icon

Dvojčátka 2014/2015 🙂

janatrombikova
3. lis 2014

Ahoj maminy čeká tady někdo dvojčátka 🙂 doufám že ano, aby jsme mohly pokecat a porovnat svoje zkušenosti 😉

a1lenka
22. kvě 2015

Ahoj,mohu se přidat?Jsem zatím v 8tt a jsou to dvojvaječná dvojčátka. Je moc příjemné,že se tady zvesela bavíte. Já se to dnes dozvěděla a jsem z toho úplně rozhozená,protože to nikdo nečekal. Otěhotněla jsem 9měsíců po vysazení antikoncepce,první těhotenství přirozenou cestou a v rodině dvojčata nikdo nemáme. Mám z toho velké obavy. Finanční i psychická i fyzická stránka mě dost děsí.Tak pokud nebude vadit,občas tu s vámi pobudu,abych načerpala nejen info,ale i tu pozitivní atmosféru 🙂Cítím se trochu hloupě,že neskáču radostí,ale nějak si nemůžu pomoct. Opravdu to byl šok.

mysliska
22. kvě 2015

Ahoj, vitej 🙂 sok to byl asi pro kazdou z nas ;) clovek s tim nepocita, ale zvyknes si a pak se moc tesis a asi i trochu stale bojis 🙂) moje je to treti tehotenstvi a ma prvni reakce, kdyz mi to doktor sdelil, ze tam mam dve deti v brisku, vyhrkla jsem....nemuzou tam byt tri, ze ne? :D a on ze treti tam nevidí, naštěstí :D

mimar
23. kvě 2015

Ahojky holky. také čekáme dvojčátka. Na prvním utz jsem byla aby mi potvrdila doktorka že jsem těhotná tak mi mimíska poměřila a řikala že je vše v pořádku. Po měsíci jsem šla na kontrolu a byl tam doktor a když mě prohlížel něco se mu nezdálo tak přišla doktorka a ukazoval jí to tak si člověk v tu chvíli říká že je něco špatně a pak najednou začal že oba plody jsou v pořádku a kolik měří říkal a dělal si srandu že třetí už tam není at se nebojím. Byl to šok až mi v ordinaci slza ukápla. Za měsíc se miminka narodí a až se nemůžeme dočkat jak se těšíme. 🙂 🙂 🙂 🙂

safryy
23. kvě 2015

@a1lenka ... ja se to dovedela ve 12tt 🙂 Vzhledem k tomu, ze me manzel pres rok premlouval k tretimu miminku a ctvrte k tomu budeme mit na bonus, to byl sok pro nas oba taky solidni...u nas, ani u nej v rodine zadna dvojcatka nemame. Taky mame dvouvajecna, takze 'si za to muzu sama' 😀 Po financni strance se taky bojime, ale to i pred dvojcaty...mam kamaradky, ktere cekaji na dite, az jak budou zabezpecene tak, aby mu mohly doprat vse, co potrebuje...jsem zvedava, jestli vubec nejake deti kdy mit budou...az bych se citila financne natolik jista, ze muzu mit dite, tak bych ho asi nemela nikdy a ani jedno...no bude to u nas jako mala skolka, ale bude to fajn. Z soku to prejde na strach, at vydrzite pokupe co nejdele a teseni na ty dva male rarasky prijde urcite brzy 😉 Hlavne, az je zacnes citit, jak se tam postuchuji a skytaji 🙂
@mysliska ... my jsme asi taky nemeli zrovna ukazkovou reakci 😀 V UK se dela prvni UTZ ve 12tt, takze jsme byli objednani a cekali do 12tt na potvrzeni tehotenstvi. Jeste v cekarne jsem si delala prdel a rikala jsem manzelovi 'beda, jestli tam budou dva!' (protoze jsem od nalezeni // mela strasne velke bricho)....na UTZ to probiha tak, ze sonografka nejdrive miminko prohledne sama a na monitor videt neni a pak to prepne na obrovzkou plazmovou TV a oba rodice mohou koukat na ten maly zazrak. Jenze jak jsem mela v zive pameti jeste predchozi deti, ze Dr.mrkla v rychlosti pomerila a pak to celkem rychle prepla na TV, tak tentokrat porad cvakala a merila a vubec, tvarila se strasne zamyslene/soustredene....Takze jsem byla uplne s nervama v haji a myslela jsem si, ze se jedna o mimodelozni tehotenstvi nebo tim, ze furt merila, tak zrejme neprospesne rostouci plod....nacez to po dlouhe dobe konecne vypla a rekla nam, ze gratuluje ke dvou miminkum 😅 Ja na ni: to si delate srandu?!? A manzel prohodil neco v podobnem duchu....a ona, ze ne, ze definitivne jsou tam dve deti a tetelila se 😝 A pak nam je pustila na tv a bylo to krasne na ne koukat, jak se tam postuchuji a ziji svym zivotem...nicmene radost stridala hruza, co si s tolika detma pocnem....coz trva dodnes, ale je to krasne, raduju se s kazdym nakoppnutim 😵
@mimar ... tak uz jen mesic...krasa! Ja zatim zadne problemy nemam a doufam, ze ani mit nebudu...mit uz jen mesic do terminu je proste nadhera 😵 Doufam, ze chlapecci zustanou u me co nejdele 🙂

a1lenka
23. kvě 2015

U mě ta reakce taky byla docela vtipná 🙂 Doktor pronesl dlouhé: Nooo Takže jsem se vyděsila,že nebije srdíčko na které se čekalo a když z něj vylezlo,že jsou dvě,vyhrkla jsem: Cože?To nemyslíte vážně 😀 Přítel na mě čekal před Poliklinikou s Kindervajíčkem.Když jsem mu řekla,že jsou dvě,zamyšleně típl cigaretu a povídal:Tak to už si nezakouřim 😀 😀 😀 Hodně vtipný bylo,když jsem rozbalila Kindervajíčko a tam byly dva skládací větrníčky 😀 Ale řeknu vám. Pořád se z toho vzpamatovávám. Dívám se kolem sebe na ty maminy co se honí za jedním prckem a obavy jsou tedy velké.

miafi
24. kvě 2015

My jsme si odjeli v unoru na dovolenou a po navratu jsem zjistila, ze jsem tehotna. U pana doktora jsem se objevila, licim, proc jsem tam a on se jen usmival. Pote prisel na radu utz a pan doktor, pocitejte se mnou... 🙂 Tak jsme napocitali dve. 🙂 Ja rikala, tak ono se nam to vazne povedlo 🙂), neverila jsem tomu 🙂. My ocekavali, ze nas to mute potkat, mame dvojcata z obou stran. Od te doby se jen smeju a tesim. Jsem rada, ze se nam to poveelo takhle na poprve. 🙂 Jen uz chceme vedet, co se nam tam klube...zacatkem cervna frcim na kontrolu, rak doufam, ze se neco dozvim. Jinak pan doktor ni po utz povedel, ze uz kdyz jsme si povidali si v duchu rikal, takova rostanda, ta tam bude mit urco dve a uhodl. 🙂 Vsem preji at mate pekne a prijemne tehotwnstvi a budte v klidu, zvladneme to. 🙂 Jinak pritel ten furt rikal, ha bych se smal, kdyb tam byla dve 🙂)), doma na fotce poznal, ze tam jsou dve a chvili na to koukal a pak se vazne smal. 🙂 Jsme oba spokojeni, ted abychom byli vsichni v poradku a zdravi. To preji i ja Vam vsem. 🙂

monak85
1. čer 2015

Ahoj holky, nechci tady nějak rozvíjet spatné téma. Bohužel u mě v 21tt proběhl předčasný porod a přišli jsme o miminka. ☹ Mám jen jeden dotaz.. Jak jste zvládly těhotenství a co dělat pro to aby se v to neopakovalo? Jsem po ivf. A máme zmrazene ještě tři po dvou a pak šest po jednom embrijku. Chtěli bychom opet zavést dvě. Vůbec nevím co dělat. Bojim se aby se to neopakovalo. Děkuji za Vaše názory.

safryy
1. čer 2015

@monak85 ... strasne moc me to mrzi!!! 😢 😢 😢 Co poradit netusim, ja se vubec nesetrim...s dvema detma doma to ani moc nejde. Jim vitaminy a bylo mi doporuceno jist navic cistou listovou, ikdyz vitaminy listovou maji a taky zelezo. Tak to jim vsechno...Vnitrni vysetreni se v UK nedela, takze kdyby dochazelo ke zkracovani cipku ci jinych problemu, tak to proste nezjistim, asi az jak by bylo pozde. A jestli se muzu zeptat...co tomu predchazelo? Mela jsi nejake potize? Chtelo by to asi nejakou dovolenou a utect od reality....drzim pesti, at se brzo, az jak to bude mozne, zase miminko nebo opet klidne dve, zadari.

monak85
1. čer 2015

@safryy Mivala jsem křeče v podbřišku. Napsal mi Magnosolv, ale nepomáhalo to, pak jsem jela do nemocnice,tam přišli na to, že se mi zkracuje hrdlo. Tak jsem zůstala v nemocnici ležet. Dávali mi nějaký prášek. A najednou bez ničeho se to spustilo. Jo a našli mi vlastně nějakou infekci ureaplasmu. Vitamíny jsem brala Femibion. Měli jsme pro miminka už pripravene ruzne věci, dokonce i kočárek máme. Proto se moc nechci vzdát vidiny mít dvojčátka. Jen se moc bojim, že by se něco takového mohlo opakovat. Dovolenou plánujeme asi na srpen a pak od září pokud budem zdraví bychom rádi začali znovu zkoušet boj o miminka. ☹

safryy
1. čer 2015

@monak85 .... je to nepredstavitelne, strasne, strasne moc me to mrzi...to by se stavat proste nemelo 😔 Vedi doktori, proc se to vubec stalo? Proste jen tak se rozjel porod? Neco na zastaveni ti asi dali....achjo...Tak aspon at klapne dovolena a ty dalsi dvojcatka ti strasne moc preju. Ale ikdyby bylo jen jedno miminko 😉

monak85
1. čer 2015

@safryy Děkuji. Je to sileny a moc to boli, přítel mě hodně drží a hlavně mě drží vidina dalšího miminka, i když strach je obrovský. Teď musím dodržet šestinedělí a pak se budou dělat vyšetření. A taky musíme počkat jak dopadne pitva. Dávej na sebe pozor a přeju hlavně zdravíčko!

mysliska
1. čer 2015

@monak85 mrzi me to, drzim palce k dalsim detem a k dobremu konci ! Ja jsem ve 20.tydnu a stale se bojim"zda je vse ok, jsem rada za kazdy pohyb...mam problemy se srdcem a dnes mi zjistili i špatnou krevni srazlivost a jedno z miminek v brisku ma i stale lehkou srdecni vadu. Doma mam 2 syny a narocneho manzela takze se nejde moc setrit, ale nuti me to, protoze me od začátku tehotenstvi pri sebemenší namaze boli bricho. Drz se a bud statecna, i kdyz to musi byt moc těžké a smutné. Verim, ze se brzy zase zadari !

monak85
1. čer 2015

@mysliska Děkuji. Bojuju, naštěstí mi přítel hodně pomáhá to zvládnout. Když čtu co pises, tak přeji ať se tě zdravíčko i štěstí poradne drží! Manžela zapoj do domácnosti. Já až budu čekat miminko/ka, tak mi už bude úplně jedno co si kdo myslí, budu se šetřit jak jen to půjde. Věřim ze s dalšími dětmi se člověk jen stezi šetří, ale opravdu nic nepřeháněj. Snad se zas brzy budu moct radovat.

a1lenka
2. čer 2015

Moc mě to mrzí. .Ureoplasmata mi našli taky, v druhém trimestru bych měla brát antibiotika, myslím že to mohla být příčina. .Když to u Tebe čtu, úplně se to ve mě svírá. .S myšlenkou dvojčat se stále smiřujeme protože je to opravdu nečekané a nemáme úplně vhodné podmínky, ale představa že by se něco stalo je mnohem horší. .Drž se,obdivuji Tvou sílu i Tvého přítele. .Budete skvělí a silní rodiče. .Moc vám držím palce!

monak85
2. čer 2015

@a1lenka Děkuji, člověk musí s osudem bojovat, i když je to velmi těžké. Mě ji našli ke konci 19tt, ve 20tt jsem brala 6 dni atb Azithromicin. Snaž se opravdu hodně odpočívat, žádná námaha. Tahle debilní infekce může způsobit předčasný porod. Proto radim žádnou námahu a kdyby se ti cokoli nezdálo, tak ihned k doktoru a možná nejlépe hned do nemocnice. Opravdu nepřeháním. Držím ti moc pěsti pro štěstí i zdraví, aby si miminka i ty byli v pořádku až do konce. A neboj, všechno se dá zvládnout!

zuzaczech
3. čer 2015

Ahoj holky, která čekáte chlapečky a chtěla byste kompletní výbavu značkového oblečení, koukněte na můj inzerát zde na bazaru, neprohloupíte 🙂 Přeji všem krásné těhotenství! Zuzka

pidisek
4. čer 2015

Ahoj všem dvojčátkovým bříškům - mrkněte i na muj bazárek ,mám tam dobrý věci pro dvojky - když se mi ohlásíte jménem skupiny, máte 10% dolů 🙂

a1lenka
5. čer 2015

@monak85 Velmi mě to mrzí. Ale překvapila jsi mě. Nemyslela bych,že je ta potvora natolik zásadní. Dělali Ti po dobrání antibiotik kontrolní stěry?Někde jsem četla,že je hodně odolná a trvá dlouho než se toho člověk zbaví. Já jsem hrozně naštvaná. Přišli mi na to před otěhotněním,brala jsem antibiotika,ale zastupující doktor mi tvrdil,že není nutné aby je bral i partner. Když jsem přišla na kontrolu ke svému lékaři,zhrozil se. Dal mi další i pro přítele,ale už jsem nedostala menses a byla jsem těhotná,takže bylo pozdě a můžu je brát až ve druhém trimestru. Ohledně námahy. Jsem na neschopence,protože jsem pracovala v nemocnici na směny. Ale pohyb mám ráda a začínám kynout,tak se moc neomezuju,ale můžu říct,že jsi mě docela vyděsila. Budu určitě opatrnější. Přeju Ti hodně sil a brzo splnění Tvých přání. V okolí se s podobnými tématy setkávám často. Nedávno jsem třeba seděla na limče s kamarádkou,která má za sebou podobnou situaci několikrát. Společnost nám dělala její devítiměsíční dcera. Čekali na ni několik let. Je zdravá a opravdu krásná. Moc vám přeju hodně zdraví a úspěchů. Věřím,že budete brzy šťastní.

monak85
5. čer 2015

@a1lenka Děkuji, snažím se myslet na budoucnost a věřim ze i k nám se štěstí nakloní.. Mě to zjistili v tom 19tt, ve 20tt jsem brala 6 dni dvakrát denně Azithromicin a ve 21tt bylo po všem, tak jsem se ptala co s tou infekcí a doktor říkal, že na kontrolní stery mam jit az tak za měsíc a půl, že to bude jistější. Teď bere i přítel, tak pak pojedeme rovnou spolu na dermatovenerologickou kliniku, kde nás rovnou vyšetří oba, je to klinika ktera se tím přímo zabývá.. Nepodcenuj žádné křeče a tvrdnutí břicha! Ale neboj, nemusí te potkat nic! Tuto infekci má spousta lidi aniž by o tom vůbec věděli.. a mají zdravé děti.. Držím palce a přeju jen štěstí a zdraví ať je vse tak jak má být a můžeš se radovat ze zdravého miminka!

cukrik123
12. čer 2015

Ahoj holky,vy které máte čerstvá miminka a nekojíte nebo přikrmujete. Zbyly mi 3 nenačatá balení Nutrilonu Nenatal (na předpis od dr.) 400g pro předačasně narozená mimča nebo s malou váhou max do 5kg . My už je nevyužijeme. kus za 200,-

safryy
18. čer 2015

Ahoj holky 🙂 Co u vas noveho? My jsme byli vcera na UTZ ve 28tt, kluci krasne rostou a odpovidaji tydnum, tak jsem stastna, ze se jim dari. Doufam, ze spolu vydrzime jeste tech dalsich 10 tydnu 😝 Tajne prani, snad i splnitelne. Mame jen dve fotky, to ta minula dr nam jich nacvakala mnohem vice. Jeden chlapecek se ukazal krasne, druhy byl otoceny a lepe se ukazat proste nechtel...no co uz, tak snad na dalsim UTZ ve 32tt se ukaze lepe 🙂

mysliska
22. čer 2015

@safryy ahoj, gratulace a hezké fotecky 🙂 u nasich holčiček to take celkem vypada v poradku 🙂 jsem 23.tyden, brisko roste jak blazen a tak uz radej makam na vybavicce atd., mam pocit, ze za par týdnu nebudu schopna uz ničeho 🙂 jmena uz mame jista Ema a Alice ...co Vase jmena? 🙂 a take doufáme, ze vydrží v brisku do co nejpozdejsich tydnu 🙂 krasny den vsem 🙂

mysliska
22. čer 2015

;)

miafi
22. čer 2015

Ahoj holky. Zítra zacnu 21+0. Na poslední kontrole (14dni zpět) mi pan doktor sdelil, že to vypadá na slečny. Avšak za týden přesně jedeme na větší screening zase, tak uvidíme zda-li se pohlaví potvrdí. Jména máme: Amálie a Magdaléna, pro kluky Albert a Antonín, holka kluk Amálie a Albert. Jinak dnes jsem spustila první pracku. Nového ještě moc nemám, hodně od kamarádek, v půlce července se chystam na nakupy. A dnes jsem se objednala na focení, které bude koncem cervence. Termín mám až listopad, ale abych měla aspoň něco na památku, kdyby se jim chtělo dříve, ale chci vydržet minimálně do 36 týdne, tak uvidíme. 🙂 Přeji všem zdravicko.

safryy
24. čer 2015

@mysliska ... krasne fotecky i jmena 😉 My jsmena nemame vybrane zatim...je to boj 😅 Tak si drzme pesti, at nam tam drahousci vydrzi co nejdele 😉
@miafi ... vydrzet minimalne do 36tt bych taky rada...ale nekdy mam pocit, ze se rozpadnu z fleku a jindy zase, ze to dam v pohode...no uvidime...Jinak jmena taky krasna, ale osobne bych nedavala obe jmena od A...budete jim rikat urcite i zdrobnele a jim se to bude podle me plest, vam beztak taky 🙂 Taky pri podepisovani veci do skolky treba hodis jen zacatecni pismenko a tak bys mela A i A :D Ale to jsou takove moje uvahy, co vyberete, to budete mit 😉

Holky, tvrdne vam casto brisko? Me pres den a zvlaste pak vecer docela hodne casto...tady se nejakych info uplne nedockam. Vim, ze se na to v cechach pojida magnesium, tak si ho asi sama naordinuju....Hlavne, kdyz si lehnu vice na zada, nez na bok, tak ho mam jako kamen tak 6x do hodiny...nic moc teda....

mh82
24. čer 2015

@safryy Na tvrdnutí břicha doporučuji Magnosolv, který ti předepíše Dr. Já beru ráno a večer. Je to dobrý citronový šumák 🙂

safryy
24. čer 2015

@mh82 ... dekuju za radu...jenze to mi dr prave nepredepise...tady se k dr nechodi, ale jen k midwife a ty nic nepredepisuji. A hlavne je to pry uplne normalni, kdyz tvrdne bricho. Me teda tvrdne prevazne vecer. Ja jsem se po prvnim porodu s dr poprve videla, az po porodu u druheho vubec a tedka sice sem tam konzultace s dr mam, protoze to jsou dvojcata, ale tohle oni neresi 😒 Jakoze vim, ze se deloha trenuje a ze je vlastne dobre, ze funguje dobre, jen me to desi, kdyz je to po vecerech casteji...nastesti to neboli, jen je to neprijemne....Sumak me nenapadl,diky, zitra se po necem mrknu...mozna ale panikarim uplne zbytecne 😝

miafi
24. čer 2015

@safryy Mne tvrdne břicho jen večer. Přes den se na to asi ani nesoustředim. Mám nyni dny: den dobrý, den špatný...tak když mi není hej prostě lezim a odpocivam, nic nedělám. Jinak mě dr nařídil brát magnesium, nebo teda pít a mám ho od značky Chytré miminko, je to s příchutí citrónu (sumivy prášek), a dále musim brát vitamíny od stejne značky chytré miminko superfolin. Tak ať vše dobře dopadne.

mysliska
1. črc 2015

Ahoj, me tvrdne břicho snad skoro porad, ale doktorka to neřeší. ..a tak se bojim a zustavam v nejistote. Na kontroly chodim po pěti tydnech a to mi na klidu také moc neprida. Ani mi nedela zadne vnitrni vysetreni čípku apod., doktora uz jsem menila dvakrát a doufala jsem, ze ted uz to bude lepsi...neni, ale menit uz nema smysl 🙂 nezbyva nez doufat, ze vse dobre dopadne 😎

miafi
2. črc 2015

@mysliska Ahoj, ja chodim po 4 tydnech, nyni uz budu.chodit po 3 tydnech. Pristi tyden me ceka cukrovka :-/, na kterou se vubec netesim. Jinak me uz cipek meril dr po dvakrate. A bude ho hlidat nyni pokazde. Jsem nyni 23 tyden. V pondeli na odbornem pracovisti jsem absolvovala dalsi screening a dr take potvrdil holky. 🙂 Mame uz skoro 500g. Tak at mate vse v poradku.a nebojte se si o cokoliv u dr rict. Je to i ve Vasem zajmum Hodne stesti.

Strana