icon

Dvojčátka 2014/2015 🙂

janatrombikova
3. lis 2014

Ahoj maminy čeká tady někdo dvojčátka 🙂 doufám že ano, aby jsme mohly pokecat a porovnat svoje zkušenosti 😉

danfal
26. dub 2015

@mysliska ja jsem na plodove vode byla a vysledek byl do druheho dne.

kofik.h
26. dub 2015

@amazankova ahojky, moc mě těší tvá optimistická zpráva. Já mám 19 dní staré jednovaječné holčičky a od zítřka tady budu na ně sama a mám z toho celkem vítr. Stále jsem se pořádně nerozkojila. zkouším úplně vše. když je mám přiložené tak vysajou 5 jednou denně se povede 30. ale je to peklo protože zvážit, kojit, zvážit, dokrmit a za hodinu znovu, protože to trvá ☹ jak si to měla ty? poradila bys mi nějaký systém. vůbec nevím co a jak. nejraději bych se na to kojení vybodla, ale chci jim dát to nejlepší. Teď odsávám a aspoň 20ml k UM dostávají

amazankova
26. dub 2015

Ahojky,moc ti gratuluji k miminkům🙂 Jaký jsi měla porod?Neboj se,určitě se rozkojíš...Já je kojím na tom kojícím polštáři oba naráz a na každé kojení je střídám u prsů...v porodnici mělo každé mimčo svoje,ale potom mi tady na koníkovi poradila laktační poradkyně,ať je prohazuju- malá byla v pití línější a tím se to pěkně spravilo 🙂Zkus se mrknout na fórum a kdyžtak se s paní taky poraď,mně to moc pomohlo....a taky jsem četla,že když máš míň mléka,obětuj pár nocí častějším přikládáním,že noční kojení podporuje laktaci. Jinak já je kojím každé 2 hodiny,pěkně se od rána napijou a potom vydrží spinkat od 13h do 17h v kočárku 🙂 hlavně se nestresuj,pěkně v pohodě,uvidíš že to bude super🙂I když já mám někdy taky nervy v kýblu....😀

amazankova
26. dub 2015

@kofik.h Ahojky,moc ti gratuluji k miminkům🙂 Jaký jsi měla porod?Neboj se,určitě se rozkojíš...Já je kojím na tom kojícím polštáři oba naráz a na každé kojení je střídám u prsů...v porodnici mělo každé mimčo svoje,ale potom mi tady na koníkovi poradila laktační poradkyně,ať je prohazuju- malá byla v pití línější a tím se to pěkně spravilo 🙂Zkus se mrknout na fórum a kdyžtak se s paní taky poraď,mně to moc pomohlo....a taky jsem četla,že když máš míň mléka,obětuj pár nocí častějším přikládáním,že noční kojení podporuje laktaci. Jinak já je kojím každé 2 hodiny,pěkně se od rána napijou a potom vydrží spinkat od 13h do 17h v kočárku 🙂 hlavně se nestresuj,pěkně v pohodě,uvidíš že to bude super🙂I když já mám někdy taky nervy v kýblu....😀

kofik.h
26. dub 2015

@amazankova moc dekuji, porod byl celkem fajn. selhal asi spinal. tak me museli uspat. hokky byly dva dny na jipce, jelikoz mely nizky cukr. zkiusela jsem tam kojit a moc to neslo. ja mam taky tenhle polstar a taky jsem je davala obe, ale nevypily mi skoro nic a tak musim dokrmovat. nejhorsi na tom je, ze jsou prisaty dost dlouho a nic nevydudaj a tak nevim co s tim. rsdila jsem se i s porodni asistentkou..a tak zkousim odsavat, ake proste to nejde...max. 30 a to je po cele noci. a porsdila bys mi nejaky rezim co jste ze zacatku meli? hlidam si kdy je krmim. jolky prospivaji, ale ted mi to prijde dost narocne a odrihnuti, kdyz jsem sama trosku nemozne 🙂 jak je nechavas odrihnout?
promon, ze tak vyzvidam, ale rada si necham poradit, jsem z toho lehce zoufala..hlavne to kojeni

fidorkavykutalena
26. dub 2015

@safryy No ja pindika na tom velkem UTZ taky videla, mam i video a primar rekl, ze si je jisty, ale kdyz mi doktor v 26tt rekl, ze vidi dve holky, tak jsme byla tak v soku, ze jsem se na ten UTZ ani nedivala....

amazankova
26. dub 2015

@kofik.h A tak myslíš,že to nejde holčičkám anebo máš míň mlíka?Jś jsem u prvního syna měla taky problémy s kojením a moc mně pomohly homeopatika na tvorbu mlíka,už nevím,jak se jmenujou...☹My jsme měli na začátku režim takovej,že když se nekojili,tak spali nebo řvali🙂 Pak až mohli ven,bylo to fajn,pěkně spinkali celý odpoledne....A co ti radila porodní asistentka?

amazankova
26. dub 2015

Odříháváme klasicky na rameni,jedno odříhává,druhý čeká....Klidně se ptej,když budu moct, ráda ti poradím🙂A jinak jsou hodnoučký?

kofik.h
26. dub 2015

@amazankova moc dekuji za rady. co se tyka kojeni tak mi prijde, ze to nejde nam oboum. holky sajou, ale moc nevysajoi a ja mam malo mléka. beru homeo a stejne nic. s odsavackou vydoluji max. 30...takze jsem z toho na prd. takze dokrmujeme. jinak by holky jenom hladovely. jim dost, snazim se spat.ale to moc nejde. holkx jsou mpc hodne. pres den musim budit ma jidlo, ale kolem osme zacinaji boleni briska a noci jsou krusne. snazim se mit rezim, ale nejak mi to nejde. zitra uz budeme sami a mam strach z odrihavani

amazankova
26. dub 2015

@kofik.h Tak víš co,kojení je super,ale když to nejde,nemá cenu to lámat přes koleno a stresovat se tím,zvlášť u dvojčat...Já bych ale přece jen zkusila vydřzet.Třeba se to ještě zlomí. S prvním synem jsem kojení chtěla zapíchnout,všichni mi říkali,že mám slabý mlíko Atd.ale dětská dr.mně pořád říkala ať vy držím,na všechno se vyprdnu a kojím a kojím a fakt...stálo to za to.Na začátku jsem taky přikrmovala a potom se kojení tak rozjelo,že jsem jen kojila.Tak uvidíš...Zkus ještě napsat té laktačníporadkyni,hodím ti sem název skupinky.

amazankova
26. dub 2015

@kofik.h Je to v laktačníporadkyni poradně a skupina se jmenuje Laktační poradkyně-zdravotník.Jsem zde pro Vás.Zkus to,paní mi vždy super poradila....myslím že by ti pomohla i s tím režimem.

safryy
27. dub 2015

@fidorkavykutalena ... tak ony ty holcicky toho pindika zpocatku jakoby fakt maji....no ja jsem videla jak pindoura, tak pytliky k tomu, kdyby se z nich staly holcicky, to bych fakt cumela 😅 Jsou potvrzeni od dvou ruznych lekaru, tak snad u nas nejake dalsi prekvapka nehrozi 🙂

fidorkavykutalena
27. dub 2015

@safryy Tak prikladam foto z 21tt, co tipujete....

monak85
27. dub 2015

@fidorkavykutalena Teda, tak z toho nevidím nic. My je měli krásně vidět.🙂 Takže já opravdu nevím.

safryy
28. dub 2015

@fidorkavykutalena ... tak ve 21tt by to melo byt teda uplne jasne,ne? 😅 No vypada to na pindoury...ale kdyz ti tvrdili holcicky 😝 Ja fakt nevim...prikladam foto z webu pohlavi miminek okolo 12tydne. Na UTZ s dcerou ve 20tt si jasne pamatuju, ze tam mela hotove kavove zrnko a s pindourem se to fakt poplest nedalo....Syna jsme si nechali jako prekvapeni a tedka byli kluci s jasnyma pindourama oba dva...To jsem na tebe teda zvedava 😀 A kdy mas dalsi UTZ?

monak85
29. dub 2015

Tak teď teda koukám. Když nám doktor ale ukazoval pindika, tak byl mnohem větší, tak možná proto to říkal tak jistě. 🙂 No uvidíme ve 20tt. 🙂

mimar
30. dub 2015

ahojky všem já mám už třikrát a pokaždé od jiného lékaře potvrzeny cácorky. jednovajky

mysliska
30. dub 2015

Diky za podporu, holky. Krasne a zdrave tehulkovani 🙂

miafi
4. kvě 2015

Ahojky, tak jsem konecne nasla tu spravnou mistnost. Take cekame dvojcatka. Zacali jsme teprve druhy trimestr. Minuly tyden jsme byli na screeningu a.chteli jsme vedet, co tam mame a stale je to tajemstvi, tak doufam, ze nam to brzy prozradi. Jeste jsem nekoupila ani jedinou vec, stale cekam a odolavam. Jen kocarek je vybran, ale ne jeste objednan. 🙂 Preji vsem hodne zdravicka!! 🙂

mysliska
4. kvě 2015

HOJ 🙂 cekas dvojvajecna nebo jednovajky? Take jsem na zacatku druhého trimestru, kdy mas termin? 🙂

miafi
4. kvě 2015

@mysliska Zrejme dvojvajecna, ale dr rikal, ze mohla byt jednovajecna a vcas se rozdelit...coz byva ale rarita...tqk kdo vi 🙂 ale jsou tam dve bublinky 🙂 Termin mam zacatek listopadu.

mysliska
4. kvě 2015

Take mam dvojvajecna, v jakem jsi tydnu? 🙂 ja mam doma 2 kluky a ted to pry zatim vypada na holčičky 🙂

miafi
4. kvě 2015

@mysliska Já doma ještě nic nemám. 🙂 Zítra začnu 14+0. A zrovna jdu ráno do poradny, tak se chci zase optat, jak to vypadá s pohlavím. Ale v HK mi řekli, že je ještě brzy....

mysliska
4. kvě 2015

@miafi ja jsem v 16.tydnu a ve 14. mi rekla, ze to předbezne vypada na holcicky a to jsem se ani neptala 🙂 no lepsi si asi jeste par tydnu pockat, protoze u jednoho synka mi take nejdriv rekli, ze to bude holcicka a ejhle ;)

monak85
4. kvě 2015

Ahojky těhulky 🙂 To se nám ty dvojčátka množí. 🙂 To je krásný. Nám ve 13tt řekli, že B vypadá na holčičku, aleze je ještě hodně brzy, A byl otoceny. 🙂 V 16tt nám u A ukázal doktor pindika a to je prý určitě kluk, za to B moc nespolupracovala, ale prý typuje holčičku, byl to jiný doktor. Znovu jedeme ve 21tt, tak tam už to bude jasnější. I když s pareckem jsme nadmíru spokojeni, víc jsem si nemohla přát. Zdravé a krásně rostoucí miminka. ♡ Taky už se pěkně kulatim.. 😀

fidorkavykutalena
4. kvě 2015

@monak85 U nas stejny prubeh urcovani pohlavi, akorat 1. v 13tt a to 2. uz bylo v 21tt. Ted jsme 31tt a uz tydenlezim v nemocnici se zkracovanim cipku, tady A, ktere byl urcite kluk, je holka, a B moc nespolupracuje

monak85
4. kvě 2015

@fidorkavykutalena Kamarádce se před porodem protocili. Taky celou dobu, že má páreček a pak ji řekli že holka je kluk, ale přitom se jen otočili, ale pěkně ji tim vydesili. 🙂 No uvidíme co bude dál.

mysliska
17. kvě 2015

Tak nesu dobre zpravy 🙂 srdicko miminka se upravilo a na plodovku jsem nemusela 🙂 diky vsem a jakpak se Vam dari? 🙂

safryy
17. kvě 2015

@mysliska .. tak to je skvela zprava 😉 Ja se nemuzu dockat UTZ...az za mesic...naposledy byl ve 20tt, dalsi ma byt ve 28tt, pak 32tt a posledni ve 36tt...doufam, ze se dockam vsech 🙂

mysliska
17. kvě 2015

To verim 🙂 take bych chtela ultrazvuk kazdy tyden nejlepe 😀

Strana