Výše podpory, pokud nastoupím po RD na řádnou dovolenou a ukončím pracovní poměr

pavcici
9. únor 2019

Dobry den,
Obracim se na vas s dotazem, 31.3.2019 mi ma koncit rodicovska dovolena a zamestnavatel se mnou nemocita -misto pry je, ale nechce ho obsadit, ze pry to funguje i bez ( no proste me nechce) a nabidl mi dohodu bez uvedeneho duvodu, jeden odstupny plat a proplaceni dovolene 39 dni. Ja se s nimi nechci hadat, pracovala jsem tam 4 mesice a otehotnela, ale mam pocit,ze bych na UP asi nedostala nic moc.

Pokud bych ho pozadala o vycerpani dovolene a ukoncila pracovni pomer pote, z duvodu pece o dite do 4 let, bude to mit vliv na výši davky v nezamestnanosti, bude se mi pocitat na misto prumerne mzdy narodniho hospodarstvi ze mzdy?

Jde mi i o to, ze bych ziskala i delsi dobu na to si zajistit peci o syna a jine zamestnani.

Predem dekuji za rady pokud byl nekdo v podobne situaci

katushenka
9. únor 2019

Za mě, nedoporučuji žádnou dohodu, zkouší to na tebe. Ať ti dá výpověď z nadbytečnosti.... Pak musí platit víc a navíc i na UP si pak stojíš lépe...
https://www.novinky.cz/kariera/273910-poradna-u...

katushenka
9. únor 2019

Oprava z organizačních důvodů ....

lenoulinkaa
9. únor 2019

Jenže když nebude mít žádnou dobu pojištění, tak by dostala to minimum jak píše. Mohla by být ve výpovědi na prekazkach nebo čerpat dovcu, pak by mela podporu z výdělku.

promar
10. únor 2019

Zkuste zajit nebo zavolat na úřad prace a vysvetlit jim,co po Vas zaměstnavatel chce. Meli by vam rict z jake mzdy se co bude pocitat a jak dlouho budou vyplacet podporu. Osobně se domnívám,ze vypoved je lepsi nez dohoda. Pri dohode mate zkrácenou podpurci dobu podpory a i mene peněz. Dovolenou vam bud proplati nebo vam ji musí dat vyčerpat.

petrolka86
10. únor 2019

Dobrý den,mám dotaz.Rodicak mi skončil 31.1 Dostanu ještě peníze za leden ,zaměstnavatel mi dal výpověď (živnost ukončil)k1.2,ale výpověď mi doručil později,dovolenou mi proplatil ,mám dcerku tři ji budou v březnu a na Up mi řekli, že mě nezaradi, protože nemám pro dcerku hlídání(na zápis do školky teprve půjdem) a kdybych odmítla nabídku práce kvůli tomu,tak mě můžou vyřadit s evidence,ale mi řekla, že pro up jsem tedy osobou pečující o dítě do čtyř let,ale mám teda něco nekde hlásit kvůli zdravotnímu a soc.Jo a že mám přijít až budu mít hlídáním nebo školku a mám přinést i ukončení rodičaku...přišla jsem domu a zjistila jsem že v tom mám guláš,a ještě paní nechtěla vidět ani tu výpověď