icon

Dvojčátka a vše kolem nich

jitanaty
27. pro 2016

Dobrý večer chtěla jsem se zeptat je tu někdo kdo má dvojčátka? Měla bych dotaz.

Strana
z2
lovelylion
14. led 2017

Nikyta24. A to uz mate i doma kocarek? Ja vubec nic jeste neporidila. Porad cekam a vybiram a pocitam.... kolik budou mit kluci mesicu pres zimu, ze kočárek budu potrebovat asi na 2 zimy, tak chci nejaky vetsi, at jim neni za pul roku maly. Taky přemýšlím jedtli dat Karoli do skolky, nebo si ji nechat doma. V lete bude.mit 2 roky a 7 mesicu. Ale zas jak ji vozit do skolky s prckama. Manzel je doma malo,jezdi na sluzebky na delsi dobu, ted je treba na mesic v nemecku. Takze budu na vsechno sama. Ale verim, ze to zvladnem 👍

nikyta24
14. led 2017

@lovelylion ano máme, měla jsem vyhlídnutý ten samý nový v krámě, ale když se naskytla tahle příležitost, že ho paní prodávala a mohli jsme na něm trochu ušetřit a halvně si ho vyzkoušet, tak jsme ho vzali. Asi jsem blázen, ale už mám skoro vše doma, jelikož jsem na rizikovým a nevím kdy lehnu, tak chci být pro jistotu připravená. Nám ty naše prdelky dělají tajnosti, takže ještě nevíme, snad ve středu 🙂 čekáte dvou nebo jednovaječná? My jedno...Se starším dítkem neporadím, čekáme první, takže nemáme žádné zkušenosti, každopaádně držím palce ať se ve všem daří 😉

zuzajulie
14. led 2017

Ahoj holky, dotaz k hCG, měla jsem 4+2 2903 jednotek, myslíte, že to můžou být dvojčátka, kolik jste měly vy, které jste je měly?

lovelylion
14. led 2017

Zazajulie. Me ani hcg nedelali. Jsem po umelem oplodneni a nechala jsem si dat dve mimi dobrovolne, protoze mi bude v lete 40 a potom uz rodit nechci. Takze nam to potvrdili az z ultrazvuku v 7 tydnu. Ale ta hodnota je vysoka, tak mozna ano. Nevim. Musite pockat na ultrazvuk, tam budete mit jistotu.

nikyta24
14. led 2017

já byla na krvi tak v 5 týdnu a hcg bylo nad 5000

lovelylion
14. led 2017

Nikyta24. My cekame dvojvajecna dvojcata. Jak jsem psala vyse, tak jsem po umelem oplodneni a dobrovolne jsem si nechala dat dve mimi. Rikali zesrandy, ze teda kluka a holku, ale vyslo to asi na dva kluky. Jenam to jedno. Holcicku uz mame, hlavne at jsou zdravy oba.

hel18
14. led 2017

@jitanaty ja mam 2 holcicky narozene v cervnu 2016. Maji pul roku🙂

lovelylion
14. led 2017

Hel18. To je krasne. Tak prosime nejake informace. O tehotenstvi , o porodu, prvni dny doma atd. Dekujeme

helik79
14. led 2017

Doporučuji skupinku tady na MK "Dvojčata": https://www.modrykonik.cz/group/4190/
Je tam spousta informací a hlavně zkušeností a hodně bezvadných maminek 🙂

hel18
14. led 2017

@lovelylion co by jsi chtela presne vedet? Holky mame z umeleho oplodneni. Rodila jsem v 37 tydnu,ale predcasny pirod mi hrozil uz od 29tydbe. Nakonec jsem vydrzela tak dlouho. Rodila jsem 3 dny pred planovanym terminem. Obe holky mely necelych 2.5kg. Ted v 6 mesicich maji skoro 8 kg a jsou to nase lasky🙂

lovelylion
14. led 2017

Hel18. Ahoj. No tech otazek je tolik, že nevím kde začít. Asi nejspíš jaké to bylo s holkama první den doma? Měli jste hned 2 postýlky a kojila si? Já u první neměla mlíčko ani do malé stamprle,tak jsme byly na umělém mléku. Ale malá spinkala krásné i jedla,teď u těch dvou uvidíme,jaký bude režim.

hel18
15. led 2017

@lovelylion postylku jsme ze zacatku meli 1,ale asi za mesic jsme uz slozili druhou. Bohuzel jsem nekojila. Taky js.nemela mliko. Prvni dny si ani nepamatuji moc. Holky furt spaly a jedly. Vzhledem k tomu,ze se narodily v cervnu,tak jsem stale byla venku s kocarem.

jitanaty
autor
4. únor 2017

Maminky je tu některá co šla z rodičaku hned na rodičak? Měla bych dotaz.

Strana
z2