icon

Výše podpory, pokud nastoupím po RD na řádnou dovolenou a ukončím pracovní poměr

pavcici
9. únor 2019

Dobry den,
Obracim se na vas s dotazem, 31.3.2019 mi ma koncit rodicovska dovolena a zamestnavatel se mnou nemocita -misto pry je, ale nechce ho obsadit, ze pry to funguje i bez ( no proste me nechce) a nabidl mi dohodu bez uvedeneho duvodu, jeden odstupny plat a proplaceni dovolene 39 dni. Ja se s nimi nechci hadat, pracovala jsem tam 4 mesice a otehotnela, ale mam pocit,ze bych na UP asi nedostala nic moc.

Pokud bych ho pozadala o vycerpani dovolene a ukoncila pracovni pomer pote, z duvodu pece o dite do 4 let, bude to mit vliv na výši davky v nezamestnanosti, bude se mi pocitat na misto prumerne mzdy narodniho hospodarstvi ze mzdy?

Jde mi i o to, ze bych ziskala i delsi dobu na to si zajistit peci o syna a jine zamestnani.

Predem dekuji za rady pokud byl nekdo v podobne situaci

katushenka
•
9. únor 2019

Za mě, nedoporučuji žádnou dohodu, zkouší to na tebe. Ať ti dá výpověď z nadbytečnosti.... Pak musí platit víc a navíc i na UP si pak stojíš lépe...
https://www.novinky.cz/kariera/273910-poradna-u...

katushenka
•
9. únor 2019

Oprava z organizačních důvodů ....

lenoulinkaa
•
9. únor 2019

Jenže když nebude mít žádnou dobu pojištění, tak by dostala to minimum jak píše. Mohla by být ve výpovědi na prekazkach nebo čerpat dovcu, pak by mela podporu z výdělku.

promar
•
10. únor 2019

Zkuste zajit nebo zavolat na úřad prace a vysvetlit jim,co po Vas zaměstnavatel chce. Meli by vam rict z jake mzdy se co bude pocitat a jak dlouho budou vyplacet podporu. Osobně se domnívám,ze vypoved je lepsi nez dohoda. Pri dohode mate zkrácenou podpurci dobu podpory a i mene peněz. Dovolenou vam bud proplati nebo vam ji musí dat vyčerpat.

petrolka86
•
10. únor 2019

Dobrý den,mám dotaz.Rodicak mi skončil 31.1 Dostanu ještě peníze za leden ,zaměstnavatel mi dal výpověď (živnost ukončil)k1.2,ale výpověď mi doručil později,dovolenou mi proplatil ,mám dcerku tři ji budou v březnu a na Up mi řekli, že mě nezaradi, protože nemám pro dcerku hlídání(na zápis do školky teprve půjdem) a kdybych odmítla nabídku práce kvůli tomu,tak mě můžou vyřadit s evidence,ale mi řekla, že pro up jsem tedy osobou pečující o dítě do čtyř let,ale mám teda něco nekde hlásit kvůli zdravotnímu a soc.Jo a že mám přijít až budu mít hlídáním nebo školku a mám přinést i ukončení rodičaku...přišla jsem domu a zjistila jsem že v tom mám guláš,a ještě paní nechtěla vidět ani tu výpověď