Turecko vs. Bulharsko. Kam na dovolenou?
Na dovolenou do Turecka nebo Bulharska??Děkuji
To je asi jako zeptat se - mám si dát k obědu rybu nebo krůtí nudličky? Záleží na preferencích a na tom, co od toho očekáváš. A taky kdy pojedete
@patypresdevaty v cervenci.Deti jeste nemame.Tak ja s pritelkyní.Hotel max cca 300m od plaze.A takovej ten stred.Nic extra.Nebyli jsme ani tam,ani tam.Proto se ptam.Díky☺️
Za mě Turecko. Bulharsko se mi nelíbilo.
Asi záleží na tom, co od dovolené očekáváte. Nám se třeba více líbilo v Turecku. All inclusive ultra, průzračné a velmi teplé moře, vstřícní a ochotný personál hotelu i obyvatelé...zkrátka vše na 1*. Naopak Černé moře v Bulharsku plné medůz, věčně rozbouřené a pro nás studené (začátek července) a taky tam byly jakési štípací housenky. Dost nám to otravovalo pobyt v moři. Bazén byl pro nás také studený. Personál nejen v hotelu, ale i na letišti byl věčně naštvaný, jako by je naše přítomnost otravovala. To samé na výletě v Nessebaru. Mladá holka v kavárně se tvářila jako kyselé hov..., nevšímala si nás a dlouho jsme čekali, než nás laskavě obslouží. V obchodech taky, jako když je člověk otravuje. A to teprve sezóna začínala. Když jsme cestou na výlet vyzvedávali nějaké další turisty ve Zlatých pískách, byl to typický komunistický hnus a všude spousta odpadků. to už naše letovisko Albena bylo aspoň čisté.
Byla jsem tam 2x a za mě je tam prostě špína. Pláž, moře a tak. Třeba v Egyptě se o letoviska a okolí daleko lépe starají.
Asi záleží na tom, co od dovolené očekáváte. Nám se třeba více líbilo v Turecku. All inclusive ultra, průzračné a velmi teplé moře, vstřícní a ochotný personál hotelu i obyvatelé...zkrátka vše na 1*. Naopak Černé moře v Bulharsku plné medůz, věčně rozbouřené a pro nás studené (začátek července) a taky tam byly jakési štípací housenky. Dost nám to otravovalo pobyt v moři. Bazén byl pro nás také studený. Personál nejen v hotelu, ale i na letišti byl věčně naštvaný, jako by je naše přítomnost otravovala. To samé na výletě v Nessebaru. Mladá holka v kavárně se tvářila jako kyselé hov..., nevšímala si nás a dlouho jsme čekali, než nás laskavě obslouží. V obchodech taky, jako když je člověk otravuje. A to teprve sezóna začínala. Když jsme cestou na výlet vyzvedávali nějaké další turisty ve Zlatých pískách, byl to typický komunistický hnus a všude spousta odpadků. to už naše letovisko Albena bylo aspoň čisté.
@mishka87 právě,že rozhodujeme o tehle dvou destinacích.A neni strach v Turecku,kvuli lékařské péči atd.Jak se s nima domluví...
Přítelkyně je po operaci zad,tak i kvuli moři chceme
My za celých 12 dní lékařskou pomoc nepotřebovali. Ale co jsem viděla, tak personál na recepci hostovi zavolal sanitku a taky se vším radil delegát cestovky. Jinak v Turecku se člověk normálně dorozumí anglicky. V případě nouze se dá zavolat delegát. Aspoň u Čedoku funguje delegát opravdu dobře.
My za celých 12 dní lékařskou pomoc nepotřebovali. Ale co jsem viděla, tak personál na recepci hostovi zavolal sanitku a taky se vším radil delegát cestovky. Jinak v Turecku se člověk normálně dorozumí anglicky. V případě nouze se dá zavolat delegát. Aspoň u Čedoku funguje delegát opravdu dobře.
@mishka87 a moře je čistější a teplejší jako v Bulharsku?
@mishka87 právě nás odrazují od moře v Bulharsku
Ano, moře v Turecku je mnohem čistší a průzračné. My byli v Manavgatu a pláž byla písečno-kamenná. V moři převážně kameny, jako třeba v Chorvatsku. Jediné mínus bylo letiště v Antalyi. Ale bez dětí se to zpoždění 2 hodiny dá v pohodě zvládnout. V sezóně je to tak nějak standart, protože letiště je silně poddimenzované a nejspíš ještě není jeho rozšíření hotové.
A ja s rodinou jedu uz po treti do Bulharska do stejneho hotelu. Je ihned na plazi, ktera ziskala nejakou cenu ( ale z hlavy nevim😁 ). Na konci cervence. Vzhledem k tomu, ze jsem zimomrivka tak hned tak do more nevlezu, ale tady jo😁 a hotel se jmenuje Sol luna bay🙂
Nám se mnohem více líbí v Turecku, Bulharsko stačilo jednou.
Mám ráda Bulharsko, byla jsem už 3 krát a půjdu znova. Moře není nejhezčí ale mám ráda písečné pláže a tam jsou. Třeba hledat hotel mimo známých letovisk. Já hledám vždy hotel bokem nebo úplně mimo všeho. Hezky bylo v Djuni - Hotel Marina royal palace. Jinak ten Sol Luna bay taky plánuju🙂)))
Co já vím, tak v Turecku je víc hotelu, které jsou jako dělané pro děti. To znamená bazény, tobogány, skluzavky, animační programy. V Bulharsku takové nic moc. Turecko je na turisty líp připraveno.
100% Turecko

To je asi jako zeptat se - mám si dát k obědu rybu nebo krůtí nudličky? Záleží na preferencích a na tom, co od toho očekáváš. A taky kdy pojedete