VZP příspěvek ke kojení - čerpal někdo?
Hezký den, nečerpal jste někdo tuto výhodu? Je to až 2000,-.
Nemohu se tam dovolat, ale zajímalo by mě zda se to týká i lahviček, saviček apod 🙂 už nekojim a veškeré lístky jsem samozřejmě vyhodila takže nás už se týkají jen lahvičky 🙂
@danvitka nemusíš volat, stačí mrknout na net 🙂 . https://www.vzp.cz/pojistenci/vyhody-a-prispevk...
Lahvičky a savičky s kojením fakt nesouvisí, resp. ho kazí.
Snad někomu pomůže: byla jsem tam nakonec osobně. Tady jde spíš o to co musí být napsáno na lístku...Takže ani Avent ty sběrné nádoby to nemohou být pokud vyloženě na lístku nestojí "nádoba na uchování mateřského mléka" ale například jen kód apod...prý teda bylo řečeno mě.
O debatách o kojení se pouštět nebudu, někdo prostě nekoji a když už VZP pustila chlup tak zase vyloučila nekojicí maminy....
@danvitka Tak to asi jak kde. Já jsem měla ve faktuře Pohárky Avent Via a úplně v pohodě mi to paní vzala a Vzp proplatila...
Nevite jestli by mi proplatili i masticku Purelan a Hydrogelove naplasti od Medely?

Příspěvek je na kojící pomůcky, takže už z názvu vyplývá, ze to bude pouze na pomůcky určené ke kojení... ,tj. např. kloboučky, prsní vložky, odsavacky, nádoby na uchování mléka, atd. Lahvičky není pomůcka při kojení.