Neplánované těhotenství s dvojčaty. Co dělat dál?
Ahoj, omlouvám se za anonym. I přes antikoncepci jsem otěhotněla. Třetí nečekane a naprosto neplánovane těhotenství. Po tom, co jsem se totálně složila jsem s manželem usoudili, ze to nejak zvládneme. Ze teda se budeme muset hodne uskromnit, vyměnit auto atd, ale ze to pujde a ja od vcera špiním, je to úplný začátek 4+5tt. Lekla jsem se a šla dneska k dr. Rekl mi, ze tam jsou DVĚ bublinky vedle sebe s tim ze v jedné je uz vidět plod dokonce se srdeční akci, druhy je o dost menší a vypadá zatím prázdný. Je tam i dost velká krevní sraženina. Rekl mi, ze pokud mermomocí chci, muze mi dat léky nejake ba udržení, ale ze si mysli ze to stejne nepomůže, kdyby to melo odejit tak to odejde i tak. Proste mi nebyl schopný říct nic, ja od te doby brecim a klepu se. Další dvě deti doopravdy nezvládneme ani náhodou. Je mi hrozne, rekl ze nedokáže odhadnout.. bud odejde to jedno a nebo uz mozna odešlo? (Resp. se přestalo vyvíjet) nebo odejdou obě a proste potratím a nebo na dalším ultrazvuku to mensi může být uz větší a budou se vyvíjet obe. Prosim všechny, ktere mají takovou zkušenost, aby mi napsali, jak to dopadlo. To jedno miminko bych si ve finále asi i přála, ale dve doopravdy nehrozi. 😭 Je mi to tak hrozne moc líto.
Ahoj, mě muž doslova ukecal na třetí, že zkusíme toho kluka.. Samozřejmě jsem řešila finance, auto atd. Nakonec jsme do toho šli a já čekala trojčata. Zhroutila jsem se. Nakonec se jedno přestalo vyvíjet, tak zůstala dvojčata. Nabízeli mi redukci jen na 1 plod.. Lze provést redukci na 1plod pokud jsou dvojvaječná. My jsme to odmítli a víš co? Celé těhotenství jsem probrečela, že to nezvládneme. Nakonec jsme nejšťastnější, že je máme. Dvojčata jsou boží a už je fakt jedno zda jsou děti 3 nebo 4. Držím pěsti ať to dopadne, tak jak si přeješ🍀❤️
Ahoj, mě muž doslova ukecal na třetí, že zkusíme toho kluka.. Samozřejmě jsem řešila finance, auto atd. Nakonec jsme do toho šli a já čekala trojčata. Zhroutila jsem se. Nakonec se jedno přestalo vyvíjet, tak zůstala dvojčata. Nabízeli mi redukci jen na 1 plod.. Lze provést redukci na 1plod pokud jsou dvojvaječná. My jsme to odmítli a víš co? Celé těhotenství jsem probrečela, že to nezvládneme. Nakonec jsme nejšťastnější, že je máme. Dvojčata jsou boží a už je fakt jedno zda jsou děti 3 nebo 4. Držím pěsti ať to dopadne, tak jak si přeješ🍀❤️
@lucie7411 a jaká jsou rizika u te redukce? Urcite musíš počítat s tim, ze nepřežije ani jedno. Nemýlím se?
Jsem ze 3 dětí a podle mě je to pěkně blbý počet - 2 se ti vždy spojí proti třetímu a pořád se to pere. 4 jsou lepší 🙂. Ale sama mám bohužel jenom jedno a jsem ráda, že aspoň to jedno vyšlo.
Jsem ze 3 dětí a podle mě je to pěkně blbý počet - 2 se ti vždy spojí proti třetímu a pořád se to pere. 4 jsou lepší 🙂. Ale sama mám bohužel jenom jedno a jsem ráda, že aspoň to jedno vyšlo.
@merope Ja jsem sice jen ze dvou deti, ale souhlasim, chtela jsem taky dvě, ale vnitřně jsem vedela, ze kdyby se omylem povedlo treti, tak plánovaně zkousim to čtvrté.
Máme dvojky jako plánované druhé dítě a už si neumím představit mít jen jedno dítě v jednom "vrhu". My sice občas silime, ale jejich dětství má čtvrtou dimenzi. A nepřijde mi, že by hádky mezi našimi dětmi byly nějak zesílené nebo cetnejsi oproti kamarádkám, které mají děti dvě.
@anonym_autor Ja cekala prvni tehu trojcata...dve jednovajecny a treti trojce.....na 1 screeningu jelikoz jsem byla drobna mi doporucili redukci dvojcatek,pry jsou rizikova,kdyz jsou jednovajecna a ze 3deti neunosim,redukci jsem podstoupila...treti samotne mimi zustalo,ale od redukce jsem lezela stridave v nemocnici a od 28tt do 35tt uz jsem odlezela uplne...tak preji,at vam to dopadne,co nejlepe🍀
@anonym_autor moje kamarádka i mamky kamarádka si prošly úplně tím stejným. Neplánovaně otěhotněly, byly z toho dvojčata, ale nejprve se přestalo vyvíjet jedno miminko, potom i druhé a nakonec revize. Byl to takový dvojnásobný šok. Nejprve panika z dvojčat a pak smutek ze ztráty. Ač to bylo neplánované, psychicky to byla velká nálož. 😔 Přeji, ať vám to dopadne dle vašich přání.
@merope Ja jsem sice jen ze dvou deti, ale souhlasim, chtela jsem taky dvě, ale vnitřně jsem vedela, ze kdyby se omylem povedlo treti, tak plánovaně zkousim to čtvrté.
@j.a.n.i a co kdyby z toho bylo nakonec 5 dětí? 🙂Zase lichý počet.... My jsme u druhého i u třetího těhotenství byli vždycky trošku zklamání, že tam bylo jen jedno. Přijde nám to oběma moc krásné, navíc ty vztahy mezi dvojčaty bývají až nadpozemské. Ale teď co máme třetího, tak ty 4 děti si celkem i umím představit, ale dvojčata už teda fakt ne. Proto jsme si řekli, že už to nebudeme pokoušet, mám v rodině dvojvaječné dvojčata ze strany mamky i taťky.
@j.a.n.i a co kdyby z toho bylo nakonec 5 dětí? 🙂Zase lichý počet.... My jsme u druhého i u třetího těhotenství byli vždycky trošku zklamání, že tam bylo jen jedno. Přijde nám to oběma moc krásné, navíc ty vztahy mezi dvojčaty bývají až nadpozemské. Ale teď co máme třetího, tak ty 4 děti si celkem i umím představit, ale dvojčata už teda fakt ne. Proto jsme si řekli, že už to nebudeme pokoušet, mám v rodině dvojvaječné dvojčata ze strany mamky i taťky.
@cherie24 Ti nevím, jestli si ty vztahy mezi dvojčaty moc neidealizuješ. Naše dcery jsou dvouvaječná dvojčata a nijak extrémně výjimečný vztah mezi nimi není. Ony jsou i povahově rozdílné. Momentálně jsou na prahu puberty a mají vyloženě potřebu se odlišit. Nosí jiný styl oblečení, mají jiný účes. Mají i jiné zájmy - jedna ráda čte, druhou to nebaví, za to hodně maluje. Jsou jako normální sourozenci, mají se rády, ale občas jsou rády i každá sama za sebe.
@cherie24 To jsem si nepripoustela 😁
@cherie24 Ti nevím, jestli si ty vztahy mezi dvojčaty moc neidealizuješ. Naše dcery jsou dvouvaječná dvojčata a nijak extrémně výjimečný vztah mezi nimi není. Ony jsou i povahově rozdílné. Momentálně jsou na prahu puberty a mají vyloženě potřebu se odlišit. Nosí jiný styl oblečení, mají jiný účes. Mají i jiné zájmy - jedna ráda čte, druhou to nebaví, za to hodně maluje. Jsou jako normální sourozenci, mají se rády, ale občas jsou rády i každá sama za sebe.
@hafika Nasi kluci jsou jako den a noc povahove i vzhledem. Občas se mě někdo ptá na přenos myšlenek 🤣. To skutečně nehrozí, ale třeba u sportu pozoruji, že jsou hodně sehrani, tak to pak jako přenos myšlenek může působit.
Znam dve zeny, ktere cekali dvojcata (a uz pred tim mely dve nebo tri deti) … a u te jedne v 19tt a u druhe dokonce v 25tt to jedno miminko umrelo. Donosili to jedno a porodili 37/38tt a pak i kalcifikovany plod…..
Čekala jsem dvojčata a v 10 tt už bylo jen jedno. To je do bylo od začátku menší a zaniklo.
Myslím, že zjistit, že čekáš dvojčata (či víc) je vždycky šok. To se prostě naplánovat nedá. Někdy to dvojče skutečně zmizí. Ale zas spousta žen zakrvácí z hematomu a miminka se udrží. Zkus si odpočinout, mentálně načerpat sílu. Ono to teď asi moc neovlivníš. Kdy jdeš na kontrolu?
Myslím, že zjistit, že čekáš dvojčata (či víc) je vždycky šok. To se prostě naplánovat nedá. Někdy to dvojče skutečně zmizí. Ale zas spousta žen zakrvácí z hematomu a miminka se udrží. Zkus si odpočinout, mentálně načerpat sílu. Ono to teď asi moc neovlivníš. Kdy jdeš na kontrolu?
@vashti ve středu, dekuju za podporu. Jsem fakt na šrot z toho. Uplne podvědomě vim, ze tam budou dve a obě živa. Proste to cítím 😭
@vashti ve středu, dekuju za podporu. Jsem fakt na šrot z toho. Uplne podvědomě vim, ze tam budou dve a obě živa. Proste to cítím 😭
@anonym_autor Vím, co myslíš. Taky čekám dvojčátka. A bum jsou tam dvě, byl to šok - na prvním ultrazvuku doktor říkal, tady je dutinka - a tady možná druhá, ale možná z toho nic nebude. Ale nějak jsem věděla, že budou dvě. Teď už jsem se “uklidnila”, ale samozřejmě obavy byly, a na začátku asi i silnější než radost. Teď už se víc těším. Dej pak vědět, co ti poví.
@anonym_autor přesně toto jsem řešila před rokem. 😊 Zhroutila jsem se, brečela a když to řeknu blbě, četla jsem pořad příspěvky o potratech. Nakonec moji nejbližší dve kamaradky a mamka řekly, že kdybych podstoupila potrat, cely zivot bych toho litovala a pobrecela to, kazdy rok bych pocitala kolik by meli let, jak by vypadali atd. Nakonec jsem se rozhodla si je nechat a jsem za to nejstastnejsi. Tedka vedle me spinkaji a nevim co bych bez ne delala, kdybych je nemela. Starsi segra (rozestup 20 mesicu) je miluje nadevse. Vim, hormony a emoce co se ti ted odehravaji jsou tezke a naprosto te chapu. Ale ver mi, VSECHNO zvladnete, nakonec, jak se narodi budete nejstastnejsi. ❤️ Ten cas s detmi utika strasne rychle, ver mi, ze potom toho budes v budoucnu litovat a vycitat si. Nech si je ❤️ je to tvoje opora a podpora na stará kolena a celkove v zivote.❤️🙏 Deti jsou dar, zazrak. Budes nejlepsi maminka, my mamky jsme silné. 💪🙏 Drzim ti palce! ❤️🍀
@catricee Myslíš to dobře, ale oni by měli čtyři děti. A to už člověk, pokud nevydelava extra dobře, musí hodně přemýšlet. Už ty tři jsou znát, strašně moc věcí je nastaveno na rodinu 2+2. A nejde jen o finance.
@catricee Myslíš to dobře, ale oni by měli čtyři děti. A to už člověk, pokud nevydelava extra dobře, musí hodně přemýšlet. Už ty tři jsou znát, strašně moc věcí je nastaveno na rodinu 2+2. A nejde jen o finance.
@bertoldina přesně tak. 🙏
Chtěli jsme 3. dítě a místo jednoho se narodila dvojčata. Starší děti byly školkové. Ze začátku panika, pak jsme začali uvažovat jak se vejdeme do bytu, že budeme muset sehnat nějaké větší auto (ojeté), jak s oblečením (jedno dítě mohlo oblečení dědit po starších, ale pro dvě děti už se muselo dokupovat....), co peníze.... A hlavně jak se věnovat i těm starším, když nebudu mít ani jednu ruku volnou... Upřímně, nebylo to lehké, museli jsme lecos přehodnotit. Ale co mi přišlo dopředu, že bude nemožné, v praxi se ukázalo, že se to zvládnout dá. Nejlepší zpětná vazba je, že si všechny děti do budoucna přejí alespoň 4 děti, což vnímám tak, že je jim v tomto počtu opravdu dobře.
Tak co, jak jsi dopadla? Jsou to vážně dvojčátka? Jak se cítíš?
Chtěli jsme 3. dítě a místo jednoho se narodila dvojčata. Starší děti byly školkové. Ze začátku panika, pak jsme začali uvažovat jak se vejdeme do bytu, že budeme muset sehnat nějaké větší auto (ojeté), jak s oblečením (jedno dítě mohlo oblečení dědit po starších, ale pro dvě děti už se muselo dokupovat....), co peníze.... A hlavně jak se věnovat i těm starším, když nebudu mít ani jednu ruku volnou... Upřímně, nebylo to lehké, museli jsme lecos přehodnotit. Ale co mi přišlo dopředu, že bude nemožné, v praxi se ukázalo, že se to zvládnout dá. Nejlepší zpětná vazba je, že si všechny děti do budoucna přejí alespoň 4 děti, což vnímám tak, že je jim v tomto počtu opravdu dobře.
@masina1 i u nas bylo 3. dite dvojcata🙈😍 takze take 4 a jsme za to stastni❤️

@anonym_autor pokud jsou dvojvajecne,tak jedno lze ukoncit,s tim, že jedno by se vyvijelo dále. To jen pro jnfo. Ja mam tedy jednovaječné kluky, první děti a třetí jedno ditko a chápu, že čtyři by bylo už hodně😉 I když me se 4 líbí 😆 Ale chápu tvoje obavy. Kamaradka cekala dvojvaječné,jedno vypadalo taky menší,bylo to na hraně,ale nakonec to zvladlo. Což jsi možná nechtěla slyšet😉 Hele,klid. Da se redukovat,jestli jde o dvojvaječné a ty víš, že by to opravdu nepripadalo v uvahu. Ted to vstrebej,uklidni,odpocivej a uvidíš na dalsi kontrole,ted s tím stejně nic nezmuzes.