Akutní kožní problém, naše PLDD má dovolenou
Syn má akutní kožní problém. Potřebuju to skonzultovat s dr, ale naše je až do konce prázdnin na dovolené, zastupuje ji někdo koho neznám, a je to přes celou Prahu. (mhd má šílenou virózu, je ležák, starám se ještě o něj, já neřídím). Za naší dr bych jela tu dálku, vzala taxi, cokoliv, prostě má naši ověřenou dúvěru..(mhd je to přes hodinu, to by malý nedal)
Jenže za hocikým se mi nechce... Již to jedna dr viděla v pátek na horách, kde jsme byli, ale dg špatná, nelepší se. Naše pldd je fakt skvělá, rozlouskla hodně našich problému správně, takhle se tahat po špatných diagnozach nemám chuť ani sil.
Myslíte, že mně vezme i dr, co je tady v mém okolí? Když už mám riskovat neověřeného dr, tak už aspoň ať je to blízko si říkám....
Nebo mně místní neveme, a máme stím na pohotovost? Nejlíp kožní? Je něco takového v Praze? Klidně soukromá, za tohle připlatím, jen ať je malému dobře.
Mám opravdu silný dojem, že je to něco jiného než řekla ta na horách (tvrdila, že je poštípaný hmyzem). Věřila jsem ji, byla to starší pldd, řekla jsem si, hodně toho viděla a ví, určitě řekne dobře... Ale nelepší se to , a buď nehorší, nebo mírně zhoršuje, syn je přes den v poho, spokojený, ale přes noc ho to děsně trápi a bolí (nebo svědí, nevím, přesně nám to 2leté dítě nevysvětlí). Budí se, je to v noci šílené, strašně se trápí. Fenistil kapky nezabíraj vubec (dokonce bych řekla, že to trochu horší).
Jak si to škrábe, tak se mu to zhojit nemúže, akor když se skoro nevyspí :(
@betelgeuzz a co teda bylo te male, a jakou diagnozu ji rekli na tom koznim?
dnes prijde k nam jedna sikovna pediatra domu, jeste treba neco rekne i ona k tomu. jinak jsem si vypsala soukrome kozni ambulance v okoli a kdyby se to nelepsilo, zitra bezim tam, berou i bez doporuceni PL
Na kožním jí řekli, že je to atopický ekzém a dostala myslím i kortikoidy. Dětská jí pak řekla, že je to nějaká viroza s exantémem (na začátku teploty, ale někdy to ani nezaznamenáš, pak se dítě osype a vyrážka pak několik dnů i týdnů mizí). Něco podobného jako šestá nemoc, ale podobných viroz je víc. po pár týdnech to zmizelo a chytla to i starší, takže se potvrdila diagnoza dětské.
@betelgeuzz :/ poateší
my máme nakonec impetigo. Dnes mi přijela domu byvala pldd ,nemuže již psát recepty, nemá razítko, ale diagostik je schopná, .zítra zbehnu k nejbližší mudre po atb. %ríkala jsem to v pátek té dr na horách, měl už to starší syn 6 let dozadu, ale tvrdila, že jsou to jen štípance!! ale ono už to v pátek vypadalo špatnˇ, mokvalo, vrrr.. kdybych se nenechala odbýt, mohl už být malý v klidu
@aniska tak aspoň, že už víte, co to je a léky snad rychle zaberou.

Kamarádka řešila to samý, dětská na dovolené a malá se strašně osypala. Jela přímo na kožní, ne pohotovost, ale klasická ambulance. tak si do nějaké zavolej, jestli tě vezmou. Akorát tam bohužel dostala úplně blbou diagnozu 😒