Jaké příspěvky pro samoživitelku?
Ženy prosím o radu, zda někdo popřípadě má.
Budu žádat o příspěvek na bydlení. Jsem samoživitelka, mám 2m dcerku a jsme samy dvě, bydlíme samy a nyní pobírám poslední měsíc MD kolem 18 tisíc... a příští měsíc začínám RP, který dám na 3 roky což vychází na nějakých 8.500,- asi... což ani nezaplatím nájem. Mám nájem 9000,- a paušál... což se do toho nepočítá,ale živit ji musím. Nárok na příspěvek bych prý bydlení měla mít, ale zajímají mě i jiné, zda na něco ještě mám nárok. Děkuji 😉
@mvagnerovaa Ahoj,také jsem s malou sama...byla jsem i jako tehotna...zažádej si o příspěvek na bydlení určitě a taky by ti měli určitě dát přídavek na dítě🙂
Přídavek na dítě je cca 800 Kč...a jak píše @michaela666 tatínek by měl na dceru platit...u nás tohle naštěstí funguje a i malou vídá..
@mvagnerovaa Můžu se zeptat jakto, že má malá 2 měsíce a ty už přecházíš z mateřské na rodičák? To jsi dřív nastupovala na mateřskou v těhotenství? Nebo se mateřská krátila podle délky zaměstnání? Slyším to prvně, tak mě to docela zaujalo.
@michaela666 ano, nastupovala jsem na ní už v září a je je jen na půl roku 😊
@sajul těch 800 je i pokud jsi ty řádně pracovala a pobirala MD, já to tak také pobírám 😉
@adela1399 děkuji jste zlatá, s ním je domluva nedomluva😔 vykašlal se na nás před porodem a vídat ji vůbec nechce nejradši by mi dával 500, tak jsem mu řekla ze minimálně 4000,- jinak půjdeme k soudu a on ze si to teda promyslí, že k soudu nechce, tak čekám už týden na jeho vyjádření 🤦🏽♀️
@mvagnerovaa Držím palce, ať se domluvíte bez soudu...ale pokud to jinak nepůjde, určitě to přes něj řešit , 500,- je opravdu výsměch.
@sajul Jeee tak to já vůbec nevím...mně ho uznali a poslali 2x 800kč,jak píše @deaneira29 tak to tak asi je..já totiž obojí splňuji. Pak mi ho vzali ve 3. čtvrtletí kvůli vyššímu příjmu v jednom mesici,protože mi 3 měsíce neposlali neschopenku a pak to poslali najednou a díky tomu mi to vzali..teď v lednu jsem žádala znovu tak snad mi to zase schválí🤷🏽♀️🙄
@mvagnerovaa Pokud s ním není domluva,šla bych k soudu hned a na nic se ho neptala..teď je otázka zda ho máš v rodném listě dcery jako otce..pokud ne tak soud podle mně s tím nic nezmůže...samozřejmě domluva vždy lepší a určitě si to sepsat a nechat ověřit podpisy... Nechápu na co si ty frajeři hrajou jak kdyby jsi se prosila o peníze na jeho dítě... a on jako bůh ví kdo tě nervoval a po týdnu jakože přemýšlení stále nevi? Je to idiot a dala bych ho k soudu
@michaela666 To ano...souhlasím já mám 500kč na 8dní UM pro malou...a to není z daleka vse...
@mvagnerovaa hodně štěstí. Fakt je ten, že když chtít nebude, neuvidíš ani to petikilo. Sestřenici chlap pošle jednou, dvakrát do roka dvě kila a je happy, "snaha se cení "a tím to zvadne. Dluží ji velký peníze a neudělá nic. Ale on je teda odpad společnosti, teď zrovna ve výkonu trestu.
@mvagnerovaa no uvidíme🙊 pak mi řekl 2000,- říkám Jasne, koupím probiotika, mléko, pleny a zbytek je kde? A on to stojí tolik? Říkám buď rád že chci takto, jinak by jsi platil mnohem víc z tvého platu co mas a on cože no to si musim promyslet 😀 fakt výsměch.., tak uvidíme co ten příspěvek 🤨 každopádně děkuji ženy
@mvagnerovaa no ono se počítá i stím, že stejnou mírou bude přispívat na dítě matka, ne že vše bude financovat otec z alimentů. Mám alimenty 2tis/dítě. Ale my se tak dohodli. Takže to je vedlejší. Na svůj plat by měl ex platit víc, bere zhruba 42tis, co přiznal u soudu. Ty víš kolik bere ten tvůj ex? Alimenty se totiž vypočítávají z platu, pokud má vysokej příjem, jestli by fakt nebylo výhodnější jít rovnou k soudu. A mám pocit že existuje i nějakej příspěvek,právě od ex, na nezaopatrenou matku, vychovávající dítě.. teď nevím do kolika let. Tak na to zkus juknout.
@mvagnerovaa na ppm lze nastoupi nejdrive 8 tydnu pred porodem, takze ji tezko muzes mit ve 2 mesicich ditete u konce.
@adela1399 i bez toho,že by byl v rodném listě,to může dát k soudu. Ten nařídí test otcovství a je vymalováno. Měla to tak sestřenice, frajer musel doplatit i něco na výbavu a kamarádka se soudila až když bylo holce 3roky(tatínek sliboval,vykrucoval,lhal,apod)a dostala vše i zpětně ...
Na materskou se nastupuju sest az osm tydnu pred porodem. Nastup 3 nebo 4 mesice pred porodem je nesmysl.
@nase_mimi tak asi vím, kdy jsem nastoupila na MD. Nastoupila jsem 12. září ;) a v listopadu jsem rodila. Tudíž ji stále mám.
@mvagnerovaa NO, tam možná víš, kdy si na ni nastupovala, ale nevíš, kdy ti má končit... a píšeš tu bludy, že ji pobíráš poslední měsíc.
@j.a.n.i je na půl roku, pokud umíte počítat to je 6 měsíců, já beru to, že nyní budu brát za únor a poslední měsíc březen. Pokud vím, tak tykat jsme si nezačly, pokud mate nějaký problém, tak si ho vyreste jinde a neotravujte zde. Neptala jsem se na toto, ale na příspěvek. 😉
@mvagnerovaa Pokud sis nevšimla, tak na foru se automaticky tyká. A tohle je sitace tvojí věty z prvního příspěvku bydlíme samy a nyní pobírám poslední měsíc MD kolem 18 tisíc... a příští měsíc začínám RP" a umím se podívat do kalendáře, takže vím, že je leden a tedy tvrdíš, že od února začínáš brát RP, takže ze mě laskavě nedělej blbce místo toho abys uznala, žes to napsala blbě.
@j.a.n.i ne nenapsala, každá žena to zde pochopila a normálně odpověděla, to že Vy neumíte počítat a píšete, že nevím kdy mi konci MD je absurdní, do školy jste nechodila abyste vedela, že půl rok je 6 m? Nebo kde jste našla to, že nemohu vědět kdy mi konci? Je to směšné a s zamindrákovanýma ženskýma se nedohaduji, tak si běžte dát kafe, vyřešit si problém k nějaké kamarádce a zde neotravujte. ;)
@mvagnerovaa Já to pochopila stejně jako @j.a.n.i, takže jdu taky řešit svoje problémy ke kamarádce a probereme u toho matematiku základní školy. 😀
@mvagnerovaa Možná kdybys četla, tak se tu na tím, že je leden posledním měsícem PPM pozastavovalo víc lidí...

Hlavně máš nárok na alimenty od tatínka holčičky, ty se určitě budou hodit. 😉