Odbavení podvozku s autosedačkou místo kočárku. Jak na to?
Ahoj, mám dotaz ohledně cestování letadlem s malým dítětem. Plánujeme letět se synem, když mu budou cca 4 měsíce, ještě tedy nebude sedět. Jelikož si v cílové destinaci chceme půjčit auto, případně cestovat taxíkem, jeví se nám nejlepší vzít místo korbičky autosedačku - vajíčko, kterou nacvaknu na podvozek kočárku.
Většina aerolinek odbavuje kočárek zdarma s tím, že se odevzdává až během nástupu do letadla. Máme na něj vak, aby se při přepravě nepoškodil. Máte zkušenost, zda to akceptují, i pokud to není kočárek, ale právě podvozek kočárku s autosedačkou? A můžu v tom vaku mít i přebalovací tašku, kterou mívám normálně na rukojeti kočárku, nebo tu si musím vzít do normálního příručního či odbaveného zavazadla?
@traveller007 já jsem teda sedačku nikdy nebrala, ale pokud se nemylim, tak dítě min do 2 let (záleží na letecké společnosti) má nárok na kočárek I autosedačku. Takže oboje. Ale nemá nárok na žádné další zavazadlo ani příruční. Tady jsem našla třeba co píše Volotea, s tou litame pravidelně. Ale myslím, že většina společností to má stejne. Raději se podívej na web.
You can bring two items (per child) of children’s equipment at no additional cost: a baby stroller, a seat or a folding carrier.

Tašku si vem určitě zvlášť, to ti od baví jako věci pro dítě. Někdy chtějí taky ty tekutiny a léky v průhledném sáčku (to si přečti obecné pokyny). A sedačku nevím, ono je to o dost těžší a objemnější než složený kočár...abyste neplatili zavazadlo navíc. Nějaké často kladené otázky přímo té letecké společnosti jste nepročítali? 🤔 A jak dlouho letíte, nebudete brát sedačku na palubu? Taky záleží kam, jestli do civilizace, automaticky vám tam sedačku půjčí... 🤷♀️