Kdy obdržím po schválení podporu v nezaměstnanosti?
Dobrý den, rád bych se zeptal zda-li mi můžete odpovědět kdy mi pravděpodobně bude vyplacena podpora v nezaměstnanosti. Na ÚP jsem byl evidován 1.10.2025 do 12.10.2025, kdy ihned první den jsem zároveň podával žádost o podporu v nezaměstnanosti. Všechny dokumenty a podklady v naprostém pořádku a teď 4.11.2025 mi přišla zpráva do aplikace Jenda, že je přiznána. Kdy prosím mohu očekávat její vyplacení na mnou uvedený bankovní účet? Je to už poměrně dlouhá doba když je dnes 18.11, v novém zaměstnání je výplata mzdy také až ke konci měsíce tudíž na ni čekám jak na smilování. Předem mnohokrát děkuji.
@zemii35 No, standardně do konce nasledujiciho mesice, takže do konce listopadu by to melo prijit. A neni to zadna dlouhá doba, ale naprosto normální.
@j.a.n.i dobře rozumím, standardně je to takto a nestandardně? Dnes je totiž pátek 28.11. a nepřišlo pořád nic 😕 v pondělí už je nový měsíc, myslel jsem, že se podpora vyplácí zpětně za měsíc minulý a to nejpozději v tom měsíci následujícím tzn. nyní listopad. Příští týden už to bude prosinec a už by to bylo skrz měsíce dva.
@j.a.n.i dobře rozumím, standardně je to takto a nestandardně? Dnes je totiž pátek 28.11. a nepřišlo pořád nic 😕 v pondělí už je nový měsíc, myslel jsem, že se podpora vyplácí zpětně za měsíc minulý a to nejpozději v tom měsíci následujícím tzn. nyní listopad. Příští týden už to bude prosinec a už by to bylo skrz měsíce dva.
@zemii35 Jaké 2 měsíce, za říjen je to standardně do konce listopadu, tedy měsíc. Plus je tam ještě nějaká doba na vyřízení.
Maji na vyplaceni 30 dni od schválení. A vzhledem k tomu, ze je ted dost vytíženosti s tou novou dávkou, tak bych počítala raději s pozdějším termínem. Ja ted treba čekala na vyplaceni ocr vic než měsíc.
Maji na vyplaceni 30 dni od schválení. A vzhledem k tomu, ze je ted dost vytíženosti s tou novou dávkou, tak bych počítala raději s pozdějším termínem. Ja ted treba čekala na vyplaceni ocr vic než měsíc.
@krisstina93 Tak zrocna vyplaceni ocr nema s novou davkou nic společného... A podpora v nezaměstnanosti taky ne.
@krisstina93 Tak zrocna vyplaceni ocr nema s novou davkou nic společného... A podpora v nezaměstnanosti taky ne.
@j.a.n.i já vim, OČR vyplácí socialka, podporu vyplácí up, který je teď ale dost vytížený. Spis sem jen konstatovala ze je bežné na ty výplaty čekat klidně měsíc, než to někdo schválí a vyplatí.
@j.a.n.i já vim, OČR vyplácí socialka, podporu vyplácí up, který je teď ale dost vytížený. Spis sem jen konstatovala ze je bežné na ty výplaty čekat klidně měsíc, než to někdo schválí a vyplatí.
@krisstina93 No, ale v ramci UP jsou ti, co řeší nezaměstnané a ty co řeší davky naprosto samostatné casti, které nemají nic spolecneho, v mnoha městech sidli i samostatně, takže zatížení jednech nijak neovlivnuje druhé. Coz tedy nic nemeni na tom, zeajiesic na schvaleni a pak mwsic na vyplatu.
@zemii35 pocitejte tak 2 měsíce

@zemii35 No, standardně do konce nasledujiciho mesice, takže do konce listopadu by to melo prijit. A neni to zadna dlouhá doba, ale naprosto normální.