icon

Příspěvek na bydlení. Jaké jsou podmínky?

mariti
28. bře 2020

Máte prosím někdo čerstvou zkušenost se žádostí o příspěvek na bydlení? Bohužel, jak se teď nikde moc nepracuje, tak se nemůžu dovolat na úřad a zeptat se přímo tam. Zajímalo by mě konkrétně, jak se počítá příjem ženy-manželky, v době před rozvodem, když ale už žije
s dětmi odděleně od manžela a má trvalé bydliště jinde, finance mají taky rozdělené. Abych se vyjádřila přesně, můžu ten příspěvek pobírat, ikdyž ještě nejsme formálně rozvedeni ale žijeme odděleně? Dále, pokud ještě není rozsudek o výši výživného ani písemná dohoda mezi manželi, z čeho se vychází - zda z toho, kolik reálně manžel ženě posílá nebo je potřeba počkat, až bude formální rozhodnutí nebo dohoda. A poslední věc - jsem OSVČ , mám to jako vedlejší činnost, jinak jsem ještě na rodičáku. Jak úřad práce počítá výdělek u živnostníků, myslím tím hrubý výdělek a čistý. Záleží, zda daním paušálem a podle toho se to vypočítá? Prosím, nepiště sem, co si myslíte, potřebuji vědět ověřené informace. Kdyby tu náhodou byl někdo, kdo v této oblasti profesně působí, tak budu vděčná za radu. Předem děkuji.

katkagabinka
•
28. bře 2020

Já vím,že nechceš psát, že si myslím, ale osvč nemají nárok na nic, ani na přídavky. Má to tak sousedka.

nat
•
28. bře 2020

@mariti jak píšete nejlépe je zavolat si na úřad práce po telefonu info normálně podávají volala jsem tam v pátek mimo pracovní dobu a dobře poradily 🙂 Takže bych hledala odpověď tam a ne tady