icon

Dvojčátka 2014/2015 🙂

janatrombikova
3. lis 2014

Ahoj maminy čeká tady někdo dvojčátka 🙂 doufám že ano, aby jsme mohly pokecat a porovnat svoje zkušenosti 😉

hanule80
31. bře 2015

Ahojky,
U nas vše ok 🙂 minulý tyden čípek 43mm, tak se mi ulevilo. Kluci rostou rovnoměrně a tak jak mají. Už je to někdy náročné, hlavně v noci, nevím jak spát. Na zádech se mi špatně dýchá, na pravem boku se to nelibi jednomu a na levém zas tomu druhému 😀 tak se pořád přetáčím než si dají říct. Za poslední měsíc jsem nabrala 2kg, celkem jsem už na 10kg, tak jsem zvědavá kam až se vyšplháme.

hanule80
31. bře 2015

@kofik.h držím palce, koukám, že už jdete do finále! Tak se dzte a ať je vše ok!

hanule80
31. bře 2015

@amazankova se synem jsem také cvičila vojtovku a moc nám pomohla, každý týden byly vidět pokroky.

lenastan
31. bře 2015

@hanule80 také čekáš chlapečky a doma už jednoho mas?? Kolikátý jsi týden??

lenastan
31. bře 2015

@hanule80 jo už to vidím, že jsi 26 týden 😉

pidisek
31. bře 2015

@kofik.h nejsou na utz videt průtoky 🙂 tak se jde ven 😀

hanule80
31. bře 2015

@lenastan jojo čekáme dva kluky a doma máme už 7 letého 😉 takže nebude žádná princezna na fintění...

sivuka
31. bře 2015

Ahoj holky, tak se po dlouhe době ozyvam. cekam jednovajecne holcicky. dnes jsme zas byli na kontrole, a holcicky jsou v poradku, akorát jedna je o 200g vetsi a podle jejich propoctu jakoby o tyden vetsi a moc se jim to nelibi, tak nam hrozi, ze nas uz hospitalizuji v nemocnici, aby nas měli pod kontrolou. ted ma jedna 1300g a druhá 1500g. jak jste na tom byli vy? vyvijeli se vam deticky uplne stejne? jsem ve 29. tydnu.

smallinka
31. bře 2015

@hanule80 ahojky. také jsem nemohla spát s tím velkým pupkem, pomohl mi kojící polštář, nevim jestli už na něm nespíte........ale bez něho ani ranu, dokonce když jsem ho prala tak jsem tam musela dát aspoň peřinku, a do porodnice jsem ho brala taky sebou...byl pěkně dlouhej dala jsem ho mezi nohy, bříško na něj a spalo se no...krásně...dobře 😀 ale přetáčení teda kolikrát i přes sed tak přeji hodně síly ať jde vše jak má 😉

hanule80
31. bře 2015

@sivuka my čekáme dvojvaječné kluky, jeden je větší, zatím prý ok. Mně říkali, ze je norma rozdíl 15% pak že se to více hlídá. Ale nevím jak je to u jednovajek. Tam je to rizikovější, že si muzou krást živiny jeden na úkor druhého. Tak uvidíš jaka bude další kontrola. Držím palce!

hanule80
31. bře 2015

@sivuka jo jsem nenapsala že je větší cca o 3 dny tak nějak. V patek jdu na podrobný utz tak jsem zvedava, zda se rozdíl zvetsil nebo je to stejný.

hanule80
31. bře 2015

@smallinka polštář mám 😉 ruzne to střídám zkouším kde co. No bude hůř.

kofik.h
31. bře 2015

@hanule80 děkuji moc. 🙂 Uvidíme co a jak bude zítra. Ale holky jsou dost šikovné, takže parádička 🙂

@pidisek acháááá, děkuji za vysvětlení 🙂

@sivuka ahojky, též čekám jednovaječné holčiny. Už si to moc nepamatuji kolik holky měly, ale můžeš se kouknout do mého alba, snažila jsem se vždy po utz napsat jejich váhu, tak třeba to pomůže. 🙂 ale neboj určitě bude vše v pořádku. Přijde mi, že zbytečně straší...

sivuka
31. bře 2015

musím potvrdit, ze kojící polstar je ted muj nejlepší kamarad. bez neho je spani fakt narocny. s koj. polštářem to aspoň trochu jde.
@kofik.h no uvidíme. na kontrolu jedeme v patek, tak jsem zvedava, co vyjde z vysetreni. tak dyztak holt zustanu v nemocnici, pokud to bude pro dobro holcicek. co bychom pro deticky neudelaly, ze? 🙂

hanule80
1. dub 2015

Já se toho leženi v nemocnici děsně bojím, manžel je do večera v práci, tak by malýho musela hlidat tchýně. Představa, že mi předělává domácnost je šílená 😒

sivuka
3. dub 2015

ahoj holky, tak dnes po kontrole a nechali si nas v nemocnici. jedna holcicka je o 500 g mensi než ta druha a ma méně plodovky, tak uvidíme. je dobre, ze nas budou mit pod kontrolou.
@hanule80 u nas je dobre to, ze doma zadne male ditko uz nemame. to u vas je to horsi. tak snad nebudete muset lezet v nemocnici.

hanule80
3. dub 2015

@sivuka ahoj, tak se držte, jen ať vás hezky hlídají. To jsou jednovaječné? Já dnes byla na kontrole na genetice, tak kluci jsou stejně velcí oba cca 800g. Tak už nás od nich vyřadili, že ta jedna chybějící ceva v pupecniku u jednoho klučiny nemá žádnývliv, že prospívá dobře. Jsem ráda, tak jen aby to vydrželo.

sivuka
4. dub 2015

@hanule80 jojo, holcicky jsou jednovajecne s jednou placentou, ale mají kazda svůj plodovy vak. holcicky byly také do 28. tydne vzorne a vyvijely se naprosto stejne a nemely zadne odchylky, az ted zacinaji se rozlisovat. ale doktori to pohlidaji. musí vydrzet co nejdele. vy se taky poradne drzte a odpočívejte!

monak85
16. dub 2015

Ahojky 🙂 Mám hrozné dilema. Vůbec nevím jaky kočárek vybrat. Nemůžeme si dovolit za něj dát přes 30 tisíc. Na internetu se mi moc líbí Dorjan Danny sport twin Prestige 2014. Ale nezkoušela jsem ho naživo. Já nejsem žádný drobek, mam přes 180cm a přes 70kg. Už se v tom úplně ztrácím. ☹ Poradí někdo? Děkuji. Sice máme ještě čas, jsme v 15tt, ale člověk má být připraven. 🙂

pidisek
16. dub 2015

@monak85 my máme tento a je to nejlepší vec jakou jsem kdy měla....Mima Kobi

monak85
16. dub 2015

@pidisek Děkuji, ten vypadá hodně zajimave, ale já jsem spíš pro korbičky vedle sebe.

pidisek
16. dub 2015

@monak85 chápu, tohle je extravagance , to jo..ale holka, nedostaneš se ani do metra, ani do výtahů ve většině objektů, ani neprojedeš obchodem uličku....nevejdeš se na jezdící schody....vyzkoušeno.....bohužel..

monak85
16. dub 2015

@pidisek Tak nám vesničanům ze západu to nevadí až tak.. 🙂 V baráčku máme kdyžtak francouzský okna, tak budem jezdit oknem 🙂 A třeba tfk a easywalker s běžnými dveřmi nemájí problém..

sivuka
17. dub 2015

@monak85 ja tez cekam dvojčátka a také jsme si vybrali dorjan danny sport twin prestige. s timto kocarkem se vejdete do 80 dveří. libil se nam. ma ho také ma kamarádka, která ma dvojčata. je s nim spokojena. také jsem si ho vyzkoušela a dobře se ovlada, jsem prave také zastáncem korbiček vedle sebe. u těchto kocarku, jak doporučuje @pidisek je sice vyhoda, ze se všude vejdete, ale to dolni dite mi pripada hrozne utlacovane. porad kouka do korbicky vrchního a nemá rozhled. holt kazda varianta ma sve pro a proti.

pidisek
17. dub 2015

@sivuka deti se musí pravidelně střídat 🙂 nojo holky, po praze to jinak nejde 🙂 denne prevoz autem, tam bych vetší kočár nedala 🙂 a neveřím, že korby vedle sebe vejdou do každách dveří..vždyt i s tímhle / je trošku širší než mono/ se nekdy vejdem na mm....

petra2115
17. dub 2015

Ahoj holky, prosim Vás o malou pomoc, jedná se o vyplnění dotazníku pro těhotné. mám to na bakalářskou práci a zabere to pouhé dvě minutky. Je to ANONYMNÍ, určeno pro těhotné, ale i všechny holky, co mají dítě - akorát ty s dětmi to budou vyplňovat jakoby byly v době, kdy byly těhotné. Pokud můžete, přepošlete to prosím i na nějaké známé či příbuzné. Moc moc děkuju a přeji, ať se vám narodí zdravá miminka
https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/tehot...

sivuka
17. dub 2015

@pidisek ja jsem nepsala, ze se s dvemi korbičkami vejdem do každých dveri, psala jsem do 80. do vetsiny se nevejdem, ale libi se mi vice. chápu, ze cestovani po Praze by to bylo s korbickama vedle sebe narocnejsi. jelikož u nas v ramci prochazky dojdete skoro všude, tak proto jsem pro korbicky vedle sebe 🙂

pidisek
17. dub 2015

@sivuka ajo promin, ja mela za to že 80 jsou většina 🙂

berticka
18. dub 2015

Ahoj holky, vy co máte čerstvá dvojčátka, tak co, jak zvládáte? U nás vše celkem OK, nejhorší je zatím asi večerní uspávání, mám toho za celý den většinou už plné kecky a když musím večer ještě cca 45 minut uspávat a krotit večerní řev obou dvou, tak to by člověk někdy fakt nejraději utekl 🙂 Jak vám děti večer usínají? Jinak ale dobrý, kojení nám jde, takže zatím nepřikrmujeme, máme přes den jakýs takýs režim, v kočárku spějí v pohodě a už dovedou i jen ležet a koukat, takže procházky zvládáme bez řevu a nervů. Akorát ten čas letí nějak moc rychle a nějak mi ty mimoušové rychle rostou ☹

amazankova
19. dub 2015

@berticka Ahojky,my jsme už taky za vodou 🙂Děcka se už sami přes den zabavi,tak už to není takovej mazec🙂Vašíkovi lezou zuby,tak v noci už nic moc-dřív mně pěkně chrupkali od 21h do 6 do rána,Ale teď vstávám co chvílu ho utěšovat Atd. Alžbětka spinká krásně celou noc.Tak snad mu už brzo vylezou a bude klid! Taky si říkám,že to moc letí....
S tím usínáním...nám usínáním pěkně,už je nenechávám věcer spinkat. A když usnou,za chvilku je vzbudím,je to sice hrozný,takhle je trápit,ale je to pro dobro všech🙂V kolik chodíte spinkat?

Strana