda, že se najde dost posraných, protože díky tomu byla loňská dovolená v Chorvatsku konečně dovolená, bez davů 👍 Užili jsme si to jak nikdy, dokonce dvakrát🙂
U nás testy do Chorvatska běželi už nějaký ten pátek, jenom jsme řešili a dohledávali na netu, jestli tyhle uznává chorvatská vláda, protože jsem měla strach, že by nám dělali problémy kvůli necertifikovanému testu a my nezůstali trčet na hranicích, nebo někde shánět chorvatský test.
@angelinie No pokud takhle změnili pravidla a šli protichůdné informace, je to blbé, to mě mrzí, že jste takhle dopadli.
@zuzineckah Letos bylo Chorvatsku lidí dost, loni jsem si říkala, že se budu chovat zodpovědně, budu doma a dám si něco kratšího v Česku. (Dneska ten svůj názor považuji za blbost.)
@zuzineckah hele ale přesně, v tom Řecku bylo o půlku min lidi a o to to byla větší bomba. Navíc ti Řekové z nás měli strašnou radost a byli hrozně milí.
@zuzineckah Myslet si muzu co chci, ale kdyz ma nejaka zeme nejake podmínky ke vstupu, tak je dodrzim, i kdyz mi to neni zrovna dvakrát po chuti. Jestli ty mas koule se dohadovat nekde v zahranici s aktivnim celnikem, nebo riskovat, ze te nepusti do letadla, tak prosim 🤷♀️ My ne. Na nasi ceste do Chorvatska na hranicich vsechny a vsechno kontrolovali. A pred nami klidne otocili Polaky na cestu zpet.
@malanoha my měli vše co chtěli, při letecké dopravě se to moc šulit nedá🙂 Pochybuji ale o tom, co říkáš, že kontrolovali všechny a všechno, protože si patrně jediná s touhle zkušeností.
@zuzineckah cele leto jsem sledovala ruzne skupiny o Chorvatsku na facebooku a kontroly na hranicich byly narazove. Par hodin nechali vsechny projet, pak to zase stopli a kontrolovali nekolik hodi n uplne kazdeho.
@nazka no kdyz jedes nejdriv do Recka a pak az BG,tak je to fakt rozcarovani,takze chapu...