Jak jste na tom s odnaučováním dvojčátek od plínek?

milejka
6. led 2016

ahoj Vám všem maminkám dvojčátek 🙂 Chtěla bych se zeptat jak jste na tom s odnaučováním dvojčátek od plínek? Mám kluky kteří ted 3.1. oslavili 2roky a pořád máme plínky. Můžete mě někdo poradit jak na ně? Doma mám ještě dvě deti který neměli už v roce a půl plínky,ale s dvojčátkama to je trochu jiný. Díky za vaše odpovědi Míša

nov777
7. led 2016

Kluci meli dva loni 10.1., hned po stedrym dnu jsem je nechavala pres den bez plinek. Vylozene jsem to chtela zvladnout, kdyz jsme ani ja ani manzel nechodili do prace a mohli se tomu venovat. Chtela jsem zaroven, ale nakonec to jeden zvladal lip, tak tri dny jsem trenovala s nim a pak ten druhej. Do tydne byli bez plinek oba. Mozna neni spatnej napad to rozdelit.

sariky
7. led 2016

Chce to svůj čas. Každý dítě je jiný. Ja jsem dvojcatum sebrala pliny na doma ve 2,5 letech a na ven někdy kolem 2 a 3/4. Na noc ji měla dcera do 3, syn do 3,5. V noci se přestali pocuravat sami od sebe. Prostě to chce čas, musí k tomu dozrát.

lesni_vila
14. led 2016

Na vánoce byli klukům 2. roky a zatím o nočníku taky nechtějí slyšet. Jelikož jsem na ně převážně sama (manžel pomáhá co může, ale chodí do práce a babičky nefungujou) tak odmítám sebe i je stresovat ještě nějakým nátlakem. Do léta to vydržíme a pak venku plíny seberu.

zadovicek
22. led 2016

Já jsem to nehrotila,nechtěla jsem nervovat sebe ani děti.Po 2.roce jsem jim je zkoušela nedávat přes den(kromě spaní a procházky) a byla to otázka možná 14dnů kdy byli normálně bez plínek a počůrávání,až mě to překvapilo,že to šlo tak dobře. U starších dětí to bylo možná také dříve,ale myslím,že se kolem toho 2roku ještě nic neděje.