icon

Můžu po rodičovské dovolené pobírat podporu v nezaměstnanosti?

caterinekai
9. únor 2023

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. V dubnu tohoto roku mi přijde poslední rodičák. Do práce nastupuji až od září, protože dříve dcerka do školky nejde ( v dubnu má 3 roky). Zajímá mě, jestli můžu po skončení RP pobírat na těch pár měsíců podporu v nezaměstnanosti. Odpracované mám 4 roky před nástupem na RD. Děkuji předem.

Strana
z2
j.a.n.i
10. únor 2023

@kosi_cek No, tak bude zakladatelka registrovana od pondělí, nebo muze byt klidne od patku. Zadny pracovni pomer nema, takze tam mize jit celkem kdykoliv, tebou uvadene 3 dny, ktere jsem mimochodem vyse vysvelila, nema od ceho pocitat, takze se ji nijak netykaji.

kosi_cek
10. únor 2023

@j.a.n.i (doplňuji tedy alespoň zdroj z googlu - sancedetem cz, autor Mgr. Jitka Koutová, Dis.) a není pravda, že se to nemá od čeho počítat, protože má a to právě od konce doby zdravotního pojištění, které za rodiče po dobo pobírání rodičovského příspěvku hradí stát, nehledě právě o návaznost v pokrytí zdravotního pojištění tu v tomto případě jde přece především, i když samozřejmě by se zas tak moc nestalo, kdyby tam vznikla nějaká pauza, protože za tu dobu se lze v tomto případě nahlásit jako osoba pečující, ale o něco jednodušší je, když to hezky navazuje 😉

j.a.n.i
10. únor 2023

@kosi_cek Z hlediska zdravotniho je to úplně jedno, pokud dostane poslední rodicak za brezen, tak se muze hlasit kdykoliv v dubnu a zdravotní ma pokryte.

Strana
z2