Dětský lékař, který nevyžaduje očkování. Doporučíte, prosím?
Dobry den.
Hledam detskeho lekare, ktery je ani vakcinacni. Nebo alespon tolerantni.
Jsme z Podebrad.
Nevadi nam jet nekam dal.
Dekuji za veskere tipy!
@adriana232 lékař musí očkovat, to nejde, aby byl nějaký lékař proti očkování. Ale samozřejmě existují lékaři, kteří budou respektovat vaše rozhodnutí, případně sami od sebe navrhnou nějakou úpravu očkovacího rozvrhu. Přeji ať takového najdete.
MUDr. Pumrová v Brandýse nad Labem mi vynadala, když jsem k ní přešla s dítětem, které mělo všechna povinná očkování v řádném termínu + meningo a pneumokoky. Tam myslím, že by nemusel být problém s odkladem/neočkováním.
Já si myslím, že lze odmítnout povinné očkování lze https://www.idnes.cz/brno/zpravy/pravo-na-odmit...
Já si myslím, že lze odmítnout povinné očkování lze https://www.idnes.cz/brno/zpravy/pravo-na-odmit...
@levandule_k Jistě, že lze odmítnout, jen se pak nesmí divit, že ve 3 letech nevezmou do školky. Já odmítám vozit dítě 60km do školky.
Tak to už si musí vyřešit sama, také jí může dostat pokutu od hygieny.
U nás je o pediatra nouze a dostat se ke zkušeným se nedá. Na tvém místě bych to řešila tak, že bych si pozjišťovala po známých nebo na FB skupinách daného města. Pokud by mě vzal, tak podepsat revers nebo jak se tomu říká, že bereš zodpovědnost o neočkování na sebe, i přesto že tě lékař o všem informoval.
Dekuji vsem za reakce.
Ja se ohanim tim, ze ac je to velmi VZACNE, ockovani muze zpusosobit i smrt. Pokud ten, kdo ockuje by mel podepsat papir, ze ruci svym vlastnim zivotem za to, ze me dite nezemre v dusledku vakciny, neockoval by vubec nikdo. Nikdo by si to netroufnul.
Pripady zname za poslednich nejakych 10-20 let pouze v Ceske republice jsou dve deti, ktere znam, jednorocni, smrt 1-3 dny po naockovani Hexou.
@levandule_k Jistě, že lze odmítnout, jen se pak nesmí divit, že ve 3 letech nevezmou do školky. Já odmítám vozit dítě 60km do školky.
@1pomnenka Dite ve trech letech do skolky nemusi. Existuje sousedska vypomoc,.domaci skolky, chuva, rodina atd. A v peti letech do povinneho rocniku vam dite vezmou neockovane, stejne jako na zakladni skolu.
Dcera nema ocko, odmitam, jelikoz od hexy se projevil autismus a mentalni retardace, je to proste na moji zodpovědnost. Nyni ji je 12 let a jedem domaci vyuku. Podle me je jedno, jaky ma dr nazor, rozhodnout muzes sama
O duvodech, ktere uvadis, si myslim svoje. Ale nasemu prazskemu pediatrovi je ockovani uplne jedno, prijdes/objednas se a reknes co chces naockovat a nebo se na to vykasles a pri prevenci ti rekne, ze by to chtelo a at se objednas a jede dal…
Dekuji vsem za reakce.
Ja se ohanim tim, ze ac je to velmi VZACNE, ockovani muze zpusosobit i smrt. Pokud ten, kdo ockuje by mel podepsat papir, ze ruci svym vlastnim zivotem za to, ze me dite nezemre v dusledku vakciny, neockoval by vubec nikdo. Nikdo by si to netroufnul.
Pripady zname za poslednich nejakych 10-20 let pouze v Ceske republice jsou dve deti, ktere znam, jednorocni, smrt 1-3 dny po naockovani Hexou.
@adriana232 Vy nejezdíte autem? Tam hrozí smrt daleko pravděpodobněji... Co třeba taková smrt při tetanusu? četla sis jak to vypadá a probíhá?
@1pomnenka Dite ve trech letech do skolky nemusi. Existuje sousedska vypomoc,.domaci skolky, chuva, rodina atd. A v peti letech do povinneho rocniku vam dite vezmou neockovane, stejne jako na zakladni skolu.
@adriana232 tyjo, tak tenhle duvod jsem jeste v zivote neslysela. Pravdepodobnejsi, ze ho prejede auto na prechodu. Ale ockovat nemusis. Osobne bych ti dite nehlidala. Good luck
U nás je o pediatra nouze a dostat se ke zkušeným se nedá. Na tvém místě bych to řešila tak, že bych si pozjišťovala po známých nebo na FB skupinách daného města. Pokud by mě vzal, tak podepsat revers nebo jak se tomu říká, že bereš zodpovědnost o neočkování na sebe, i přesto že tě lékař o všem informoval.
@anonym_7654b3 kdybys chtěla, aby ti chirurg před operací ručil vlastním životem, že nebude žádná komplikace, nikdy by nikdo nikoho neoperoval. Kdybys chtěla, aby ti anesteziolog ručil svým životem za to, že nebude komplikace při anestezii, nikdy by nikdo nikoho neuspal. Kdyby ti měl internista ručit svým životem, že nebudeš mít nežádoucí účinky léku, nikdy by nikdo žádný lék nebral.
Jak s oblibou říká můj šéf, my garantujeme správný postup, nikoliv ale správný výsledek, to totiž v medicíně garantovat nelze.
@anonym_7654b3 kdybys chtěla, aby ti chirurg před operací ručil vlastním životem, že nebude žádná komplikace, nikdy by nikdo nikoho neoperoval. Kdybys chtěla, aby ti anesteziolog ručil svým životem za to, že nebude komplikace při anestezii, nikdy by nikdo nikoho neuspal. Kdyby ti měl internista ručit svým životem, že nebudeš mít nežádoucí účinky léku, nikdy by nikdo žádný lék nebral.
Jak s oblibou říká můj šéf, my garantujeme správný postup, nikoliv ale správný výsledek, to totiž v medicíně garantovat nelze.
@drep Proč to píšeš mně?

Lékař je vázán zákony takže očkovat musí, jsou pouze tací,co řeší nějaké odklady nebo náhradní typ očkovací látky.