icon

Rychlá jídla na dovolené

matvej21
3. čer 2015

Holky poraďte, pište, piště, rychlá jídla ,která si mužeme připravit na dovolené. Připrava do 30 min!!!

Strana
z3
verjanja
9. čer 2015

V Chorvatsku nám moc chutnalo plnotučné mléko Dukat, a od stejné firmy zakysaná smetana. Byla bez škrobu ! , byla hodně tučná , a ta chuť 🙂 naši výrobci by tam měli jezdit na stáž.

A co polívky - dětem nechutnají? Stačí vzít čočku, fazole, na místě koupit mrkev, petržel, nebo zamraženou zeleninovou směs. V lednici vydrží a příprava je taky rychlá.

K snídani doporučuju koupit čerstvé pečivo v pekárně, namazat máslem a k tomu marmeládu třeba od Podravky, děckám jsem kupovali jahodový, my si brali fíkový a (hlava moje děravá) nebo med, koláčky, koblihy .....

K večeři jsme mívali pršut (přímo ze specializ.prodejny ne ze supermarketu), , sýry, olivy, děcka kakao, my samozřejmě víno (ostatně jako po celý den) , můj oblíbený Prošek (domácí ne z obchodu), občas jsem udělala palačinky, manžel povinně bramboráky (na to se vždy těšili i sousedi, nikdy předtím to nejedli, a na oplátku nás seznámili s člověkem, který vozil do restaurací a hotelů mušle, tak mu stačilo telefonicky oznámit kolik chceme kilo a on se u nás s čerstvými zastavil).
Večer hodit na gril rybu, sardinky, na pánev krevety k tomu zeleninový salát. Nebo prodávají výborný čerstvý čevapi či pljeskavice, zase doporučuju spíš přímo masnu než supermarket. Na pánvičce či na grilu jsou hotový za chvilku.
Úžasný broskve, melouny, hrozny, v srpnu dozrávají fíky - výborné jak čerstvé tak na marmeládu.

My chodili max.. na pizzu a i to byl někdy problém pro naše děti, to čekání je hodně nebavilo, takže jídlo doma a pak každý večer do naší oblíbené cukrárny na kávičku, zákusek, colu, zmrzlinu či jahodový pohár. To bylo jediné, co je donutilo chvíli posedět a počkat. Je fakt, že to ale bylo za chvilku 🙂

raada
9. čer 2015

Ahoj, loni jsme byli poprve v Chorvatsku s dětma a jidelníček jsem dost řešila. Chodit s unavenými dětmi po restauracích by byla otrava pro všechny, takže jsme jedli v klidu v apatrmánu domácí jídla. Hodně jsme jedli polévky, které dodají potřebné tekutiny a jsou rychlé ( rajská, čočková z červené čočky, mrkvová s ovesnýma vločkama, bramboračka, hrášková, fazolková...) Polévka byla každý den v poledne a druhé jsme si dávali před odchodem na pláž kolem 15:30. Z domu jsme vezli zmražené masa, párky, klobásy, uzeniny, másla v přenosné lednici, za těch 10 hodin cesty zabalené v alobalu se to vůbec nerozmrazilo. Byli jsme za to moc rádi - ve vesničce byl jeden obchůdek a ceny hrůza - tam jsme kupovali jen mléčné výrobky, pečivo, ovoce a zmrzliny🙂 Na velký nákup jsme pak jeli do supermarketu a tam byly ceny srovnatelné, ale byli jsme na 14 dní, takže na týden bych si vše vzala z domu a supermarketem bych si nekazila dovolenou🙂

korouhvicka
11. čer 2015

Já nejraději dělám saláty z cizrny, burgur, mungo, čočky červené a tak dále. Jediná nevýhoda je si to dát do vody na pár hodin před vařením. Ale výsledek stojí za to 🙂

evaatje
19. črc 2018

My také v Chorvatsku vařili, hodně jsme používali rychlé věci typu těstoviny, kuskus, červená čočoka, mungo atp.. V restauracích je dost draho. Mrkni sem, třeba ti to pomůže co vzít s sebou, co se dá naopak koupit a co vařit atp. : https://www.jimejinak.cz/zdravy-pruvodce-chorva...

Strana
z3