icon

Jak se počítají příjmy a výdaje při příspěvku na bydlení?

alenatermerova
19. říj 2024

ahojky mám dotaz už pobírám příspěvek na bydlení a ÚP si tedy vše vyžádává od zaměstnavatele sám (mzdu) ale chtěla jsem se zeptat když dokládám 1.čtvrtletí.. znamená to že počítají výplatu kterou jsem DOSTALA na účet v lednu ( tudíž za odpracovaný prosinec ) nebo se bere to co odpracuju v lednu, únoru a březnu = nebo to znamená to že posuzujou odpracovaný prosinec, leden, únor???
je mi jasný že výdaje se počítají ty co sem zaplatila v tom lednu ale ten příjem je zavádějící když v lednu je vlastně prosincový příjem ve výplatě a za leden mám odpracovánou jinou částku kterou dostanu až v únoru

jen by mě zajímalo jestli někdo nevíte?? děkuji

klokanka31
19. říj 2024

@alenatermerova Příjem (tedy výplata) v lednu, únoru a březnu.

alenatermerova
autor
19. říj 2024

@klokanka31 takže jsem to pochopila dobře že? že vlastně dokládám v lednu prosincovou výplatu protože mi přišla na účet v tom lednu

klokanka31
19. říj 2024
heidi91
21. říj 2024

někdy je to pěkně na prd když se promítnou nějaké odměny do výplaty asi co?

klpoiu
21. říj 2024

@alenatermerova Ne!! Prvni čtvrtletí je prvni čtvrtletí ne prosinec!! Prosinec je čtvrtleti ctvrte.
Mzda se dokládá za mesice odpracované ne kdy dojde vyplata. Tedy prvni čtvrtletí je mzda, ktera prijde v unoru, breznu a dubnu! Proto mas cely duben na doložení příjmů. Pokud jde o davku jako treba rodicak,pridavky tak ty se pocitaji v mesici ktery prijde. To stejné kdyz prijde treba vratka dani, vratka z vyúčtování treba elektřiny. Mzda ale nikoli.
Jestli zadas ted a pravdepodobne tri mesice zpetne, tak dokladas čtvrtletí druhe a treti. Tedy mzdy co dosly, kveten,cerven,cervenec,srpen,zari,rijen

alenatermerova
autor
6. lis 2024

no tak bacha už jsem se ptala na pracáku a je to tak že se počítá přesně to co přijde na účet v lednu únoru březnu....tudíž to co odpracuješ v prosinci lednu únoru.....

klpoiu
8. lis 2024

@alenatermerova Az budes chtit od sveho zamestnavatele prijem za prvni čtvrtletí sama pochopis ze je to blbost. Potvrdi ti prijem odpracovany za leden,unor,brezen. Tedy to co ti prijde na ucet v unoru,breznu a dubnu. Nikoli za prosinec. To by si totiz prijem pak mohla dolozit jiz v breznu, ale to system neumoznuje prave proto, ze nemuzes znat svuj presny prijem za brezen,kdyz ho budes vedet az na konci mesice. Dolozit ho lze az v dubnu. Pokud po nem budes chtit potvrdit prvni čtvrtletí jiz breznu, tak ti potvrdi pouze dva mesice, brezen ti bude chybet i presto ze ti fizicky prisla v breznu vyplata, jenze ta je za odpracovaný unor nikoli za brezen. Takze opravdu ne, nemuze ti do prvniho ctvrtleti počítat prosinec.