Kdy přijde výměr a první platba invalidního důchodu?
Ahojky ženy,
20.10 mi přišel posudek o uznání invalidity.
Nevíte za jak dlouho chodí výměr a první platba?
Podávala jsem v dubnu takže prý dostanu zpětně.
Mají na to 90 dní, peníze přišly asi týden před koncem lhůty. Zpětně se myslí od Rozhodnutí, ne od žádosti (tedy pokud si dobře vzpomínám).
@lv NN, mě řekla paní že invalidita je přiznána od doby podání ...
@lv NN, mě řekla paní že invalidita je přiznána od doby podání ...
@hana_mikes invalidita se vyplaci od data, ktere rozhodne posudkar - datum muze byt shodne s datem podani zadosti, ale take nemusi. Manzelovi dokonce uznali i neco zpetne. Doctes se to v rozhodnuti. Jinak to prislo tusim dalsi mesic
@hana_mikes invalidita se vyplaci od data, ktere rozhodne posudkar - datum muze byt shodne s datem podani zadosti, ale take nemusi. Manzelovi dokonce uznali i neco zpetne. Doctes se to v rozhodnuti. Jinak to prislo tusim dalsi mesic
@misha31 ano , teď sem to četla.. Měsíc od posudku nebo měsíc od výměru ?
@misha31 ano , teď sem to četla.. Měsíc od posudku nebo měsíc od výměru ?
@hana_mikes prislo rozhodnuti o vymeru a hned dalsi vyplatni termin bylo na ucte. Ale muze to byt urcite i dele.
@hana_mikes prislo rozhodnuti o vymeru a hned dalsi vyplatni termin bylo na ucte. Ale muze to byt urcite i dele.
@misha31 a došlo vše dohromady? Myslím běžný důchod a částka zpětně?
@hana_mikes tak to uz si nevybavim, zda to prislo ve 2 platbach nebo v jedne.
@hana_mikes tak to uz si nevybavim, zda to prislo ve 2 platbach nebo v jedne.
@misha31 i tak moc dík.
@hana_mikes myslim ze mi to prislo najednou. Zadost jsem podavala v lednu, v breznu mi uznali invaliditu, v dubnu prisel vymer duchodu a v kvetnu myslim uz prisly penize. Zpetne, aby to navazovalo na predchozi PN, ktera mi skoncila v unoru.
@hana_mikes myslim ze mi to prislo najednou. Zadost jsem podavala v lednu, v breznu mi uznali invaliditu, v dubnu prisel vymer duchodu a v kvetnu myslim uz prisly penize. Zpetne, aby to navazovalo na predchozi PN, ktera mi skoncila v unoru.
@konidana děkuji

Mají na to 90 dní, peníze přišly asi týden před koncem lhůty. Zpětně se myslí od Rozhodnutí, ne od žádosti (tedy pokud si dobře vzpomínám).