Dvojčátka 2014/2015 🙂
Ahoj maminy čeká tady někdo dvojčátka 🙂 doufám že ano, aby jsme mohly pokecat a porovnat svoje zkušenosti 😉
@safryy no upřímně řečeno, klidnější nejsem. Je to teda lepší, ale stresy jsou od začátku. Jelikož nejdříve testy. Jestli není downův syndrom, pak jsem měla doplňkový screening. Dále mě děsili, že mi nezaručí, že budou obě dvě. pak zjistili, že měly cysty v hlavičce a jedna má nějakou tečku (z vápníku v srdíčku, ale na funkci to nemá vliv a mělo by to do porodu/po porodu zmizet), takže jsme šli na prenascan, i když byla jenom 1 % možnost, že by měli genetickou vadu (prostě marketing). Teď chci, aby měly co nejvíce gramů a byly ve mě co nejdéle. Mám teď obavy, aby nechtěly na svět dříve, jelikož je nechci mít dlouho v inkubátoru. ☹ Ale je to i hodně o psychice. Vím, že jsem poprvé a naposledy těhotná, takže si to snažím i užívat a nestresovat se, aby holky byly taky v pohodě 🙂 ale chápu tě. S dvojčaty to není sranda, ale určitě to bude stát za to 🙂
@olakolesnikova jj máš pravdu. měly by holky jít ven v 36+0tt, ale doufám, že vydrží do toho dle data a nebo ještě o 3 dny déle 🙂 Dneska mě chytil dost nepříjemně podbřišek a bedra, tak jsem se lehce vyděsila. ještě je moc brzo. ve středu jdu na kontrolní utz, tak jsem zvědavá jak to u holek bude a kolik budou mít. Nejhorší je, že ten utz je jen orientační. ale říkám si, že méně to prostě nebude 🙂
a těch 2100g měli v 34tt?...určitě přiberou 🙂 neboj...budeme mít pěkný cvalíky 🙂
@kofik.h vidim to tak ze jsi stejne vydesena ze vseho jako Ja..je to fakt sress kazdy den, ze Jo?
Promin,ale proc rikas ze jsi tehotna naposledy? Mas mimina z ivf?
@olakolesnikova taky mam ted cil ten 30.tyden. dnes jsem ve 27.tydnu, tak doufam, ze bude vse ok. Docela vam ty vase tydny zavidim. Nakontrolu jdu az 16.3. To zase budou nervy, tlak mam vzdycky strasny.
@olakolesnikova jj jsem desny nervák🙂 ale snazim si to uzivat. A hlavne dost lidi z okoli vcetne lekaru strasi..hlavne tady jsem narazila i na smutne pribehy, tak hned si rikam nestame se to taky? Ale na to nemyslet a verit 🙂 ale cele tehu bylo v poho..z
Nezadne neduhy a ted si je uzivam, ale vim, ze muze byt hir..takze zaplat Pán bůh jen za tohle..
ne holciny jsme splodily prirozene z nasi lasky 😀 alw bohuzel bytove a financni podminky nam nedovoli mit dalsi deti. Chteli jsme dve a ty uz mam v podnájmu v pupíku 😉
@kofik.h lekari bych nemeli strasit. Pro mamy je to stejne o nervy a k tomu lekarsky kecy??? No Prosim. (
@fontain Ahoj,jsem tu sice nová,omlouvám se,že vám "lezu" do debaty.... Ale chtěla jsem jen říct,klobouk dolů,holka,držím palce,ať to v pohodě zvládneš. Vím jak ti je,mě sice neopustil,ale jsem taky sama,táta se nám vrátí v listopadu a to bych měla být 3mes po porodu. Každopádně přeju hodně síly a psychické odolnosti,ať je s tebou i dětičkama vše v pořádku. 🙂
@kofik.h ... ach, to si taky uzivas teda od zacatku 😒 No je mi jasne, ze ty nervy a starch neprejdou nikdy, mam deti uz pomerne velke a stejne, kdyz se proberu v noci, tak nasloucham, jestli je slysim dychat, nekdy funi fakt potichounku, tak me to plasi I v dnesni dobe a kontroluju je 🙂
Vcera mi prisel dopis z nemocnice, tak se mi stahlo hrdlo, myslela jsem, ze uz jsou to ty vysledky ze screeningu a prd, jen pozvanka na glukozovou zatez ve 26tt...verim, ze mi prijde low risk, ale I tak je to cekani nechutne stresujici 😒
@safryy to Bude dobry, neboj!
Ja Jim tam omdlela, z toho sladkeho napoje a pak zakazu piti na 1.5 hod. 🙂
@fontain napis Jak se mas, jak deticky? Posilam hodne sil!
@olakolesnikova ... opravdu? Ja jsem byla minule tehotenstvi taky a chutnalo mi to 😀 Chutnalo to presne jako nalev z konzervovanych broskvi 🙂 Me spise vadil ten odber krve, to ja fakt nemusim. Drive jsem u odberu bezne omdlivala, ale materstvi me nejak zocelilo 😀 Ani jednou pri zadnem tehotenstvi jsem jeste u odberu neomdlela....a ze mi ti upiri uz krve vzali dost...nechapu, drive by to se mnou seklo jako nic 😅
@safryy no jsem omdlela hladem a zizni, ne odberem 🙂 me Uz taky krvi vzali hodne za celou dobu snazeni a tehotenstvi. Jednou dobu me krev brali obden.....to byla zabava 🙂
@ditulle77 ahojky, moc děkuji..Jo je to náročný jak psychicky tak i fyzicky, ale ty děti jsou mi velkou oporou.Ty to taky nebudeš mít lehké, tři měsíce se budeš starat sama o malý miminka, ale taky to zvlídneš.My holky holt musíme prostě v tom životě zvládnout všechno.A pak se Vám tatínek vrátí a budete spokojeni.
@olakolesnikova ahojky, no já se mám tak všelijak.Pořád je mi smutno, občas brečím, ale to budou asi ještě ty hormony..dětičjky jsou skvělé, paní doktorka je moc chválí prý jsou šikovné.Dokonce jsem si je mohla už i pochovat a přebalit.měla jsem strach, tak malý mimnka, abych jim neublížila ale byl to krásný zážitek.Tak snad bude ještě lépe.
A co u tebe?? všechno v pořádku??
@fontain jsi statecna! Kdy vas pusti domu?
Jsem zatim 3v1, termin mi Dali 19.03. Ani jsem nedoufala ze budu nosit tak dlouho.
@fontain. Je mi jasný,že to nebude žádná sranda,ale jak píšeš,my ženský si dokážem poradit a i když nás něco srazí,tak se oklepem,zvedneme a fungujeme. Právě pro ty děti... Ty si říkej,že vše zlý je pro něco dobrý a když něco končí,něco zase začíná... Vím,asi slabá náplast,ale časem pochopis proč...atd. Koukám,že jsi porodila,tak držím pěsti-stesti,hlavně zdraví a psychickou pohodu 🙂 ,díky,že jsi napsala!
@olakolesnikova takto je fajn..taky jsem si přála nosit co nejdýl.SE mi to nepoštěstilo..Ale hlavní je aby mrnata byly zdravý a pak je to ostatní vedleší.Tak hlavně aby u tebe bylo vše v pořádku a aby jste byly zdravý.Už víš jak je budeš rodit?? máš to už nějak domluvený?Zatím nevíme kdy nás pustí domů, paní doktorka říkala, že tam většinou zůstávají do termínu porodu, takže do května cesta dlouhá..aůeono to uteče a budeme všichni tři spolu doma. I když bez tatínka.
@ditulle77 já děkuji že si napsala.Aspon tady si můžu s někým popovídat, říct co mě trápí a najde se tu někdo kdo mě podpoří.Je to ted moje jediný druh komunikace.Jo my ženský jsem silní.Co jsem všechno zažila když jsem byla těhotná,jsem nezažila za celý život.A snažím se to všechno ustojit.Tobě hlavně at ti vše dobře dopadne a at ste všichni zdravý.Dívám se že máš termín v srpnu, takže jste ještě na začátku ne??necháš si říct, co to bude??ty moji drobeččci to vybojují a budeme jedna štastná tříčlenná rodinka.
Včera jsem byla na OGTT, pak ještě u doktora. Dnes mi dělali ultrazvuk, jsme 26+4 a jedno miminko váží 1000g a druhé 900g. Ale odchylka prý není strašná, protože může být způsobená taky odchylkou ulutrazvuku.
@fontain úplně jsem se zapomněla zeptat, jakého pohlaví jsou miminka. Určitě jsi to sem psala, držím pěsti, ať jste zdraví a rychle rostete.
Všechny moc zdravím..včera jsem zjistila, že čekám dvojčata..přiznám se, že jsem trochu v šoku 😅 hlavně mě teda tíží obava, jak to všechno zvládnu, máme totiž ještě dva chlapečky 5,5 a necelé 3 roky..tohle mělo být třetí, poslední dítko, dvojčata mě nenapadla ani ve snu, v rodině je nemáme a zadařilo se přirozeně..taky jste byly ze začátku tak vyděšené nebo jsem divná?
@vevercaci .... 😀 jakobych cetla sebe pred dvema tydny! Taky jsme si naplanovali treti a posledni miminko a jsou tam dve, prirozene a nikdo nikdy zadne v rodine nemel 😝 Vek deti mas podobny, jen ja mam holcicku starsi a kloucka mladsiho 🙂 Me ten sok teda docela presel, ted me spise desi vsechny ty veci okolo...aby byli prdolkove zdravi a abych je donosila co nejdele....Tak si drzme pesti, at to dame! 😉
@vevercaci Já byla v mega šoku !!! Taky už jsem měla doma dvouleté dítko, když mi doktor sdělil to sladké tajemství. Teď jsou mým prckům tři měsíce, starší budou tři. A realita ??? Naprostá bomba. Prostě jen vše kolem miminek udělám dvakrát, žádný problém 🙂 . Ale je fakt, že mám opravdu hodná miminka, která skoro nepláčí a zatím krásně a pravidelně spinkají. Tak uvidím, jak to bude dál - vůbec ale nepochybuji, že to zvládnu levou zadní. A vy holky o sobě taky nepochybujte. Hlavně se nenechat zviklat monomatkami, které vám budou cpát, jakou budete mít honičku, ono totiž šedivá je teorie a barevný strom života 🙂 .
Holky, děkuji a Berticko, tys to tak krásně napsala, že mě až slza ukápla..ať žijou hormony 😀 MMch, je vám někomu taky tak zle? U obou kluků jsem trpěla hyperemesí a už je to tu zas 🙄
Danfal, no mě je tak zle, že nemůžu pít ani vodu a momentálně jsem na kapačkách, jako u předchozích těhotenství, nedojdu bez pomoci ani na záchod, takže o nějaké práci nemůže být vůbec řeč..
@vevercaci ... bylo mi proklate zle. Ani u jednoho mi zle nebylo, az ted s dvojcaty. Asi od 7tt a prechazi to az ted. Rekla bych, ze 3 dny uz je mi fajn, je to blaho 😎 A jinak mi pomahala coca cola...po par hltech, vzdy, kdyz mi bylo nejhur 🙂
@berticka ... me monomatky nezvyklaji, prvni dve deti mam od sebe o rok a pul, sice to neni totez, co mit dvojcatka, ale porad to jsou dve mrnave deti, co potrebuji pozornost taky skoro vzy zaroven 🙂 Krasne, ze to tak sikovne zvladas a miminka jsou hodna 😉

@safryy Ja tak budu rodit blizko k terminu, ale asi 3kilovy mimina MIT nebudu. 🙂
Ty se dockas, Jen at cas klidne tece. Zij kazdym dnem 🙂 Ja Mela prvni metu 30tyden.