Příspěvek na bydlení. Co musím splňovat?

nyka22
12. říj 2020

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, co musím splňovat, abych dostala příspěvek na bydlení?
Nebo jestli jsou i jiné příspěvky. Odcházíme se synem od bývalého. Můj měsíční příjem je s alimenty 12 000,- a nájemné za byt, co jsme si našli 13 500,- .... Rodičák mám do září, pak nastupuji do práce.

nat
12. říj 2020

@nyka22 tak to Vam asi nejlepe reknou na uradu prace tak tady Vam rekne kazdy neco jineho.Spis bude mozna urad prace zajimat proc mate tak drazsi byt kdyz mate tak nizke prijmy. A zadat muzete az po 3 mesicich bydleni . https://www.mpsv.cz/-/prispevek-na-bydleni

barulina
12. říj 2020

Najemni smlouvu, trvale bydliste,

pe_tu_ss_ka
13. říj 2020

@nyka22 určitě zajít na ÚP. Jinak chtějí nájemní smlouvu, trvalé bydliště a doložení 3 zpětně zaplacené nájmy a energie, pak snad rozhodnutí o výši alimentů.

kometkak
13. říj 2020

Já moc ty příspěvky na cokoli nechápu.. Když mám příjem 12, tak nemůžu mít byt za 13. Matematika základní školy? Ale pronajmu si třeba pokoj ve společném bytě a dalšími lidmi. Některé věci mi v tomto státě nejdou na mozek.. Stát to za Vás nezaplatí.. zaplatí to ti co je potkáváte, jak brzo ráno vstávají do práce a pozdě večer se z ní vrací.. tito to za vás budou platit. Stát to vezme jim a dá to vám.. To je pro vás ok?

nyka22
autor
13. říj 2020

@kometkak Vážně byste šla s dítětem do společného bytu, s cizími lidmi ? Každý to má asi jinak, já bych se štítila. Jsem zvyklá na svůj pořádek.. Člověk se nemůže na nic zeptat, hned se na něj útočí, to zase nechápu já... Jen mě zajímalo jestli by mi úřad přidal něco na nájem, toho půl roku než půjdu do práce, pak na to samozřejmě budu mít a stát to tedy bude moct brát mě a pomoct tím někomu jinému ..

orisek56
13. říj 2020

@nyka22 tak to ještě nejsi asi v tak velkým svrabu, pokud si vymyslis. Kdyby ano, nepohrdnes ani tím pokojem. Mimochodem, v pokoji by sis i něco našetřila a to s tím ruku v ruce jde lepší zivobyti.

ai30
13. říj 2020

@nyka22 Muzu se zeptat, co budes toho pul roku jist, kdyz uz jen za byt jsi 1500 v minusu? 🤦

mamio
13. říj 2020

@nyka22 neřeš keci jiných co budeš žrát a apod. sama musíš vědět jestli to dáš... Dívej nájemní smlouva na dobu neurčitou, 3 dolozitelny platby za nájem, alimenty rozhodnutí soudu. Pak budeš vypisovat kolonky ohledně teplé vody, výtahu, úklidu v domě a atd co kolik stojí, takže budeš potřebovat mít vše přesně rozepsany. Například čistej najem za byt ve smlouvě aby bylo jasný kolik je a kolik jsou energie.. Oni to prostě takhle chcou rozepisovat všechno. Je to někdy na palici jestli jsi třeba ve větším městě. A u všeho musíš mít podpis majitele bytu. Neboť budou chtít podepsat rozpis služeb.. Jak už sem psala.

mamio
13. říj 2020

@ai30 a co ti je potom?

barulina
13. říj 2020

@pe_tu_ss_ka poprve nechcou 3 najmy. Logocky to nelze, maji tabulky

barulina
13. říj 2020

Janzadala poprve letos v cervenci. A chcou jen najemno smlouvu a trv. Bydliste. Vzhledem k tomu, ze nemas jak dolozit najem, tezko ho po tobe muzou chtit zpetne. Jsou na to tabulky. Ale po novemu budes muset vylucovat otce. Dokazovat, ze spolu mebydlite

kometkak
13. říj 2020

@nyka22 Pokud ti nevyhovuje si najít bydlení odpovídající tvému příjmu.. (není to dost echt), tak ten příjem potřebuješ zvýšit.. Ale ne natáhnout ruku a úřade syp.. Ale svou vlastní prací..

barulina
13. říj 2020

@kometkak ty jsi hlupa. Tak ji sezen jesle, a praci tak aby ji to ze se zbavi prcka pomohlo.

pe_tu_ss_ka
13. říj 2020

@barulina nevím, jak je to teď.. ale vždy to vyplaceli zpětně 🤷‍♀️ máma to zařizovala strejdovi kdysi.. tak nevím, jestli to je teď jinak 🙂

mamio
13. říj 2020

@barulina po me to taky v Brně chtěli zpětně 3 měsíce, řekli že můžu zadat až právě po těch 3 měsícich.... 🙄

barulina
13. říj 2020

@mamio tak ja se nasteh9vala. V kvetnu, a az od kvetna mi bezel najem. A uz v vervnu jsem zadala. Vypocitala mito z normativnich nakladu dle tabulek. Dostala jsem kolem 2tis.

barulina
13. říj 2020

@pe_tu_ss_ka a furt je to zpetne, jen to lze idelat i dle tech tabulek.