Sicílie - je vhodná na letní dovolenou s dětmi?

pavlina05
27. kvě 2013

Ahoj!
V Itálii jsem ještě nebyla, tak nevím jak moc je vhodná pro letní dovču s dětmi.
Koukala jsem na nabídky, zaujala mne Sicílie. Byl tam někdo? Doporučíte?
díky za reakce 😉

blahova_andrea
27. kvě 2013

Já byla kdysi na Sicílii a bylo tam moc krásně. To jsem ale hodnotila jako puboška a ne jako matka. Rozhodně ale vybírej letovisko nebo hotel s bazénem. Moře je tam hodně divoké, většina pláží oblázková (takže tak na zlomení nohou při těch vlnách), člověka to semele jak v pračce.

zdezli
27. kvě 2013

Tak zalezi, kam by se presne jelo na te Sicilii. Je to krasny ostrov, docela dlouho jsem tam zila, ale samozrejme jsou tam mista, ktera jsou typicky italsky spinava - predpokladam ale, ze pokud byste vyrazili do nejakeho letoviska s plazi, ze byste byli spokojeni. Krasne plaze jsou mezi Messinou a Catanii, napr. Taormina ci Giardini Naxos. Okoli Palerma bych spise nedoporucila pro rodinu s detmi.

blondynka400
27. kvě 2013

V It jsem docela dlouho žila. Sicílie je nic moc.... Lepší je Sardinie, ta je krásná a fakt stojí za to, ale docela drahá a nebo pak jižní Itálie, tam se najdou krásná místa, ale chce to bez cestovky a musíš vědět kam, což zase s malýma dětma asi není úplně praktické. 🙂 S cestovkou možná tak Vieste a okolí 🙂 (ale i to je rozhodně hezčí než celá Sicilíe dohromady)

konidana
29. kvě 2013

Na letní dovolenou s dětmi, rozhodně nejezdíme moc na jih. Když k moři a na jih, tak nejdéle do konce června nebo pak až v září. Méně lidí, levnější sezóna a hlavně menší vedro. Na Sicílii jsme byli 2x. V březnu - to moc teplo nebylo a podruhé teď v prosinci, a to tam bylo báječně i na koupání.

kooblich
29. kvě 2013

na Sicílii sem byla před pár lety,bylo tam nádherně,ale s dítětem bych tam nejela. I přesto,že sem tam byla v srpnu,moře bylo studený vše bylo do kopce ,voda v lahvích drahá jak blázen a vůbec tam bylo děsně draho.Ale měla sme jen dvouhvězdičkovej hotel a ten se vyrovnal službama pětihvězdičkovímu. Jinak tam bylo opravdu nádherně.