icon

Tipy na čisté hotely v Egyptě. Zkušenosti z cestování

miksar
14. srp 2025

Ahoj holky, přemýšlíme o dovolené v Egyptě, jeli bysme až na konci října. Nikdy jsem ještě v Egyptě nebyla, mám strach ze střevních potíží. Dcera mojí kamarádky takhle skončila tři dny z dovolené na pokoji na kapačkách se zvracením. Vím, že plno z vás do Egypta rádo a opakovaně jezdí. Budu ráda, když byste měly tip na konkrétní hotel, kde jste byly spokojené, hlavně kvůli čistotě. Klidně i dražší.

dashyyy
14. srp 2025

Létáme pravidelně několik let. Střídáme hotely 4* a 5* podle recenzí a zkušeností od známých. Některé 4* jsou lepší než některé 5*. Všeobecně není s čistotou úplně problém a klasického faraona člověk už jen tak nechytí. Bavila jsem se o tom loni s lékařkou hotelovou a říkala, že 90% těchto obtíží jsou ze špatného chlazení, pití studeného pití, ledu. Za posledních x let jsem nezažila, že by hotel neměl filtrační systém, tudíž omývání skleniček, ovoce a zeleniny není vůbec problém. Člověk se ale nesmí napít z kohoutku kvůli složení bakterií ve vodě, to si tedy striktně čistíme zuby balenou vodou, která bývá k dispozici na každém kroku. Ke každému jídlu pak dáváme čaj, polévku, tělo pak dostane pokyn k chlazení, kdežto u studeného pití se tělo neochladí, ale vše vypotí, což není úplně žádoucí kvůli dehydrataci.

Za mě mezi nejlepší řetězce patří:
Sunrise (letos jsme byli Sunrise Royal Makadi a ten byl super)
Jaz
Pickalbatros

Úplně se vyhnout doporučuji řetězci Hawai, mají fakt šílené recenze a bývává tam opravdu hodně místních.

Dále bych dala pozor na lokalitu. Některé mívají dost velký odliv, což bývá pro koupání a šnorchl celkem nepříjemné (pro malé děti zase výhoda) nebo pak oblasti, kde je koupání jen z mola, zejména u oblasti Marsa Alam, to jsem chvílema měla problém do moře vlézt a děti z mola ani omylem nechtěly. Ale i tam se dají hotely s krásnou pláží - Abu Dabbab třeba hotel Malikia nebo Hilton.

mabs
14. srp 2025
@dashyyy

Létáme pravidelně několik let. Střídáme hotely 4* a 5* podle recenzí a zkušeností od známých. Některé 4* jsou lepší než některé 5*. Všeobecně není s čistotou úplně problém a klasického faraona člověk už jen tak nechytí. Bavila jsem se o tom loni s lékařkou hotelovou a říkala, že 90% těchto obtíží jsou ze špatného chlazení, pití studeného pití, ledu. Za posledních x let jsem nezažila, že by hotel neměl filtrační systém, tudíž omývání skleniček, ovoce a zeleniny není vůbec problém. Člověk se ale nesmí napít z kohoutku kvůli složení bakterií ve vodě, to si tedy striktně čistíme zuby balenou vodou, která bývá k dispozici na každém kroku. Ke každému jídlu pak dáváme čaj, polévku, tělo pak dostane pokyn k chlazení, kdežto u studeného pití se tělo neochladí, ale vše vypotí, což není úplně žádoucí kvůli dehydrataci.

Jaz
Pickalbatros

Úplně se vyhnout doporučuji řetězci Hawai, mají fakt šílené recenze a bývává tam opravdu hodně místních.

Dále bych dala pozor na lokalitu. Některé mívají dost velký odliv, což bývá pro koupání a šnorchl celkem nepříjemné (pro malé děti zase výhoda) nebo pak oblasti, kde je koupání jen z mola, zejména u oblasti Marsa Alam, to jsem chvílema měla problém do moře vlézt a děti z mola ani omylem nechtěly. Ale i tam se dají hotely s krásnou pláží - Abu Dabbab třeba hotel Malikia nebo Hilton.

Jezdím ráda, ale s dětmi bych se bála.
Vždy vybírám resort s perfektním hodnocením. Ale stejně spíš záleží na náhodě, jestli ti něco bude nebo ne. Naposledy jsem byla s kamarádkou. Jedly a pily jsme úplně stejné věci, ona brala pro jistotu i probiotika. Já jsem byla v pořádku, ona strávila dva dny u záchodu.

xnikax1
14. srp 2025

Moje švagrová tomu dala šanci už 3x a pokaždý ji bylo zle.

miksar
autor
14. srp 2025
@dashyyy

Jaz
Pickalbatros

@dashyyy děkuju za vyčerpávající odpověď ♥️

1pomnenka
14. srp 2025

Vybírej hotel, kde je v rámci AI balená voda k dispozici neomezeně ( na barech, v jídelně nebo ti ji doplňují každý den na pokoj ). S ní si i čistím zuby. Piju pivo, nikdy bych si nedala do nápoje led, k obědu nebo pokud je k dispozici, tak i k večeři si vždy dávám polévku. V Egyptě jsou polévky luxusní. Nepleskám hodně druhů jídla. Obejdu si jídla v restauraci, vyberu si např. rýži a pečenou rybu na zelenině. Příště si zase vyberu něco jiného. Nejhorší je nandat si na talíř o všeho trochu, protože nevím, co bych si dala, to je cesta do pekel. Ale vidíš to v restauraci stále, chtějí vše ochutnat, ale je tam tolik druhů jídla, že to naráz nelze. Já si nedám ani ovocné a zeleninové saláty. Než objednáš hotel, čti recenze na Tripadvisor.

ejdys
14. srp 2025

Byla jsem tento rok s mými dvěma dcerami které byly poprvé v Egyptě a nic. Vubec nic. Vypadalo to jak když už tam jsou po několikáté.

ejdys
14. srp 2025

Byli jsme v Alibaba Palace - Hurghada. Pro děti uzpůsobené a dospěle též.

azanka
14. srp 2025

Ve vaší situaci bych zvážila emiráty. Bude tam taky teplo a hotely jsou tam někde jinde. Já jsem fakt cíťa na trávení a tam jsem byla úplně bez problémů.

drep
14. srp 2025

Byla jsem v egyptě opravdu mnohokrát, v životě jsem neměla průjem, myslím, že v resortech to nebývá infekční etiologie, ale přezřání, přeplácání, moc chlastu, moc slunce. Osobně můžu doporučit Sunrise Crystal Bay hurghada, Pickalbatros Sea world marsa alam, coral sea sentatori resort sharm el sheikh, hilton nubian village marsa alam

dashyyy
15. srp 2025
@mabs

Jezdím ráda, ale s dětmi bych se bála.
Vždy vybírám resort s perfektním hodnocením. Ale stejně spíš záleží na náhodě, jestli ti něco bude nebo ne. Naposledy jsem byla s kamarádkou. Jedly a pily jsme úplně stejné věci, ona brala pro jistotu i probiotika. Já jsem byla v pořádku, ona strávila dva dny u záchodu.

@mabs taky hodně vybírám a radši připlatím, ale s dětma se nebojím.. letos to byl šestý Egypt s dětma a paráda.. a případná lékařská péče je tam na výborné úrovni, letos jsem byla se švárou na RTG v Hurghadě na klinice a fakt jsem zírala na ten přístup, vybavení, čistotu, česká recepce, výborná komunikace mezi hotelem, pojišťovnou a klinikou.. já jsem třeba u sebe zjistila, že se na dovolené cpu hodně zeleninou, která mi po pár dnech už nedělá úplně dobře, tak pak každý musí taky podle sebe .. holka má bezlaktózu a i tu jsme ukočírovali v pohodě s pomocí šéfkuchaře

andyr11
30. srp 2025

Holky a od kolika let jste s dětmi poprvé jeli do Egypta? Moc rádi bychom tam s manželem na dovču, ale mám právě strach ze střevních potíží u bobišů... :-/