Dvojčátka 2014/2015 🙂
Ahoj maminy čeká tady někdo dvojčátka 🙂 doufám že ano, aby jsme mohly pokecat a porovnat svoje zkušenosti 😉
@atita24 tak na vas budu myslet
Ahojky děvčátka ničeho se nebojte. já mám doma dneska přesně 2měsíční holčičky a když se narodili a i ted stále je mezi nimi rozdíl cca 400g jedna měla 1840 a druhá 2240. Také to jsou jednovaječné holčičky se společným přívodem krve, v jedné společné placentě. Ven šli císařem protože by normální porod nebyl možný.
Narodili se v 35tt ale to se holkám už chtělo ven, jinak jsem měla naplánováno na 36tt .
Ahoj, nevíte některá náhodou, kolik by měli mít jednovaječná dvojčátka ve 34.tt hmotnost?? Máme A 1820g a B 1998g. Doktor mi říkal, že jsou menší, že je to tak na hranici a plod A má méně plodové vody. Jenomže mi to tak podal, že mě akorát vyděsil.
@mimar Myslíš, že váhy dobrý jo?? Ty doktoři člověka asi fakt kolikrát jen zbytečně děsí. V jaký poloze jsi holky měla, že museli na CS. Mě řekli, že jsou obě v podélné hlavičkou, takže nejdýl ve 38.tt a normálně, pokud nebudou komplikace. Mám z toho docela strach, ale víc jsem se bála císaře. Hlavně mi do 30.tt říkali, že půjdou stoprocentně CS. No a pak mě poslali do Hradce a tam se to prej dělá jinak :D
Díky holky, tak snad to bude v pořádku 🙂 Já jsem si taky až do včera myslela, že mají váhu akorát na dvojčata 🙂
Ahojky, ja byla v utery u dr, cekam dvojvajecna devcatka. Zacala jsem 29.tyden a jeste vubec netusim vahu, ale pry pres.kilo uz to bude. Dokonce mame hlavicky dolu, ale stale se ta jedna muze jeste otacet. Zacatkem zari jedeme na screening do HK, tak jsem zvedava, co se dozvime tam. 🙂 Zatim je vse ok, tak doufam, ze uz to doklepeme do kloudneho terminu takhle...
@atita24 na císaře jsem musela protože holky jsou jednovaječný, měli společnou placentu a jeden přívod krve takže u mě normální porod nebyl možný. to by holky nepřežili. Jelikož mi ve 35 tt praskla voda tak se narodili a týden dříve, jinak hned od začátku jsem měla naplánováno že se narodí ve 36 tt. Holky šli ven koncem pánevním, takže nebyli otočeny a byli hlavičkou nahoru a nožičkama dolů, hold asi měli málo místa tak se nemohli otočit 🙂 . Císaře se neboj nesmíš nad tím přemýšlet.
@atita24 Tak to je možné já se po tom dále už nepídila jak to je. Hlavně že to dobře všechno vždycky dopadne. Každý porod je bolestivej ale stojí to za to a kord u nás když jsou dvě najednou tak na to zapomeneš rychleji protože budeš neskutečně štastná a zapřahnutá 24 hodin denně a pak člověk neví jakou utěšovat a krmit dříve když pláčou. Jsou dvě najednou záhul ale jde to zvládnout a opravdu to stojí za to. A pak když se na tebe začnou obě dětičky najednout usmívat tak zapomeneš na vše 🙂 a jsi z těch úsměvů neskutečně štastná
Hlavně se nestresuj a bud v klidu, doktoři vědí jak postupovat a určitě by tě netlačili do ničeho co není možné.
Dvojčátka jsou to opravdu náročné. Někdy je to na Chocholouška. Hodně mi pomáhá vypadnout z domu nejlépe tam kde mi někdo s holkama taky pomůže.....nejkrásnější ale bylo když holky na sebe začaly reagovat, teď už o sobě ví pořád. Smějí se jedna druhé, vytahují si dudle a začaly se k sobě tulit 🙂 je to fakt úžasné je sledovat jak jsou sehraný tým. Přikládám fotku, mámě 10 měsíců 😉
Krásné dětičky, jsou to malí rošťáci. Taky to známe, když jsem v kuchyni tak na mě nevidí a jak se batolí a dorazí na konec tak začnou kňourat, tak je dám zase na start 😀 Jedna je akčnější ale druhá už jí dohání.... 🙂 Máte pravdu ten odhad před porodem bývá většinou víc, pak se narodí s menší váhou a něco se ještě po porodu pohubne.....u vás to byl teda docela sek 🙂 Ale jak vám řeknou aspoň těch 2,5 kg tak je to asi OK.
Zdravím Vás ženy. Tak od pondělí ležím ve FN HK a snaží se oddálit porod. Zahájila jsem v úterý 31.týden, což je ještě brzy. Ale máme už kolem 1,5 kila, což chválili. Tak snad ještě vydržíme chvilku. Jinak příčinou byla asi dlouhá procházka, i když doktoři tvrdí, že to tím být nemusí. No každopádně jsem si namohla pravé tříslo a v noci po procházce už jsem nemohla spát a začaly stahy...tak na sebe dávejte pozor a koukejte se šetřit. 🙂
@miafi Tak se hlavně šetři a odpočívej. Já si možná brzo přijdu lehnout k tobě 🙂 Zítra jdeme do FNHK na kontrolu, tak uvidíme. Jinak už končím 36.tt. a holkám se furt ven nechce. Co bych dala za to kdyby už to přišlo 🙂 ale 31.tt je opravdu ještě brzo. Tak jim musíš pořádně domluvit ať ještě chvíli zůstanou. Já jim domlouvám ať jdou brzo ven, ale nic :D
Miafi, drzim palecky at jeste miminka zustanou par tydnu v brisku. Atita, rada bych to dotahla jako Ty, protoze v porodnici kde chci rodit me vezmou az od 36.tydne, jinak me poslou jinam a to bych nerada...v sobotu zacinam 33.tyden, ale citim, ze uz dlouho nevydrzim, no kez se mi to jenom zda. Dobrou noc všem ! 🙂
Ahoj holky 🙂
Neni to tak davno, co jsem poprve nakoukla do teto diskuze, jakozto vyklepany Alik, co prave zjistil, ze jsou na palube deti dve. Predevcirem se chlapecci vyklubali a co vam budu povidat...jsou proste dokonali 😵 Po jedne vyvolavaci tablete se porod rozjel krasne a postupne sam, jsem moc rada, ze jsem si to mohla naposledy zazit, ale timto vrhem opravdu koncim 😀 Proti synovi, ktery mel pres 4kg jsou to mala kuratka, ale i tak si myslim, ze maji vahy krasne (2930g a 3190g)
Tak hlasim, ze holkam uz se chtelo na svet. Vcera se narodily. Mame vsak jen 1400 a 1300g. Porod ze zacatku probihal normalne, ale pak se zacala jedna ztrácet a sup na cisare. Takze ja se ted musim rychle zotavit a holcicky musi bojovat take. Vsem preji at jej donesete do lepsiho terminu.
@atita24 @mysliska @zdenka35 .... dekuju holky 😉 jsou dokonali, jak jinak....konecne se mi zacaly poradne nalevat prsa, takze se zda, ze i kojeni zmaknem. 😎
@miafi .. to jsou kuratka malinke, to si vubec nedovedu predstavit. Ale tyden to neni uplne nejhorsi, verim, ze budou holky za chvili vypapkane a v poradku! 😉 Myslim na vas 😉

@pafka80 Ahoj, my měli rozdíl jen 100g, ale minulý týden měli už A - 1326 a B - 1352. Takže to holky dohnaly. Akorát B minimální nárůst váhy a obvodů za 14 dní. Zítra jdu poprvé do poradny pro riziková těhotenství do Hradce, tak jsem zvědavá, co mi řeknou. Celou dobu mě sledovali v normální poradně. Jinak teď už začínám 32.tt. Máte tam velký rozdíl. Půl Kg je dost, ale ničeho se neboj. Miminka se rodí i dřív kolem 28.tt. Znám paní, která porodila přesně jako ty jednovaječný kluky, ale ve 26.tt. Dneska jim jsou tři roky a jsou fit. 🙂 Držím palce ať se daří a ať jste všichni tři zdravý a zase se ozvy jak rostete. 🙂