icon

Kdy přijde výměr a první platba invalidního důchodu?

hana_mikes
31. říj 2025

Ahojky ženy,
20.10 mi přišel posudek o uznání invalidity.
Nevíte za jak dlouho chodí výměr a první platba?
Podávala jsem v dubnu takže prý dostanu zpětně.

lv
1. lis 2025

Mají na to 90 dní, peníze přišly asi týden před koncem lhůty. Zpětně se myslí od Rozhodnutí, ne od žádosti (tedy pokud si dobře vzpomínám).

hana_mikes
autor
1. lis 2025
@lv

Mají na to 90 dní, peníze přišly asi týden před koncem lhůty. Zpětně se myslí od Rozhodnutí, ne od žádosti (tedy pokud si dobře vzpomínám).

@lv NN, mě řekla paní že invalidita je přiznána od doby podání ...

misha31
1. lis 2025
@hana_mikes

@lv NN, mě řekla paní že invalidita je přiznána od doby podání ...

@hana_mikes invalidita se vyplaci od data, ktere rozhodne posudkar - datum muze byt shodne s datem podani zadosti, ale take nemusi. Manzelovi dokonce uznali i neco zpetne. Doctes se to v rozhodnuti. Jinak to prislo tusim dalsi mesic

hana_mikes
autor
1. lis 2025
@misha31

@hana_mikes invalidita se vyplaci od data, ktere rozhodne posudkar - datum muze byt shodne s datem podani zadosti, ale take nemusi. Manzelovi dokonce uznali i neco zpetne. Doctes se to v rozhodnuti. Jinak to prislo tusim dalsi mesic

@misha31 ano , teď sem to četla.. Měsíc od posudku nebo měsíc od výměru ?

misha31
1. lis 2025
@hana_mikes

@misha31 ano , teď sem to četla.. Měsíc od posudku nebo měsíc od výměru ?

@hana_mikes prislo rozhodnuti o vymeru a hned dalsi vyplatni termin bylo na ucte. Ale muze to byt urcite i dele.

hana_mikes
autor
1. lis 2025
@misha31

@hana_mikes prislo rozhodnuti o vymeru a hned dalsi vyplatni termin bylo na ucte. Ale muze to byt urcite i dele.

@misha31 a došlo vše dohromady? Myslím běžný důchod a částka zpětně?

misha31
1. lis 2025
@hana_mikes

@hana_mikes tak to uz si nevybavim, zda to prislo ve 2 platbach nebo v jedne.

hana_mikes
autor
1. lis 2025
@misha31

@hana_mikes tak to uz si nevybavim, zda to prislo ve 2 platbach nebo v jedne.

@misha31 i tak moc dík.

konidana
1. lis 2025
@hana_mikes

@hana_mikes myslim ze mi to prislo najednou. Zadost jsem podavala v lednu, v breznu mi uznali invaliditu, v dubnu prisel vymer duchodu a v kvetnu myslim uz prisly penize. Zpetne, aby to navazovalo na predchozi PN, ktera mi skoncila v unoru.

hana_mikes
autor
1. lis 2025
@konidana

@hana_mikes myslim ze mi to prislo najednou. Zadost jsem podavala v lednu, v breznu mi uznali invaliditu, v dubnu prisel vymer duchodu a v kvetnu myslim uz prisly penize. Zpetne, aby to navazovalo na predchozi PN, ktera mi skoncila v unoru.

@konidana děkuji