Dětské jídlo na dovolené v přírodě

lefla
30. kvě 2017

Mile maminky v cervenci jedem s sestnactimesicnim prckem na dovolenou "na divoko" a chtela bych poprosit o tipy jak to resite s jidlem. Budeme se pohybovat spis mimo civilizaci a vetsinou varit z vlastnich zasob. My dospeli uz jedem na roky osvedcenych receptech z konzerv, ale prckovi to davat nechci. Uvazovala jsem, ze mu neco zavarim, ale nemam s tim zadne zkusenosti a taky mam strach, abych mu spatnou upravou a skladovanim jeste neprivodila otravu. Mame sice autolednicku, ale ta neni bezedna a taky neni porad zapnuta, kdyz stojime dele na jednom miste. Tak me zajima, jestli se da pripravit i nejake jidlo, ktere vydrzi i mimo lednici.

konidana
30. kvě 2017

Tak na cesty jsem často kupovala hotové přesnídávky a skleničky, ale v tomto věku už děti jedly i zavařené nebo cestou uvařené jídlo. Těstoviny (suché nebo sýr nebo kečup), pohanku (normálně na cibulovém a salámovo/slaninovém základu) Ovesné vločky - nemléčná kaše. Doma uvařená jídla (omáčky s masem bez příloh, fazole nebo polévky(vývar bez zelené zeleniny, luštěninové, bramboračka, ..., nebo vepřové/krůta ve vlastní šťávě ) jsme zavařovali do sklenic. 1,5h na 100st. a druhý den ještě 1h také na 100st. Jídlo v pohodě vydrželo měsíční dovolenou a co zbylo, tak i na tu za rok 🙂

verape
30. kvě 2017

V drogeriich dm a teta mají hotové takové talířky, je to od 12 m, dcera to loni na dovolené měla a v restauraci nám to vždy ohřáli. Vyklopit do ešusu to půjde taky. Byly to třeba malé těstoviny s omáčkou a bylo to docela dobré.

karlajasmine
30. kvě 2017

Koupila bych hotove presnidavky (v DMku maji i hotova jidla pro deti starsi jednoho roku) a stridala tohle s nejakymi jidly, ktery pro nej budou vhodny a budete je jist i vy (treba ty testoviny atd)

lefla
autor
30. kvě 2017

Holky dekuji za tipy!

@konidana ty omacky jsi taky zavarovala? Nekde jsem cetla, ze se ma zavarovat bez mouky. Asi i bez smetany, jen takovy zaklad?
Syn mi libove (suche) maso moc neji, ale miluje pecene kure, masicko ze stehen, to by slo taky zavarit?

@verape @karlajasmine na ty hotove jidla kouknu, par bych mozna pro pripad nouze nejvyssi vzala. Uprdnistnuji teda home made, ale kdyz to nepujde jinak...

konidana
30. kvě 2017

@lefla Tak my omáčky nezahušťujeme moukou🙂 Asi jsme dělali jen rajskou, nahoubách(přírodní bez smetany) a guláš. No ale vlastně i na paprice a tam tedy smetana nebo mlíko je. Svíčková by šla zavařit myslím taky. To pečené nevím, asi by to mělo být potopené v nějaké šťávě?

verape
30. kvě 2017

Já taky upřednostňuju domácí, ale na tu dovolenou je to ideální. A chuťově to fakt není špatné. Je to značka Hami. A instantní mléčné kaše jsou taky fajn. Jen smíchat s vodou.

lefla
autor
30. kvě 2017

@konidana asi zkusim test jeste pred dovo. Pises, ze zelenou zekeninu ne, takze spenat by se myslis zkazil?

@verape nasla jsem nejake jidelka na netu od Babybio, nevyoada to zle.
Kasi zvladnu, krabici mleka do lednice vezmu a vlocky, to vozim vzdy, spis mi jde o to maso. Mleko,syr, jogurt, to bych v lednicce asi vzdy mela, v podstate tak co tri dny jedem nekam do civilizace, takze chleba mlecne vyrobky, by nemel byt problem, s masem to bude horsi.

konidana
30. kvě 2017

@lefla nevím, ale když jsme zelenou zeleninu přidali do vývaru, tak ten se pak nějakou dobu po zavaření stal kyselým. Špenát jsem nikdy nezavařovala. Nevím kam jedete, ale my čerstvé maso kupovali na místě (ideálně večerní výprodeje) a hned ten den uvařili - tedy spíš opekli na pánvi🙂

lefla
autor
30. kvě 2017

@konidana Cerna hora, ve vetsich mestech budou markety, ale v tech malych obchudcich, si na maso nevzpominam. Jednou jsme natrefili na reznictvi, ale museli jsme vzit celou jehneci kytu. Je pravda, ze to bylo v Albanii...

hanve
30. kvě 2017

Ja na dovolenou brala hotove jidlo od Babybio, maly nic jineho nejedl,pouze domaci stravu nebo tohle. Chutnalo to vyborne a to rikam ja,ktera jen tak neco nepozre. Ohrivala jsem bud ve vodni lazni nebo vyklopit do hrnecku/esusu a nad ohen.

konidana
30. kvě 2017

@lefla V Černé hoře to je super, byli jsme tam asi před 2 roky. Kde jsme s dětma zastavili (u vesnic v zapadlejších koutech) do půl hodiny přišel někdo místní s vejslužkou (kopa teplých právě snesených vajec, pálenka, domácí sýr, uvařené kouřící brambory, ....) - prý přišli zkontrolovat co maj za sousedy🙂 nebo jsme se jen šli zeptat, zda u nich můžeme zaparkovat a oni nás půl dne hostili🙂. Ale souhlasím, že jako na západě se tam nenakoupí. Ještě koukám na fotky a zrovna na téhle dovolené jsme měli nejčastěji řízky a lívance, takže pokud jedete autem, jednou za pár dní se dá dojet nakoupit do města do supermarketu.

lefla
autor
30. kvě 2017

@konidana my se vetsinou obydlenym oblastem vyhybali a bivakovali nekde bokem, takze tuto zkusenost nemam🙂
Ale doplnit zasoby urcite prubezne pujde a taky se stavit nekam na jidlo. I kdyz ty jejich jidla jsou spis takove flakoty z rostu, to mi prdola zrovna jist nebude. No zkusim neco pripravit a zavarit, neco nakoupit od Babybio a neco nechat na mistnich zdrojich.
Jeste dotaz byli jste v Cerne hore nekde u more? Idealne kde je to dobre pro deti, ale zaroven, kde se da kempovat idealne na divoko. Hledala jsem nejaka mista na Google mapach a vypada to, ze by to slo snad jen na Ada Bojana uplne na jihu.

konidana
30. kvě 2017

@lefla poslala jsem vám IP 🙂

lucinkaaah
21. črc 2017
Uživatel lucinkaaah je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od lucinkaaah.

No tak navařte doma a zavařte. Já jsem takhle udělala rýži s hovězím masem a mrkví a pak ještě batáty s kuřecím masem, zavařila a vydrželo to na celý týden. Jen to chce dodržovat pár zásad - https://www.mimikucharka.cz/index.php/2017/07/04/zavarovani-detskych-prikrmu/ a nemělo by se tomu nic stát 🙂

lefla
autor
22. črc 2017

Uz jsme z vyletu zpet. Co se tyce jidla tak teda nic moc. Mela jsem zavarenou dynovou omacku a spenat s bataty a kurecim masem a oboji mi po otevreni pripadalo kysle, takze to letelo do kose. Prckuv jideknicek nezachranily ani hotovky. Mela jsem koupeno par jidel od Babybio, byly od 15 mesicu, takze jsem predpokladala, ze to bude uz "normalni jidlo", ale byla to neochucena sracka, takze porce za 80kc snedl nas pes. Takze maly byl ctrnact dni na susenkach, syru, ovoci a zelenine.